Oliver 7-8 månader

 

 

Hej fina ni,

 

LIVET är åter, huvudvärken är bortblåst – MÅR SÅ JÄKLA BRA! Jag har en inre energi som är heeelt otrolig just nu, jag står med bägge fötterna på jorden och känner mig i ett med mig själv. Kan det ha med sellerijuicen och min meditation att göra? Ja, det tror jag ta mig tusan. Nu ni, ska ni få höra om världens mest kaotiska månad i Olivers utveckling – månaden då allt gick åt helvete hahahaa. Undra om det bara är vi som upplever det så eller om det är en fas?

 


 

 

 

Utveckling

Nej men jag orkar inte, wow vad han KAN! Han kryper så snabbt nu, han står upp heeeela tiden mot alla möbler och går längst med alla möbler, det går riktigt fort med. Han älskar att gå med vagnen och har stått utan att hålla i sig i 7 sekunder! Så jäkla coolt att se. Han vill titta på allt och är jäkligt fascinerad av alla lampor! Han har slutat slå sig som han gjorde innan, nu är han mer stabil och vill han ner så sätter han sig ner långsamt! Vi har kvar alla prydnadssaker och det var ungefär en vecka som vi sa NEJ och nu bryr han sig inte om vaser och ljusstakar längre – hurra!

Han älskar alla böcker och sånger är typ det bästa han vet, han kan sitta och kikna av skratt när jag härmar alla djur och upprepning är det bästa han vet 🙂

 

Sömn

Jaha, nu är vi tillbaka på ruta 1, han började få ont i tänderna och vaknade varje timme och grät så vi la honom i vår säng i tre dagar, tre dagar har blivit tre veckor – FAAAAN. Huuur ska vi lyckas få honom att sova i eget rum nu, han sover sååå dåligt på nätterna. Vissa kvällar tar det seriöst 40 min att lägga honom, han vill bara stå upp i sängen och krypa runt- my god. Av 7 kvällar är det så här resten somnar han direkt. Det finns liksom ingen logik längre haha. Han somnar med flaska alltid , sen är det som om han preciiiis somnar och väcker sig själv så är det bara att börja om! Om han somnar kl 19? NEJ oftast runt 20/21 – mög. Sen vainar han allt mellan 06-08!

 

På dagarna

Han sover sen vid 10 och då sover han max 30/40 min! Sen är han vaken fram till 13/14 och där har han börjat sova i en timme Det har därför blivit lite svårare med när han ska sova tredje gången för det är så nära när han ska sova för natten! Vi har fått väcka honom så han inte sover för länge mellan 16-17!

Det är olika vart han sover på dagarna, ibland i vagnen och ibland i vår säng! Jag har även börjat ställa vagnen på balkongen och då sover han riktigt länge! Det varierar med en himla massa måste jag säga. Ett par dagar nu så sov han enbart 30 min bägge gångerna han sov, sååå jobbigt! Jag har börjat väcka honom vid 16 tiden om han sover för länge för han måste va vaken runt 4 timmar innan han ska sova för natten!

 

Humör

Nöjd, nöjd, nöjd det är vad han är. Har galen humor precis som mig och skrattar hela tiden. Han är magisk där. Har märkt av relationsfasen att han vill absolut inte va själv, han vill gärna krypa efter oss vart vi än är och att sitta i soffan går i kanske 20 min sen kommer han och vill bli buren eller att man ska leka! En glad prick helt enkelt och den lättaste fasen av alla helt klart!

 

 

Mat

 

Big no, han hatar burkmat haha. Jag har testat ALLA! Jag har testat att laga egen mat – NOPE. Haha. Han gillar när man lägger de var för sig inte mixa det. Han äter all frukt och älskar avokado. Det enda som funkar typ är potatismos och att få äta från vår mat som är kryddad! Han får ju ite äta salt så han får ytters lite.

Gröt funkar jättebra annars får han ersättning som får ersätta de mål mat han vägrar äta. Får vänta tills han är 1 år så han kan börja äta lite mer vanlig mat och hoppas han gillar det då 🙂

 

 

Haha dessa ögon så jäkla snälla!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Säger bara GRATTIS till att han vill äta det ni äter! Fortsätt låta honom smaka och äta vanlig mat. Stressa inte om det inte är så stora mängder i början, vanlig mat är mer kalorität än bebisburkarna som är rätt utspädda. Ser att många tipsat om blw, och finns mycket bra tips på när man läser på lite. Det viktiga är att aldrig ge sådant som är svårt att mosa med tungan och som lätt blir hala, hårda bitar t.ex melon och äpple. Pannkakor, överkokt spagetti/snabbmakaroner, omelett, kött och fisk i smala strimlor osv är perfekt att plocka med. Vi har låtit våra barn äta själva, aldrig tjatat/trugat i mat (däremot lekt mycket med maten, hehe…) och de har fått smaka på allt. De gillar sushi, thaimat, oliver och ostar! Det är underbart att gå på restaurang med dem, även om de får något barnvänligt är de alltid nyfikna på vad vi äter och smakar gärna tryffelpasta och annat.

  Sofia 2019-04-02 21:34:35
  Svara
 • Han är så söt 🙂 gällande saltet behöver du inte alls vara rädd. Att råda barn under 1 år att inte äta salt är, enligt min syster som är barnläkare, ett gammalt påhitt när salträdslan i Sverige uppstod. Saltet trodde man förr var farligt över lag, idag vet man bättre. För små barn är egentligen saltrådet för att man inte vill att dom skulle vänja sig av sältan i maten. Att det skulle påverka levern som många påstår är helt osanning enligt min syster. Samt att salt är viktigt men inte i stora mängder så du kan absolut ge honom mat med lite salt i då och då om det inte är översaltat 😉

  Sunny 2019-04-02 10:15:32
  Svara
 • Tips är att aldrig låta han sova efter kl 15!!

