Oliver 6-7 månader

 

Hej vänner,

 

Hjälp, Oliver har blivit så stor – denna utveckling som skett på en månad är INTE att leka med! Som jag gjort för varje månad sen han var mini ( ni hittar allt under kategorier , även från min graviditet ) Nu krävs det så mycket mer av mig som mamma, all vaken tid går nu åt att han inte ska ramla och slå sig haha, my god! Jag tänker seriöst på att köpa en sån där hjälm som han kan ha på sig hemma, det är inte små smällar han får när han står upp och faller – det är hemskt att se. Jag kan inte vara bredvid honom varje sekund heller. Han är ju sjukt tidig med att krypa, ställa sig upp mot saker !!! Han är så ostabil! Eller ska han lära sig den hårda vägen? Att det gör ont när man ramlar? Usch vad hemskt, jag vill bara skydda honom. Jag fick ju en massa tips från mina följare på vad vi ska tänka på här hemma så jag ska lägga upp det med!

 

Sömn

Oliver fortsätter sova i sitt rum och nattningen ser ut precis som innan. Vi försöker hålla honom vaken till 19 och vill gärna att han lägger sig kl 20 så han sover längre ( alltså uppvaket mitt i natten skjuts fram något ) Okej här har vi en STOR förändring. Han är sååååå svår att lägga nu. Minns ni att jag skrev att han fick flaska sen somna? Nu kryper han runt i sängen efter flaskan – han har vissa kvällar behövt att vi ligger bredvid honom så han nattas i vår säng och sen bär vi över honom till hans säng. Det funkar bra men av 10 kvällar så gjorde han som innan med flaska och somnar direkt 5/10. Samma sak på dagarna, han sover bäst i vår säng när jag liksom får hålla i honom så han inte vänder sig om så han kan krypa runt i sängen! Han har dessutom börjat ligga på mage och sova, läskigt värre. Men vi har den här speciella madrassen som barnen kan andas genom den är guld, jag är inte alls orolig om han ligger ner med ansiktet i madrassen.

 

 

Ni hittar madrassen här – klick

 

 

Jag får framförallt en bättre sömn för jag slipper oroa mig så jäkla mycket!

 

På dagarna

Han sover sen igen vid 10 och då sover han max 30/40 min! Sen är han vaken fram till 13/14 och där har han börjat sova i två timmar! Det har därför blivit lite svårare med när han ska sova tredje gången för det är så nära när han ska sova för natten! Vi har fått väcka honom så han inte sover för länge mellan 16-17!

Det är olika vart han sover på dagarna, ibland i vagnen och ibland i vår säng! Jag har även börjat ställa vagnen på balkongen och då sover han riktigt länge! Det varierar med en himla massa måste jag säga. Ett par dagar nu så sov han enbart 30 min bägge gångerna han sov, sååå jobbigt!

 

 

Humör

Hmmm nu när han kan ta sig överallt så leker han väldigt mycket själv och kryper på upptäcksfärd genom lägenheten. Alla eluttag är väldigt spännande så där har vi satt skydd nu! Han är lite gnällig för han vill gärna upp på saker som bord och ta saker där, men sjukt glad för han är inne i en riktigt bra fas! Jag kan se en förändring att han kan bli arg ibland haha, när vi torkar honom runt munnen eller ska byta blöja. Annars har vi enligt appen ( Växa och upptäcka ) så har han varit inne i en solskensperiod! Yay för detta!

 

 

Utveckling

Oh herregud , om jag tyckte det hände mycket innan! Vår lilla kille KRYPER och kan ställa sig upp mot möbler, det känns helt sinnessjukt. Han sitter med men inte på rumpan utan han sitter på knä typ, riktigt stabilt med! Hans gym är GULD värt, jäklar vad smart det är, han sitter och håller sig i det och pillar med alla saker! Han slår sig, säkert tre gånger om dagen när han ramlar baklänges eller framlänges – så jäkla läskigt. Då gråter han och säger mamma, då smälter ju hjärtat. Han följer efter mig som en hund här hemma och när han når fram så drar han sig upp på mina byxor så jag plockar upp honom haha. Jag har ingen aning om vad som är tidigt eller inte och ALLA barn är olika. När de är 15 år så kommer de troligtvis gå allihop 😉 Jag tycker det är kul att berätta om hans utveckling så andra kan se vad de har att vänta sig ( om de så är 8 eller 9 mån ) när saker händer! För mig är detta som en dagbok 🙂

 

 

 

Så här sitter han liksom haha

 

 

Jag har skrivit om detta tidigare men det tåls att göra igen – SÅ JÄVLA BRA – klick

 

 

Mat

 

Vi har en ny kategori nu när han är äldre och det måste vara maten som ska få en större del av hans utveckling. Han fullkomligt HATAR all burkmat, jag har testat allt… alla märken. Så i dag testade jag att göra äggröra med lite ost och givetvis älskar han det haha, så jag har ett barn som gillar hemlagad mat helt enkelt 🙂 så nu går han ägg, majs har han med fått och smaka på fingret och han gillar verkligen detta. Jag ska laga lite potatis med grönsaker nu i veckan med och hoppas på att han gillar det med.

Gröt funkar sjukt bra, vi har semper för 6 mån och han äter en hel portion – alltså 1 dl vatten med 5 skedar pulver. I den får han en halv klämmis. Detta äter han till frukost , lunch och middag! Utöver det får han flaska när han ska sova och äter då ca 120 ml innan han somnar!

På kvällen får han gröt och NAN 2 ca 200 ml innan han somnar! Av 10 nätter så vaknar han 4 och vill äta vid 03/04!

 

 

KRAM på er och kämpa på med era små hjärtan

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Vad roligt att läsa om utvecklingen. Så fantastiskt när bebisarna börjar bli stora och upptäcker nya saker i livet. Men du behöver inte vara otrolig för att han sover på magen, han ser ut att vara så stor och stark att han vänder på antingen hela sig eller huvudet om han inte får luft. Men visst är man orolig för de små liven, man vill ju bara att dom ska vara skyddade och säkra hela livet! Men vad gott med äggröra, dock är det jätteviktigt när man introducerar ägg för första gången då barnet kan vara dödligt allergisk mot just ägg. Tips till andra bebisföräldrar! Vi nojade oss jättemycket och var så oroliga första gången vi gav ägg. Men allt gick bra och det är ju superbra bebismat! Ha en fortsatt fin kväll!

    Nattis 2019-02-19 22:21:33
    Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!