Gårdagen

 

Hej fina ni,

 

Guuud vad trött jag är! Jag somnade inte förens sent och hade svårt efter att O vaknade på natten för mat, när slutar de äta på natten? Haha. Jag tror inte ni förstår hur mycket jag längtar efter att få sova hela nätter på raken. Jag har alltså inte fått sova en hel natt utan att vakna på snart fem månader, man håller på att bli knäpp ibland, det är som tortyr nästan. Jag känner mig liksom aldrig utvilad och det är hemskt att veta att jag måste upp varje natt. Så snälla ge mig ingen skit om att jag ska klara det bla bla jag skriver om hur JAG har det och hur JAG upplever det. Jag är sjukt ärlig hur jag tycker det är och jag hoppas de som känner likadant kan få lite avlastning genom att läsa detta, jag är så trött på de som får det att låta att det är maaaaagiskt att ha barn hela tiden.

Nu har amningshormonerna slutat vilket innebär att tröttheten är värre än innan, då levde man på superhormoner! Kan någon läkare göra piller på detta hormon? Haha.

 

Jag vet att jag borde träna för att bli piggare men när tusan hinner ni med barn det? När min kille kommer hem vid 17/18 så jag bara så slut att ens tänka på att gå till gymmet då är skrattretande. Jag funderar på att se om Sats har där man går med barnen samtidigt det kanske är något?

 

Jag tror jag måste få ett par nätter där jag får sova ut ordentligt. I går hade jag en heldag utan O då min kille kunde ha honom och det var välbehövligt. Men egentligen skulle jag inte åkt runt på massa jobbgrejer, jag borde bara ha stannat hemma i sängen och ätit hämtmat och njutit av att kunna slappa i sängen. Svårt det där med att prioritera ibland!

 

Dagen igår började på ett helt underbart sätt med Johanna där vi fick möjligheten att bli sminkade med det nya märket IT-cosmetics som Kicks har tagit in på sina butiker! Jag måste säga att jag är imponerad av produkterna, jag har ju normalt enbart Sensai men de har nu fått konkurrens av detta märke när det kommer till concealer och foundation – jääääklar vad bra den satt. Jag var på ett lunchevent, hem och ös med O och sen i väg på kvällen igen och det satt som berget. Jag måste dela med mig av denna video där en tjej ger en väldigt ärlig recension och ni kan se hur bra produkterna är –klick

 

 

Här va jag helt osminkad , jag har ju fransar och färgade ögonbryn men annars nada smink

 

 

Så här blev resultatet och det kändes knappt som om jag hade smink på mig!

 

En helt underbar morgon med massa god latte och mys med snygga och härliga tjejer!

 

 

Highlightern va MAGISK! Ska se om jag hittar allt och länka till er!

 

 

 

Fick många frågor om mina skor och de är från Massimo Dutti!

Sen la jag benen på ryggen och skyndade bort till Nordiska Galleriet där Valerie höll i en helt underbar lunch!

 

 

Bästa bordsdamerna!

 

 

Mysigt!

 

 

Otroligt god vegetarisk mat och dukningen fick mig att vilja anordna en härlig middag här hemma!

 

 

En så otroligt generös goodie bag, vi fick välja ut sängkläder från detta märke – wow !

 

 

Farligt att gå in, man vill ha allt!

 

 

Jag åkte hem lite snabbt och mös med mina killar i någon timme för att sen bege mig in igen till Sannes event på Grand hotel med Philips steamer och klädmärket Malina!Så himla mysigt med afternoon tea i en av sviterna och ett bra avslut. Sen fick jag akut saknad av mina killar och åkte hem innan kl 20! Finns inget bättre än att komma hem till min kille, kröp upp till honom i soffan och kollade två riktigt bra filmer! Ni MÅSTE se Mollys game, så cool film!

Jag har på mig en tröja från H&M och byxdress som Sanne har designat!

PUSS

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Jag köpte en crosstrainer som jag kör intervallträningar på ca 3 gånger i veckan. Lite tråkigt ibland men kollar alltid på någon serie samtidigt. Men vi har så fullt upp med en aktiv 3-åring och en bebis som inte sover så mycket (ammar dessutom och orkar inte hela tiden pumpa en massa mjölk för att ge åt pappan) så en crosstrainer har absolut varit värd pengarna. En vacker dag när barnen är större så börjar jag igen gå till gymmet men nu just har jag noll energi och tid för gymmet.