  N 2019-03-29 08:25:32
  Svara
 • Hej! Hoppas sömnen vänder för er snart igen. 8 månader är ju tydligen en typisk period med dålig sömn pga separationsfasen och tänder. Vår dotter sover dock fortfarande dåligt, sen dag 1, men nu har vi nästan accepterat att läget bara är så. Men jag tänkte tipsa om sovlur på dagen. Nu är det vanligt att bebisar sover två ggr per dag. En gång tidig FM och ett lite längre pass vid lunch. På så sätt kommer du få honom i säng tidigare med. Testa att få in det 🙂 så blir det nog bättre snart ska du se. kram

  Rebecca 2019-03-29 07:36:20
  Svara
  • Svar på Rebeccas kommentar.

   Detta var ju deeeet bästa tipset igår, fan vad ni är bäst! Han somnade på 10 min igår och detta är definitivt stående när det går numera!

   jannikeebbing 2019-03-29 12:52:27
   Svara
 • Prova att låta honom äta själv. Pasta, broccoli, morot, falukorv i stavar osv. Kryddor i maten är ingen fara utan bara dra ner på saltet. Kan vara värt att prova ?

  Therese 2019-03-28 22:17:48
  Svara
 • Hej
  Har du testat att dra ner på vilan på dagarna? I den åldern oliver är nu så behöver han nog inte vila tre gånger utan kanske två, en gång på fm och en vila på em. Pröva och se om det blir bättre. Kan ju va kämpigt i början men ge det ett försök. Hoppas det vänder, det kan vara ganska skönt när de vilar ?

  Filippa 2019-03-28 19:44:02
  Svara
 • Hej, kan verkligen tipsa om BLW metoden. Vilket mer eller mindre går ut på att barnet äter vanlig mat med bitar och själv.

  Vi har gjort det med våra söner som nu är 2,5 år och 10 mån. De äter allt och äter själva.
  Klart det ibland är lite kladdigt men väldigt skönt att man inte behöver mata. Och jag har läst att de normalt sett inte blir så kräsna längre fram.
  I de flesta fall kan de äta samma mat som ni äter, bara det inte innehåller honung, gröna blad o att man saltar på tallriken istället för under matlagningen.

  Emma 2019-03-28 19:06:14
  Svara
 • Roligt att läsa om utvecklingen, kan inte låta bli att fråga om du läst på om BLW-metoden? Kanske din son hellre vill äta maten i bitar och helt skippa puré-perioden?

  Nettan 2019-03-28 17:34:18
  Svara
 • 40min skulle jag bli överlycklig av! Min dotter på 11 månader har alltid varit väldigt svår på kvällarna. Nu är det tack o lov bättre. Men vi kan fortfarande få natta henne uppåt 3 timmar ibland.

  Sandra 2019-03-28 16:12:52
  Svara
 • Hej,

  Han ser för go ut din lilla grabb ❤️.

  Precis som någon skrev nedan så kan det kanske vara dags att skippa sista sovtiden. Jag följer ett konto på Instagram som heter takingcarababies Ett helt fantastiskt konto om bebisars sömn. Finns ju säkert tusen andra liknande konton men jag har fått många tips och råd ifrån det kontot till min 6-månaders grabb. Hur eller hur så hade hon nyligen ett inlägg om att minska från 3 naps till 2 naps per dag 🙂

  Sarah 2019-03-28 15:08:11
  Svara
 • Så kul att läsa om Oliver! Har själv en son som är en dag äldre, sänkan relatera till mycket!! Vet inte om det är någon tröst, men har det också skit på nätterna just nu. Han vaknar allt mellan 2-10 gånger på natten. Dock somnar han tidigt (18.30-19), vilket i alla fall är ganska skönt. Min son är också tidig motoriskt, vilket enligt BVC kan bidra till störd sömn. I kombination med separationsfasen får man väl stå ut helt enkelt. ?

  Sen kan jag också tipsa om att skippa den sista sovatunden helt, det är relativt vanligt att de börjar hoppa över den kring den här åldern. Min son sover första passet runt 9.30-10.30 och andra runt 13-14.30, sen är det natti natti vid 18.30. Kan vara lite kämpigt i början när man ställer om dem, men läggningarna går sååå mycket bättre nu. Han vaknar sen för dagen vid 06.30-07. Du känner ju dock din son bäst, såklart. Tänkte i alla fall att det kan vara värt att tipsa om när ni kämpar med läggningarna.

  Hoppas vi båda får lite mer sömn snart!

  Anna 2019-03-28 13:11:15
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Men såå lika de är, det förklarar ju så jäkla mycket med den störda sömnen. Funkade så bra när vi testade det igår! Tack snälla för dina tips, verkligen guld värt!

   jannikeebbing 2019-03-29 13:08:31
   Svara
 • Alltså så fin han är!!!
  Och så olika det är, fantastiskt! Min unge är 7 1/2 månad och hon älskar mat i alla dess former och vill gärna äta allt vi äter och älskar all burkmat? sömnen är för våran bebbe mer orolig och hon vägrar sova under dagen och sover ler oroligt under natten.
  Hon är totalt ointresserad av att krypa och hatar att ligga på mage. Kan stå ett tag om man ställer henne nånstans mot en möbel men har verkligen noll intresse av att ta sig fram själv utan vill bli buren som en kunglighet överallt. Blir även skitsur när jag lägger eller sätter ner henne i 2 SEK om det inte är hennes stol. Annars världens gladaste unge

  Sara 2019-03-28 12:54:00
  Svara
 • Mitt tips väck inte. Låt han sova, blir ingen skillnad åå natten testa en vecka

  A 2019-03-28 12:38:09
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!