Mina recept

 

Hej fina ni,

 

Men gud vad glad jag blir över all respons kring mina recept, för mig är matlagning kärlek och verkligen ett sätt för mig att koppla av och vara kreativ. Att få stå i köket är som terapi för mig. Det kvittar om det är en måndag eller lördag, att äta och duka upp fint är viktigt för mig. Det är då jag och min kille kan sitta och prata, skratta och gå igenom vad som hänt under dagen. Jag vill förmedla att matlagning kan vara enkelt och KUL, det är viktigt att leva även på vardagarna, att njuta även då! Ibland äter vi mat sent för att Oliver varit uppe sent men det gör inget, oftast har vi någon rolig serie igång i bakgrunden och massa tända ljus. Vardagen blir ännu mysigare så här – jag lovar!

 

Jag har en kategori här på bloggen och den med alla recept heter givetvis ”recept” det finns även äldre recept under kategorin ”Mat”

 

Vi börjar med receptet på

 

Tryffel Gnocci

 

Detta behöver ni till 2-3 personer

1 paket burrata ( gärna tryffel om ni hittar )

1 paket panchetta i tärningar

1 kruka salvia

1 lök ( helst scharlottenlök 3 stycken )

1 buljongtärning (grönsak)

1 paket små tomater

1 paket ruccola

1 stor creme fraiche

1 flaska vit tryffelolja

2 vitlöksklyftor

Parmesanost

salt och peppar

Gör så här:

Stek löken och vitlöken mjuk, häll i creme fraiche och i med buljongen låt det koka upp! I med ca 2 dl parmesan. Smaka av med tryffelolja.

Stek panchetta så den blir riktigt krispig och lägg på papper vid sidan om.

Koka upp vatten och koka gnocchi.

Häll över gnocchi i såsen och smaka av med salt och peppar.

häll över gnocchi i en stor skål med ruccola i botten och dekorera med tomater och lägg på burratan och panchetta samt salvian!

NJUT!

 

 

Det andra receptet som jag gjorde i dag är DET GODASTE jag vet, en thailändsk rätt som är helt sinnessjuk!

 

 

 • 2 frysta kycklingfiléer använd ekologisk och gärna majskyckling
 • 6 dl vatten
 • 1,5 hönsbuljongtärning
 • 2 msk fisksås
 • 1.5 msk strösocker
 • 1 tsk chiliflakes
 • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) samt saften från halva
 • 50 g färsk ingefära som du river
 • 200 ml kokosmjölk
 • 1 vitlöksklyfta, pressad
 • 100 g glasnudlar
 • 1 burk med vattenkastanjer
 • Koka upp en mindre kastrull med vatten, hönsbuljong, fisksås, socker, chiliflakes och lime. Riv ingefäran och krama saften ner i kastrullen. Lägg i kycklingbitarna ( som du delar på mitten ) och låt koka tills de nästan faller sönder, ca 40 minuter utan lock på svag värme!Lyft upp kycklingen ur buljongen och dra isär köttet i strimlor med en gaffel. Tillsätt kokosmjölk och vitlök i buljongen. Koka upp och dra från värmen. Lägg i nudlarna och låt dem svälla tills nästan all sås sugits upp. Klipp sönder nudlarna ett par gånger med en sax i kastrullen och rör ner kycklingen tillsammans med hackade vattenkastanjer.

 

På toppen så hackar ni lite saltade jordnötter och NJUT!

 

Min helg

 

Som ni vet så fixade jag mina bryn i fredags ( fy vad nöjd jag är! ) och efter det åkte jag och min kille till hans mamma och sov över där! Vi åt massa gott och det blev en tidig kväll! Mysigt att sitta och prata om livet och kolla på gamla bilder på min kille haha, HERREGUD vad lika han och Oliver är! Så jäkla underbart att se.

 

 

 

Nu är de fortfarande mörka men jag gillar verkligen det, alltid synd när färgen går bort för man vänjer sig haha!

 

 

Alltså snälla någon, min kille är det snyggaste jag vet HUR söt är han inte när han var liten, hjärtat smälter.

 

 

På lördagen kom Sophie och Oskar hit och jag björ på tryffel gnoccin, mycket uppskattat 🙂 De hade med sin son Frank som försökte lära Oliver att krypa, hur gulligt!

 

 

Så snälla pojkar

 

 

Vi spelade spel fram tills klockan var 02 och jag somnade innan huvudet hann landa på kudden, söndagen bjöd på mys hemma precis hela dagen, förutom när vi gick 100 meter till bästa pizzerian och Oliver tokdäckade i vagnen i tre timmar på balkongen hahaha! Hur nice var inte det för oss två!

 

 

 

 

Vi var verkligen först på plats innan alla andra hungriga gäster kom haha

 

 

 

Det är något speciellt när han sover utomhus, han sover så otroligt gott och länge!

 

 

Oliver har blivit så stor de senaste dagarna, han tar sig upp på precis allt och kan krypa nu! Hej då chilla dagar med Netflix i soffan, nu springer jag som ett levande skyddsnät runt honom, livsfarliga hörn i hela lägenheten….

 

 

Hjärtat smälter när han kollar babblarna med sin favoritnalle!

 

 

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Tack för dina FANTASTISKA recept!! Thairätten tyckte jag var sinnessjukt god och min sambo älskade pastan med färsk salsiccia. Ikväll är det dags att testa tryffelgnocchi men jag har en fråga, i din instastory så använder du en liten creme fraiche men här står det att det ska vara en stor, vilken bör man använda för bäst resultat? 😀

  Ha en fortsatt fin dag Bisse, kram

  Sandra 2019-03-13 16:23:01
  Svara
 • Tack för recepten! Vill ha alla dina recept, såå goda!

  Annie 2019-02-19 22:02:07
  Svara
 • Vilken pizzeria är det? På Kvarnholmen? Måste missat den helt 😀

  Sofia 2019-02-19 09:49:58
  Svara
 • Sååå gullig son och pappa ? du är en så fin mamma
  Tack för alla recept yammie

  Sanne 2019-02-18 23:10:50
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!