Fredag

 

hej finaste ni,

 

Nu är det dags att plocka ut julen och jag är så redo för 2019 och våren, vet att jag bor på nordligare grader numera och snön säker kommer hinna falla och försvinna ett par gånger innan vårblommorna gör entré. Men i sinnet är det vår och i dag åkte julgran och allt som har med julen att göra ut ur vår lägenhet. Skönt som tusan. Nu vill jag plocka in pastellfärger och tulpaner!

 

 

Vår fredag har verkligen varit fylld av måsten och jag älskar att bocka av listan med ”to do” saker. Finns det något mer tillfredsställande? Vi plockade som sagt ner allt som hade med julen att göra och åkte till Sickla köpcentrum för att inhandla en del saker till Oliver som fyller 6 månader nästa vecka…. Nej men alltså kan vi stanna upp lite… vart tog tiden vägen? Han är 6 månader, han är ingen bebis längre!

Det känns som en vändpunkt i ens bebis tid, när de blir 6 månader. Då händer så mycket för föräldrarna och bebis såklart. Han får börja äta burkmat!!!! Bara det är ju hur jäkla kul som helst. Jag skojjar inte om jag stod i 15 minuter igår på Ica Maxi och valde burkmat till honom, kollade alla olika sorters måltider som han kunder tänkas gilla. Lasagne, korvstroganoff, biffgryta mm haha. Jag är sjukt förvånad över hur lite vegetariska alternativ det fanns, för om jag ska va ärlig så vill jag undvika kött redan nu till Oliver… kanske borde jag göra egen mat till honom med vegetariskt? Jag vill att 5/7 rätter ska vara det… hur gör ni som vill samma som jag?Är det svårt att göra barnmat?

 

 

Hur vig kan man va? Äta på sin egen fot är inga problem haha

 

 

Köpte BÄSTA grejen med, handvärmare som sitter fast på vagnen ALLA borde ha detta, – klick

 

Så sjukt gosiga och varma, jag glömmer alltid mina handskar!

 

 

Vi åkte till en barnbutik som heter Big Baby och HERREGUD, det var himmelriket och vi åkte därifrån 3000 kr fattigare… det var så jäkla uppstyrt och snyggt där inne, de hade ALLT och lite till. Vi skulle uppdater hans nappar ( de han har nu är från 0-6 mån ) samt byta till L på hans nappflaskor från twist shake. Det slutade såklart med att vi köte ett nytt gym till honom och massa småsaker. Det absolut bästa vi köpte var smaknappen…..

 

 

Vi köpte även strumpor då han helt plötsligt växt ur alla!

Napphållare

Små filtar från Les Enfants ( han älskar de stora )

Massa napparfrån NUK ( enda han gillar )

Flytande alvedon

Smaknapp

Haklapp mot dregel som inte går igenom ( den är liksom fodrad )

Kräm mot tandsprickning

Massa små handdukar som man kan tvätta

Nytt lekgym

Twist shake

 

 

 

Det gym vi hade tidigare hade blivit för litet, eller han nådde upp till grejerna så de nästan låg i ansiktet på honom haha, detta går att ha när han ligger på mage samt när han ligger på rygg! Den har en hållare för iphone och massa blinkande och roliga saker! Oliver låg där i säkert två timmar när vi kom hem!!!

 

 

Men åter till bästa, en smaknapp , wow! Alla barn från 4 månader kan ha en sån här och vi köpte en NU – hallå!  Han ÄLSKADE den.

 

 

Vi fyllde den med frusen mango!

 

 

Jag fick ett ryck och började organisera i skåpen och gjorde en hylla för Oliver, hej ordning och reda!

 

 

 

En fråga som jag fick efter min story på instagram är mattan som vi gjorde i hallen! Nu när det varit snö, saltat och grus utomhus så har vår hall varit kaos, så vi åkte till Fredells här i Nacka och köpte en matta som vi skar till så den blev perfekt till vår hall! Bauhaus mm har säkert liknande ni kan köpa! Det går på runt 200 kr! Då få man en bit som de skär ut från rullarna sen gör man resten hemma -sjukt enkelt!

 

 

 

Blev sååå bra! Ingen mer smuts i hallen!

