Denna morgon

Hej babes,

 

Ligger i soffan just nu efter en intensiv morgon med Oliver, jäklar vad han sätter igång direkt när han vaknar kl 07, hade turen att han sov hela natten men jag sov dåligt ändå sååå typiskt! Det var min morgon så vi gick upp och han va Såå missnöjd här hemma, så jag tog på mig träningskläder och satte honom i vagnen och började gå en härlig Pw, köpte kaffe på vägen sen va O jäkligt arg på att sitta still så jag skynda mig ner till stranden som var helt magiskt kl 09, vindstilla och strålande sol. Fick ca 8 min att njuta innan han ville springa ner i vattnet med kläderna på – puh. Så vi gick upp igen till stugan och lekte utomhus! Sååå mycket mer energi han har nu, önskar jag kunde säga detsamma 😉

 

 

 

Hur vackert?

 

 

 

Taggad kille kan jag säga

 

 

Jag är verkligen jätteglad över att han började gå redan när han var 11 mån, han tar sig fram snabbt och jag slipper bära honom…. men guuuud vad intensivt det är haha

 

 

Älskar tröjan som kommer från en butik som heter Kids märket heter I dig denim ÄLSKAR märket!

 

Nu väckte vi nyss min kille och ska ta oss ner till stranden igen och hänga lite innan lunch! Mysigt!

 

En annan sak som vi verkligen har problem med är att O bits, både när han är glad och ledsen, vaaaaad ska vi göra? Blir galen det gör ju svinont! Han börjar förskolan den 1 oktober och jag vill ju verkligen inte att han ska bita andra barn även om han menar det med kärlek liksom….

 

 

Mr Biter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Min son (2 1/2) är ingen bitare men däremot den som blivit biten på förskolan. Det var faktiskt en liten chock (mitt andra barn) för aldrig direkt hört att bitas är vanligt. Inget kul att hämta sitt barn på förskolan och varje dag nya bitmärken. Det dom gjorde på förskolan var att dom särade på barnen, barnet som bets och min son. Nu ett år senare så är det väldigt bra sammanhållning på avdelningen, barnen tycker om varandra jättemycket och pussas, kramas när man ska gå hem.

  Madde 2019-07-18 11:08:38
  Svara
 • Jag skulle försöka lista ut i vilka situationer han bits och försöka föregå dom genom att avleda. Så små barn saknar utvecklade strategier för att visa känslor, de saknar också impulskontroll, vilket gör att han kommer ha svårt att komma ihåg dom där ”nejen”. Om tillfällena ändå uppstår, ge honom strategier för hur han ska göra nästa gång. ”Du är glad ser jag nu och du tycker om mamma, du får pussa mamma såhär, klappa såhär”

  Anna 2019-07-17 05:47:42
  Svara
 • Båda mina barn har bitits precis i denna åldern. Det är precis som att de har svårt att skilja kärlek från hat och så när de blir mycket eskalerade eller trötta kommer bitandet. Mitt tips är att konsekvent säga nej och sätta ifrån sig barnet. Då känner sig barnet mycket avvisat och får negativ feedback på bitandet. Det går snabbt över! Och oroa dig inte för förskolan, detta gäller i regel de närmsta anknytningspersonerna. Lycka till!

  Matilda 2019-07-16 22:55:45
  Svara
 • Mina två äldsta barn har haft en period rund ett år där de har bitit (ffa när de var uppspelat och glad, inte när de var arga).
  Vi satte alltid ner barnet och sa tydlig nej, det gör ont. Det räckte för sonen att skuta efter någon vecka. Med dottern var det svårare, då fick vi tipps att föra hennes hand/arm mot hennes mun när vi såg att hon var på g att bitas. Efter att hon har bitit sig själv då 3-4 gånger släppte hennes bitande. Enstaka gånger bet hon sin storebror även senare, men det tillhör väl ?
  På förskola bet de som tur är inte mer än en enstaka gång..

  Anja 2019-07-16 13:48:33
  Svara
 • Jag är utbildad förskollärare och har för mig att vi läste om små barn som bits under utbildningen och ofta är de för att dem inte riktigt kan skillnad mellan bitas och pussas, och att de försvinner så fort dem blir lite större ? min son bet ibland sig själv när han var runt året, han hade bitmärken på armen men slutade med de ganska snabbt ?

