Oliver 5-6 månader

 

Hej min hjärtan,

 

Hoppas ni njuter av er kväll, jag har precis gjort klart min hemlagade kycklingfond som jag ska ha till ett recept i veckan , nämligen Ramen! SÅÅ gott! Väldigt ambitiöst att göra egen fond men jag fick feeling efter att ha fått en såskurs av min svärmor så hade jag kollat filmen och insåg hur enkelt det faktiskt är att göra fond! Kommit in i en period där jag ÄLSKAR att laga mat och var tidigare i kväll på Ica MAxi och handlade till fem maträtter vi ska göra i veckan, alla är asiatiska 🙂 Jag kommer lägga upp alla recept här med så ni kan få lite inspo med!

 

Jag skriver varje månad hur det går för Oliver i hans utveckling och vad vi gör, jag älskar att läsa detta hos andra och få råd och tips! Så här kommer summeringen av månad 5-6! Ni finner alla hans månader under kategorier!

 

 

Sömn

Oliver fortsätter sova i sitt rum och nattningen ser ut precis som innan. Vi försöker hålla honom vaken till 19 och vill gärna att han lägger sig kl 20 så han sover längre ( alltså uppvaket mitt i natten skjuts fram något ) Kvällarna är han sjukt enkel måste jag säga och jag vill tro att det beror på att han har rutiner, eller vi har rutiner rättare sagt. På kvällen vid 18 får han gröt tillsammans med någon klämmis med frukt, han äter en halv portion gröt. Sen får han ersättning runt 180 ml dricker han. När han druckit upp sätter vi i nappen och han brukar sova då eller lite halvt vaken. Då lämnar vi rummet och han somnar i ett mörkt rum. Därefter har han slutat vakna 00 utan vaknar först kl 03/04 då brukar han vilja ha lite ersättning, ibland har det funkat att enbart ge napp.

Sen vaknar han igen vid 07/08 om vi har tur! Då bär vi alltid över honom i vårt sovrum och vi ligger i en timme och gosar – BÄSTA timmen på dagen! Han har alltså börjat vakna något tidigare på morgonen än innan men samtidigt hoppat över stöket vid 00! SKÖNT!

Två dagar i rad har han sovit från kl 20 – 07, vi har börjat med NAN2 – vilket de ska hålla sig mätta på längre samt så har vi lagt en väldigt tung filt på hans kropp, det är hål i den så jag är inte orolig att han ska få den över huvudet eller så men jag tror verkligen att dessa två saker har gjort att han sovit hela nätter! Vi får se hur denna natt blir nu med 🙂 Men på dagen som vi började med maten och filten så har det varit så här!

 

På dagarna

Han sover sen igen vid 10 och då sover han max 30/40 min! Sen är han vaken fram till 13/14 och där har han börjat sova i två timmar! Det har därför blivit lite svårare med när han ska sova tredje gången för det är så nära när han ska sova för natten! Vi har fått väcka honom så han inte sover för länge mellan 16-17!

Det är olika vart han sover på dagarna, ibland i vagnen och ibland i vår säng!

 

 

Humör

Oh herregud vilken jobbig fas det var, i två veckor in när han var 5,5 mån så var han såååå missnöjd. Han ville så himla mycket men kunde inte ta sig fram. Vid den här frustrationen så lärde han sig att åla, så nu tar han sig fram snabbt genom att åla sig på golvet, sängen och soffan! Då blev han så mycket mindre gnällig och han kan istället underhålla sig själv otroligt mycket. Han tar sig fram till de leksaker han vill till och kan rulla runt i sitt gym och leka mycket mer själv! Det var verkligen jobbigt när han bara ville stå i ens knä och hoppa och vilja gå runt i famnen!

 

 

Utveckling

HEJ utveckling. Han ålar och kan leka så mycket mer med sina leksaker, han är väldigt självständig och kan leka själv i säkert en timme! Han har full koll på vart jag är i rummet hela tiden men det är inga problem om jag lämnar rummet. Han kan inte sitta ännu men vi övar varje dag för att han ska bli starkare i rygg och mage! Nu har vi även bytt till sittdelen i vagnen och han är mer nöjd där! Inte helt nöjd med att åka vagn men det blir bättre och bättre!

 

 

Mat

Han HATAR barnmaten haha, första gången han fick testa var på nyår och det gillade han, men efter det har han tokvägrat all burkmat. Jag måste testa att göra egen mat, det kanske funkar. Han gillar verkligen gröt och äter det varje kväll! Även smaknapp är en stor hitt för honom!

 

 

 

Haha älskar bilden, jag låter honom känna på maten och stoppa fingrarna i maten för att sen äta själv i slutet.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Åh vilken lyx att han sover så bra! Vår kille är bara några veckor yngre och han äter nån gång kring 23 och sen igen vid 05 men kan ändå vakna däremellan. Ammar till stor del så hoppas det kanske blir bättre när jag slutar amma. Han är så söt er lilla kille!

  Isabella 2019-01-15 21:49:39
  Svara
  • Svar på Isabellas kommentar.

   Det är mycket svårare att hålla en sån här sömnrutin som vi har med flaska och ersättning tror jag 🙁 För ni ska hitta rätt position och han ska få rätt tag mm! Tror bebis håller sig lite längre på ersättning med! Testa sen när du känner dig redo med att ge flaska innan bebis ska sova! Då ser du hur mycket han får i sig och han blir riktigt mätt!

   Stor kram till er

   jannikeebbing 2019-01-16 13:38:44
   Svara
 • Hej! ? vad är slags NAN 2 använder du? PRO eller sensitive? För vad använde du innan 2:an?

  Mia Hansson 2019-01-15 15:39:20
  Svara
 • Hej fina! Vad är det för filt du använder till Oliver?

  Valentina 2019-01-15 00:50:16
  Svara
 • Åh! Hej studentbild! ??
  Så söt!

  Jenny 2019-01-14 23:44:44
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!