Livets tomatsås

 

Hej mina fina vänner,

 

Okej, livets tomatsås har ni här. Här behövs INGA proteiner! Till alla er som inte gillar tomatsås här kommer såsen som ska få er att ändra er. MY GOD, får man säga så här om sitt egna recept? JA! Så här får ni mitt recept , jag lovar att ni inte blir besvikna.

 

Ingredienser

 

2 burkar MUTTI-hela och skalade tomater – VIKTIGT att ni tar en dyrare produkt, vet att paolos också har hela och skalade tomater som ska vara magiska.

2 vitlöksklyftor

3 schalottenlökar

2 matskedar Sherryvinäger

Olivolja

1 buljongtärning ( grönsak )

1 buljongtärning ( kött)

2 matskedar Socker

Salt

Peppar

1 citron ( går bra med citronjuice som jag har på bilden med )

Salvia eller basilika

Chiliflakes

 

Gör så här

 

Skiva vitlöken tunt och stek i rikligt med en god olivolja, låt den INTE brännas då får hela såsen en besk smak, samma sak med den hackade löken. Båda ska stekas mjuka. I med båda burkarna tomat och hacka sönder med träredskap ( SNÄLLA byt ut era plastverktyg till trä, det är bättre för dig och du riskerar inte att få plastämnen i din kropp )

Nu ska du sätta smakerna och du börjar med att ha i bägge buljongtärningarna och i med följande ingredienser, socker, skal från en hel citron och juice från en halv, vinäger, chiliflakes, peppar. Låt den koka i minst 30 minuter och smaka då av om du ska ha i något mer. Det brukar behövas lite salt och lite socker beroende på vad du själv gillar!

 

I slutet river jag ner den färska salvian ( går lika bra med basilika ) River över färsk parmesan! En annan viktig sak är att ha färsk pasta, det är en helt otrolig smak i färsk pasta! VI har bröd som vi doppar i och jag lovar det kommer ni också vilja ha 🙂

 

 

 

 

Ni hittar alla mina recept under kategorin ”recept”

 

KRAM

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Ojojoj, det här ska testas!

  Josefine 2019-02-27 13:17:59 https://luckytarot.se/
  Svara
 • Åh vad god såsen verkar, den ska definitivt testas i veckan!! Du verkar ha en sån härlig och avslappnad relation till mat och din kropp, tycker det hade varit väldigt intressant med ett inlägg om det kanske! Hur du förhåller dig till mat o sådär, för verkar som det ligger mycket glädje i mat för dig och sånt är så härligt att läsa om tycker jag i alla fall! 🙂

  Stor kram! Älskar att följa ditt liv här på bloggen och instagram, du verkar så genuin och härlig! 🙂

  Emma 2019-02-26 12:57:32
  Svara
 • Kan verkligen hålla led, denna tomatsås är
  Fan det godaste jag ätit. Testade hela köttbullereceptet och det blev ju succé!

  Sara 2019-02-25 12:27:16
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!