  I 2018-11-30 23:10:46
  Svara
 • Jag har inte sovit en hel natt på 14 månader. Man vänjer sig helt enkelt till slut men man bryter ihop emellanåt.

  Anna 2018-11-30 10:43:15
  Svara
 • Går bebisen upp i vikt som den ska behöver den inte äta på natten vid 6 mån ålder! Jag gjorde så att jag sov i gästrummet fyra nätter och min dotter fick inte äta mellan 00-06. Pappan fick söva om henne när hon vaknade och erbjuda henne vatten om hon var törstig. Sedan dess äter hon inte på natten men hon vaknar ändå! Nu har vi haft några riktigt tuffa nätter. Jag har gråtit idag så trött jag varit. Dottern vill knappt sova på dagen heller då hon blivit förkyld med feber. Bajsade ner skötbordet och spydde på golvet precis. Tycker så synd om henne.

  Sandra 2018-11-29 16:05:54
  Svara
 • Mammaträning i grupp typ crossfit där man kan ta med barnen. Det har varit min räddning rent mentalt!

  Lina 2018-11-29 09:55:26
  Svara
 • I hear ya! Sov inte en hel natt på 1år o 2månader i princip om jag inte sov borta. (TORTYR) Gör det som är bäst för er o om det är att din kille tar ex två nätter i veckan o du får sova i ett annat rum eller om du bara går cold turkey o slutar ge mat o tar 3 tuffa nätter (o sen är det kanske över OM det bara är för mat han vaknar vill säga) – så do it! Min räddning va att jag iaf visste jag kunde sova i gästrummet 2 nätter med öronproppar hela natten. K Ä M P A!

  Klara 2018-11-29 08:06:06
  Svara
 • Känner med dig!! Min 6-månaders sover aldrig mer än max 3 h i sträck fortfarande, trots att hon får en hel välling precis innan läggdags. Dessutom vaknar hon supertidigt trots alla uppvak, tror aldrig vi sovit längre än 06:15 ? Sen har vi en storebror på 3 år som visserligen sover hela nätterna, men som är sjukt pigg och leksugen vid 6-tiden, så då är det bara att kliva upp trots att man fått vakna med lillasyster minst 5 ggr på natten. Har varit ett vrak i 6 månader nu ? Lever typ i pyjamasen och fultofs. Skillnaden mellan barn 1 & 2 är att man VET att det går över tillslut. Vårt första barn började sova hela nätter vid 10 månaders ålder ungefär! Håll ut, vi är många trötta vrak-mammor här ute som känner precis samma!

  Nathalie 2018-11-29 06:54:18
  Svara
 • Åh vet hur du känner! Jag har en treåring och en 7 månaders och jag kan nog räkna de gånger jag fått sova en hel natt på 3 år på mina fingrar?. Alltså vissa dagar orkar man inte känner sig arg, sur och som världens sämsta mamma. Man klarar det ju självklart men det är tufft. Alltså jag håller med dig människor som aldrig klagar och låtsas som att allt är så rosenrött ljuger?.

  Frida 2018-11-28 21:24:52
  Svara
 • När barnet är 6 mån behöver det inte mat på natten längre. Då är det bara ge sig tusan på det! Trösta trösta trösta, tar 3/4 nätter sen har man vänjt av :):):)

  Martina 2018-11-28 19:24:37
  Svara
  • Svar på Martinas kommentar.

   Men det betyder inte att de per automatik börjar sova hela nätter! Mina barn har slutat äta nattetid runt 6 månader men fortsatt vakna flera ggr under natten tills de varit runt 10 månader…

   N 2018-11-29 06:55:38
   Svara
 • Testade minisats m första men va för trött å gå dit. Tränade via Gillian Michaels på youtube (30 min högintensivt m två tomma champagneflaskor som vikt). Kanon. Speciellt eftersom nr 1 max sov 40 min åt gången dagtid.

  Mina blev aldrig ammade utan ersättning men slutade mata nattetid (senast kl 18/19 å tidigast 07) vid ungefär 4 mån. Gick utmärkt att lära båda att sluta äta på natten. Lillen vaknar (11 mån) fortf 3-5 ggr/natt (allt från tänder, förkylning,orolig, tappat nappen mm) men lite trygg hand över magen å nappen, ibland vatten, så somnar hon sen om. Tog ungefär 3-5 nätter m att få båda å sluta helt m mat. Bara att bestämma sej. Kommer gå super för er också om det är den vägen ni vill gå. 🙂
  Heja er!