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Strunta i att göra ”barnmat”, O kan äta det ni äter så länge det inte är hårt stekt eller väldigt salt. Lättsaltad mat är inga problem.Köp en barnstol med bricka och skär långsmala bitar att hålla själv. Pasta, pannkakor, linser, tillplattade bönor, ärter, äggröra osv osv är perfekt mat att sitta och plocka med när man är liten. Frysta blåbär, ärter och majs är perfekt när tänderna kommer, det kyler och lindrar. Och låt honom smaka på all er mat! Våra barn har fått smaka på allt, så länge det inte varit starkt, och nu har vi två barn under sex år som älskar sushi, thaimat, vegetariska grytor, skagenröra, brieost, oliver, salami osv. Antagligen är det mest ren tur, men jag tror också det har åtminstone lite att göra med att de ända från början fått äta mat med många olika sorters konsistens och smaker.

  Frida 2019-01-14 21:51:35
  Svara
 • Burkmat är jäkligt smidigt och jag pallade bara inte stå och koka ihop barnmat själv när min tvååring var bebis. Mosa ihop vår egen mat utan salt fungerade aldrig pga att vi åt middag bra mycket senare än vad han behövde (och en hel del takeaway…) MEN det var svårt att få honom att börja äta vanlig mat när han var kring ett. Han är fortfarande kräsen och rädd för att smaka på nya saker. Tror tyvärr att det beror på barnmatsburkarna. Nu har jag en snart fyramånaders och min ambition är att ge mestadels hemlagad mat, men vi får väl se hur det går med det. Om man har svårt nog att få tiden att räcka till tycker jag inte att man ska känna sig tvingad att stå och koka ihop egen barnmat också.

  Lina 2019-01-08 12:37:28
  Svara
 • Älskar babygymmet, vilket märke är det?
  Måste verkligen köpa ett till min son

  Linda 2019-01-08 12:35:31
  Svara
 • Så gullig han är! ?
  Tråkigt nog innehåller NAN palmolja, gav min tjej Lilltle farmers mjölkersättning istället efter att jag upplysts om det. De smyger i palmolja i alla möjlig produkter ☹️

  Annika 2019-01-06 22:21:26
  Svara
  • Svar på Annikas kommentar.

   fast semper har inte heller palmolja i sin tillskottsnäring (tillskottsnäring är ju efter 6 månader och modersmjölksersättning är innan 6 månader) Vad jag vet så har little farmer endast tillskottsnäring ingen modersmjölksersättning. Har dock dålig kolla på nån men det ser vid snabb blick inte ut som deras tillskottsnäring har det heller, men jag är dåligt insatt så rätta mig gärna om jag har fel.

   sofia 2019-01-07 19:48:09
   Svara
 • Så skönt att städa ur jul, bli så rent, fint ni har det och så mysigt! Gullig han är!

  Helen 2019-01-06 12:24:22 http://www.starsinlife.blogg.se
  Svara
 • Jag har verkligen varit kass på att göra egen barnmat men nu är min lille 10 månader och äter det mesta av vår mat vi lagar, vi väljer att sakta vår mat när det är färdiglagat så slipper man laga två olika, tänk även på att byta ut ersättning till 6 månaders, förutsatt att mån har samma månadsbrytning som Semper ?? ha en härlig lördag!

  Sofia 2019-01-05 20:50:44
  Svara
 • Jag gjorde typ bara egen barnmat, hur enkelt som helst bara att koka mosa det du vill ha och tillsätt rapsolja för lite fett. Annars har coops egna märke Änglamark mycket vegetariskt!

  Neva 2019-01-05 12:53:59
  Svara
 • Kan absolut rekommendera Philips Avent barnmatsmixer, gör det så enkelt att laga mat så man inte har nån anledning att köpa burkmat, som för övrigt innehåller väldigt näring.

  Bara att slänga ner valfria grönsaker/frukt/kött i mixern som först ångkokar maten och sen vänder man på behållaren och mixar den – klaaart!

  Ella 2019-01-05 10:40:40
  Svara
 • Ta bara det lite av det ni själva äter innan du saltar för mycket och mosa/mixa. Då lär han sig äta det ni äter plus han lär sig äta riktig mat. Min son luktade illa av burkmat. Han utsöndrade samma lukt som burkmaten vilket var hemskt! När jag började göra helt egen så bajsade han bättre och luktade bebis igen!

  Mia 2019-01-05 03:58:16
  Svara
 • När mina barn började äta så frös jag in potatis,morötter och ärtor i iskuber(kokade först sedan mixade till pure (separat), sen var det ju bara att ta fram en av varje sort och värma på? även kokt fisk å kyckling brukade jag mosa ner!?

  Sussie 2019-01-05 00:25:33
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!