Svar på del 2 Ekonomi

 

Vad tjänar du ungefär i månaden?

Jag är mammaledig nu, det varierar baserat på hur många dagar i veckan jag tar ut mammapeng. Men mellan 13.000-16.000 kr efter skatt. Men innan dess så hade jag olika lön varje månad som mäklare!

 

Vad hade du jobbat som om du inte blev mäklare?

Jag hade velat jobba inom vården!!! Hade älskar att vara läkare , jag har dock inte läshuvudet för det men är extremt intresserad av allt som har med anatomin att göra! Jag måste ha varit läkare i något tidigare liv haha. Jag kan alldeles för sjuka saker som jag inte borde veta haha

 

Skriver du budget varje månad?

Jag har ett mål att spara pengar varje månad men jag går inte efter någon budget. Jag har precis inlett ett samarbete med Lunar way som har den absolut BÄSTA appen på marknaden och jag rekommenderar er starkt att ladda ner den och få koll på din ekonomi

!!

 

Hur många dagar FP tar du i veckan? Hur länge planerar du att vara hemma med O ?

Jag varierar från månad till månad, men mellan 2-5 dagar i veckan tar jag. Jag planerar att vara hemma till han börjar förskola, vi har satt honom från det att han är 1 år och 2 mån! Han kommer gå halva dagar så jag får gosa med honom massa haha

 

När flyttade du hemifrån? Hur hade du råd med boende? Pluggade du då osv?

Jag flyttade hemifrån när jag var 21 år, då flyttade jag till ett studentboende i Malmö där avgiften var 4000 kr och jag hade CSN , så jag bodde på 20 kvm och levde på studiebidrag och lån samt så jobbade jag många kvällar och helger för att ha råd med allt 🙂 Jag köpte mitt första. boende fem år senare och då hade jag lyckats spara ihop pengar genom att jobba och ha låga boendekostnader. Jag fick inget startkapital till något boende av mina föräldrar.

 

Betalar ni olika hemma under tiden du är mammaledig?

Nej, vi betalar samma som när jag hade en lön.

 

Du nämnde hotellverksamhet är du involverad i den?

Ja det är jag 😉 Jag går in som konsult!

 

Tror du på att skriva äktenskapsförord för att skydda sina egna tjänade pengar?

Jag tror verkligen på äktenskapsförord på allt man tjänat innan man gifte sig eller på bostäder man ägt mm. Men efter man gifter sig skulle jag se det som man tillsammans tjänar ihop ska man dela lika på. Det kan vara så att den ena parten möjliggör mer för den andra parten att kunna jobba för den andra är hemma och tar hand om familj och hem mer. Så jag tycker det är mer en fin grej att man börjar spara tillsammans efter att man gifter sig och ser att de inesteringar man gör gör man tillsammans.

 

Hur löneförhandlar man? Ska man bara nöja sig för att man har en bra lön i förhållande till kollegornas?

Det finns alltid utrymme till att förhandla så länge du kan motivera det för din chef. Är det så att du drar in mer jobb, du jobbar längre och är en tillgång till bolaget så ska du absolut ta det samtalet med din chef. Du ska vara väl förbered på ett sådant möte och gärna ha med siffror eller annat som motiverar att du ska ha en förhöjd lön.

 

Hur började din karriär som företagare, tips på hur man startar? ps. du inspirerar

TACK så mycket, vad glad jag blir. Jag började när jag fick möjligheten att bli partner på min förra arbetsplats som mäklare. Då satte jag mig in i fördelarna med att ha ett AB jämfört med att vara anställd och för mig var det en otrolig skillnad. Efter det så vågade jag satsa på mig själv men det var jäkligt läskigt att gå från att vara trygg anställd till att ha ett eget AB som jag skulle sköta. Mina tips är att hitta ett yrke som du älskar och är bra på, ta en lunch med den bästa säljaren / någon som du ser upp till och lär dig av dessa människor!

 

Kan du inte berätta mer om jobbet du har gällande hotell?

Det kommer 🙂

 

Inredningskostnad? Delar ni? Vem bestämmer och har ni tex maxbelopp i månaden?

Hmm vi har inte så höga kostnader på inredning just nu, men vi köpte en hel del när vi flyttade in och då betalade vi hälften var. Båda bestämmer 🙂 Jag måste dock alltid få övertala min kille ganska mycket haha. Vi har inget speciellt max-belopp då vi har delad ekonomi. Vill jag köpa en dyr lampa så gör jag det, jag behöver inte fråga om råd 🙂

 

Vilken väg rekommenderar du till att bli mäklare?

Jag hade bett dig att praktisera innan du ger dig på en utbildning. Det är ett otroligt tufft yrke och inte så många som lyckas. Jag hade även bett dig att kolla upp med bolagen gällande fast lön, jag rekommenderar ingen att gå på 100 % provision och det är inte många bolag som erbjuder en fast del, sjukt nog.

 

Skrämmer något dig? Hur finner du ork? När är du osäker? Har har du velat ge upp?

Det är mycket som skrämmer mig, att jag skulle bli sjuk eller förlora min hälsa igen. Att jag skulle förlora någon i min familj. Jobbet skrämmer mig inte längre, jag förlorade allt en gång och det var när jag gick in i väggen och och blev sjukskriven i sex månader. Då var min hälsa det absolut viktigaste och jag jobbade mig tillbaka igen med rätt prioriteringar och lyckades bli ännu mer framgångsrik. Jag finner orken för att jag inte drivs av pengar, jag drivs av lycka. Lycka över att få jobba med det jag älskar då har pengarna ingen betydelse och jag tror det är vägen till min ork.

När är jag osäker, det är jag när jag inte vet om det jag skriver om eller instagrammar om får tillräckligt med likes eller kommentarer. Jag har ingen chef som ser mig eller mina siffror utan ni är måttstocken på om jag gör ett bra jobb eller inte 🙂 Ibland glömmer ni nog bort det och glömmer lika men gör inte det haha.

Har du velat ge upp? Många gånger, det är då jag måste sätta mig ner och fråga mig själv vad jag vill göra och det är okej att ge upp om man inte känner glädje!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Har du hittat din assistent än?:)

    Bella 2018-12-23 00:28:19
    Svara
  • Kan du inte skriva ett inlägg om din utmattning och hur du tog dig tillbaka? Älskar dina kanaler ❤️

    Karolina 2018-12-21 12:40:14
    Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!