Min vecka och helgen som varit

 

Hej fina ni,

 

Jag lever fortfarande på våra 24-h i Köpenhamn. Alla mammor borde få möjlighet att åka i väg en natt för en god middag, spa och en hel del skratt men framför allt, en hel natt utan att vakna och behöva gå upp – jag blir verkligen en bättre flickvän och mamma efter något sånt här! När man får sakna och känna sig som sig själv igen!

 

Under helgen har vi verkligen bara myst och snön gjorde det ännu mysigare i söndags! Men vi spolar tillbaka bandet till i lördags, då hade min fina kille överraskat mig med 90 min massage på mitt stammishak Pim på Fleminggatan, oh my lord. Varm kokosmassage där varje muskel blir omhändertagen – en dröm! När jag kom hem hade han tänt alla ljus och jag hade köpt med ingredienser för att göra en av våra favoriträtter!

 

Nämligen vietnamesiska buns….. herre min gud. Jag tror anledningen till att många inte lagar denna rätt är på grund av bröden, det är liksom meckigt och tidskrävande. Till alla er i Stockholm – jag har lösningen. Vi köper frysta buns som är SÅ goda ( tack Sophie för tipset ) i en asiatisk butik på Fleminggatan! De är minst lika goda som på restaurang! wow!

 

 

 

Ser ni så fluffiga de är?

 

 

Så här gör ni mina asiatiska buns

 

Vegetariskt alternativ är tofu som jag panerar i först mjöl sen ägg och sen panko. Steker i rikligt med olja ( ca 1 cm ) tills de är gyllenbruna!

Det andra alternativet är med rimmat sidfläsk – gör små bittar så du får plats med ett par i din bun, jag valde att göra de ganska smala så de blev riktigt krispiga. När du fått de krispiga så häller u över hoisinsås som du låter de steka i. Klart! Lägg på en tallrik.

 

Blanda ihop 3 msk siracha-sås med 2 dl majonäs – klart

Pickla gurka i 3 msk risvinäger med 1 msk socker och lite salt. – klart

Sesamfrön – gärna rostade ( finns i butik )

Hoisinsås till servering

Koriander

 

Ni gör era egna buns vid bordet och lägger i det ni gillar – som en hamburgare!

___________

 

 

SÅ GOTT!

 

På söndagen åkte vi på kalas för Oliver lilla kusin och var även en sväng hos hans farmor, en riktigt mysig söndag med all snö som dessutom kom!

 

 

Det är något speciellt när man får på sina barn ”riktiga” kläder – alltså vuxenkläder de ser så stora ut!

 

 

Att haffa sin killes kläder under helgen är sen gammalt 😉

 

Min vecka

 

Måndag

En riktig slappdag hemma precis hela dagen, Oliver är inne i en fas där han är sååååå magisk och sover riktigt länge om dagarna, så denna mamma har varvat en massa lek med Netflix, så sjukt mysigt!

 

Tisdag

I morgon ska jag träffa Mathilda lite, hoppas på att hon kommer hit här så ska jag laga en ny favoriträtt som jag fick från C, herreguuuud vad gott det är! Kanske ta en promenad och bara mysa!

På morgonen ska vi till BVC, missade tiden sist! – ops! Haha, så vi ska på hans 6-månaderskoll. På kvällen är jag bjuden på italiensk afton med Vass-pr. Har helt glömt att fråga min kille om han kan ha Oliver så jag får se hur det blir med det 🙂

 

Onsdag

Inga planer, dock måste jag köpa en overall till Oliver känner jag… så samtidigt som städerskan är här så ska jag smita iväg till Mall of Scandinavia!

 

Torsdag

 

Min kille ska i väg på kick off med sitt jobb så jag blir hemma med O och myser!

 

Fredag

 

In till stan för lunch och bara ha en mysig hemmakväll

 

Lördag

Hem till Petra för tjejmiddag – mys mys!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!