Min helg

 

God morgon babes,

 

Ligger med världens hosta och är förkyld 🙁 Blev inte många timmars sömn i natt. Oliver gick in i en ny fas i går och han var sååå orolig inne i sin säng så vi la honom i vår säng och då blev han mycket lugnare, han behövde verkligen närhet! Det innebär dock att jag sovit extremt dåligt. Vaknat mycket när han rört sig. Som tur är har jag noll planer i dag så det blir att mysa i sängen nu på morgonen.

I fredags kom min tjejkompis hit med min guddotter och hennes lilla son och man. Hennes son är en månad yngre än Oliver bara! Hon är dessutom gudmor till O , jag hade lagat mat sedan kl 12 haha, jag ville göra något rikitgt jäkla gott så kom jag på att hel kalkon i ugn är det godaste jag vet! Jag köpte en färsk på ICA och den va på galna 7 kg och den ska vara inne i ca 3,5 h då haha. Sen älskar jag att göra saker från grunden. Så jag gjorde rödkål från grunden och det receptet är himmelriket!

 

 

 

 

 

Haha ser ni hur enorm den är?Jag lägger alltid morötter, lök och halsen tillsammans med lite vatten som utgör grunden för såsen sen

 

 

Kål, i alla dess former är SÅ gott! Här kommer receptet på rödkålen – klick

 

Sen har vi en tradition på vårt julbord sen jag växte upp och det är att göra grönkål ( finns att köpa färdighackad ) först kokar man grönkålen i ca 2,5 dl vatten med en buljongtärning ( grönsak ) kokas i ca 15 min. Sen låter man det rinna av. Smör i en stekpanna och stek grönkålen i ett par minuter. Sen häller du på ca 1 dl grädde och kryddar med lite socker, salt och vitpeppar…..omg det är så gott.

Sen gjorde jag brysselkål med haha!Det va så himla gott alltihop. Speciellt såsen! Nu har vi kalkon att äta hela veckan 🙂

 

 

 

 

På lördagen gjorde vi mer eller mindre ingenting haha, vi gick i pyjamas hela dagen och bara njöt av att vara lediga tillsammans. Åt rester gjorde vi såklart haha.

På söndagen hade en fin vän till mig anordnat en insamling till alla Stockholms hemlösa så jag och ett gäng på 30 pers åkte och hämtade kassar som var fyllda med, vantar, mössor, varma kläder, mat, hygienartiklar, godis och massa mer. Detta åkte vi runt och delade ut på tunnelbanor , gator och kyrkor. Det var så kallt och snöade och jag kan inte ens föreställa mig hur de har det och hur fruktansvärt kallt det måste vara för dessa människor.

 

 

Kyrkan heter Sankta Klara och ligger vid T-banan. Här bjuder de alla som behöver på mat VARJE dag, kan ni förstå? Så himla fint. Här lämnade vi in en del kassar. Så om ni vill så kan ni lämna in kassar med liknande innehåll här så delas det ut till behövande. Även leksaker!

 

 

Det var väldigt gripande och all mat tog slut, så jag sprang in på McDonalds och köpte massor med hamburgare att dela ut, det var så otroligt uppskattat och det kändes så i hjärtat efteråt när jag satte mig i bilen. Jag lovade mig själv att jag ska vara mer involverad i att hjälpa människor till nästa år. Tänk om alla hade gjort en liten gest, förstår ni vilken fin värld vi hade levt i ?

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Men åh vilken fin gärning ❤️ Ja om alla gör lite , blir det mycket
    Ni Influencers har en viktig roll där , att få andra att tänka till .så ? av för er . Ha en fin jul fina Bisse

    Sussie 2018-12-17 14:22:59
    Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!