  Nathalie 2019-07-16 12:50:44
  Svara
 • Arbetar som förskollärare och det finns alltid ”bitbarn” på en småbarnsavdelning. Förstår att det är jobbigt och man känner oro inför förskolestart. Nu är det ett tag kvar så han kanske slutar med det innan starten. Det viktiga är att tydligt att markera NEJ. På förskolan är det bra om personalen får info om att barnet har tendens till att bitas- då är de extra uppmärksamma på det barnet o gör sitt bästa för att det inte sker bitolyckor dels genom att ”markera” barnet (följer det nära) och hjälper barnet när det hamnar i situationer där ett bett mycket väl skulle kunna ske. Ex. Vid ”jag vill ha den saken” ”du är i vägen” ”jag tycker om dig” Ofta handlar det om att barnet inte kan sätta ord på det de känner och det hjälper pedagogerna till med 🙂

  Annika 2019-07-16 12:17:16
  Svara
 • Hej ! Vi har också bit problemet här hemma med vår lilla kille på 1 år ;( spelar ingen roll att man säger till honom iheller han bara skrattar… säg gärna till ifall du får några dunder bra tips

  Ha en fin dag 😉

  Sofie 2019-07-16 12:05:28
  Svara
 • Vi hade samma ”problem” med vår kille när han hade fyllt ett år. Oroade oss också för om han skulle bita andra barn m.m. men nu två månader senare så har han slutat helt! Vi sa givetvis nej hela tiden när han gjorde det och försökte förklara att man inte får bitas och det kanske bidrog men tror bara att de har någon fas i den åldern och att det snabbt går över. Så håll ut!

  D 2019-07-16 11:31:03
  Svara
 • Vi har haft samma här med våran 1åring! Då dom är för små att utrycka sig med ord tar dom oftast till ”bitningen” när dom är uppspelta eller arga/frustrerad. Dom lär sig hantera det med tiden:) Istället för att bli sur,
  Säg till lugnt att ”det gör ont och att vi inte biter varandra utan här kramas och pussas vi!” Och distrahera med lek och annat! Det blir nästan motsatt effekt om man säger till på skarpen:) hos oss höll de i sig ca 3-4 v sen slutade han:) lycka till❤️

  Caroline 2019-07-16 11:09:58
  Svara
 • Vi har samma ”problem” här hemma. Han började bitas vid 1-års åldern, oftast när han blir för uppspelt eller ivrig när man busar med honom. Nu 3 månader senare har han börjat sluta. Kan bita till ibland men sällan. Jag pratade med min mamma om det och hon sa då också att vissa barn gör det när de blir för hypade ? det vi har gjort är att bara säga ”nej” varje gång och det känns faktiskt som att det har hjälpt och att han förstår att det är fel att bitas!

  Hanna 2019-07-16 10:49:33
  Svara
 • Haha det mest googlade från min telefon (flera ggr om dagen) är ”när slutar barn stoppa saker i munnen”. Min dotter fyllde 1 i maj och ALLT ska in i munnen.. hon äter insekter och stenar när man tittar bort 3 sekunder trots att nappen var i munnen senast vi kollade på henne. ??? Så jag har tyvärr inget råd till er.. bara att bryta ihop och komma igen.. 1000 ggr om dagen?! ?

  Lina 2019-07-16 10:33:02
  Svara
 • Min son som blir ett år om en vecka bits också, mest när han är glad och uppspelt faktiskt och det vi gör är att säga ifrån och att det gör ont, vad mer kan man göra?
  Det kanske är ett sätt för dom små att utrycka sig tänker jag och förhoppningsvis försvinner det mer o mer?

  Isabella 2019-07-16 10:19:09
  Svara
 • Hej Bosse,
  Vilken härlig semester ni har, så mysigt att läsa om?
  Skulle vara roligt att läsa lite om Olivers mat- och sovrutiner nu när han är 1 år ? Så om du har tid och lust får du gärna skriva om de någongång.
  Ha en fortsatt underbar sommar ?

  Sofie 2019-07-16 10:14:00
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!