  Sarah 2018-11-28 16:57:55
  Svara
 • Kan nog räkna på en hand hur många hela nätter jag sovit på fyra och ett halvt år (läs: skjut mig ???) Tålamodet med en fyraåring och en niomånaders är sådär stundtals…

  Erika 2018-11-28 16:49:07
  Svara
 • Härligt med ärliga inlägg, det behövs! Håller helt med dig, sömnbrist är tortyr.
  Jag lämnade min son på minisats från att han var 3 månader. Det gick för det mesta bra, körde med PT så fick tillbaka styrkan.
  Kan även rekommendera sats online. Kör ett 30 min pass hemma på en matta när barnet sover. Isf lite träning och bättre än inget. Finns mama-klasser som är anpassade. Lycka till!

  Lina 2018-11-28 15:14:05
  Svara
 • Bästa jag kan tipsa om (eftersom du inte ammar längre) är att ta in på hotell en natt om någon av era föräldrar kan passa er son över en natt? Jag slutade inte amma förrän jag blev gravid igen så nu sover jag dåligt av det ändå haha men annars hade det varit så underbart!

  Sabina 2018-11-28 14:54:49
  Svara
 • Vilken lyx! Ser ut att ha varit en väldigt mysig dag 🙂

  Josefine 2018-11-28 14:29:05 https://svenskatrappsteg.se/
  Svara
 • Sats har barnpassning på de flesta centerna. Du kan lämna in barn från 6 veckor upp till 11 år och de får vara där 1,5h. Jag har jobbat på olika sats i Malmö och Stockholm. En superbra sak och alltid väldigt uppskattat av föräldrar ?

  Nu har jag själv en liten på 4 månader, har dock inte själv lämnat in honom ännu men kommer nog att göra det inom kort ? så svårt att få ihop tiden och träningen annars.
  Sen finns det ju också strongmama där bebisen är med under träningspasset, så det finns ju möjligheter om man vill utnyttja det ?

  Emelie 2018-11-28 14:27:30
  Svara
 • Hej,

  Min 19- månaders vaknar fortfarande varje natt för mat. Visserligen en gång (ibland 2) och jag har inte sovit en hel natt sedan hon kom. Hon sov oclså i egen säng men efter att hon fyllt ett år så funkade inte det längre och hon sover hos oss i vår säng. Det är så otroligt individuellt från barn till barn förstås, men ta en dag i taget så löser det sig. Sömnlöshet och utmattning hör ofta till när man får barn. Livet blir minst sagt inte det samma och det tar ett tag att acceptera för många. Sov en stund på dagen med din bebis för att samla energi. Kram

  Ida 2018-11-28 14:26:23
  Svara
 • Vilken fullspäckad men mysig dag som måste ha gett massa inspiration! Angående att få tid till träning. Ha inte för stora krav på dig utan försöka hitta små träningstillfällen till en början i vardagen. Gå powerwalk men barnvagn eller varför inte spring kortare sträckor med den som intervallträning. Hitta träningsövningar man kan göra hemma/eller utomhus med sina egna kroppstyngd. För ibland kan det bli sånt projekt att bara ta sig till gymmet. Men jag förstår också att det kan vara skönt att få ett avbrott och få komma iväg till gymmet. Kolla även om det finns träningsgrupper dagtid för föräldrar med småbarn. Eller varför inte ha en träningsdejt med en vän då blir det lättare att komma iväg på träning. Lycka till! Och var sak har sin tid. Snart kommer även din träningstid om du så vill. Kramar/ Kia

  Kia 2018-11-28 12:48:13
  Svara
 • I know the feeling!!!! Min son är 8 månader och har aldrig sovit en hel natt! Vissa nätter är mer ok än andra men minst 3 uppvak per natt! Känns som det aldrig kommer bli bättre! Det är OK att tycka det är jobbigt! Kram

  Caisa 2018-11-28 12:04:54
  Svara
 • Hej! Min son är 8 månader och upp till 5 månaders ålder vaknade han också för mat på nätterna. Min barnmorska sa då till mig att ”nu är han 5 månader och så stor att han faktiskt inte ska behöva vakna på nätterna mer”. Hennes tips var helt enkelt att öka på mängden mat under dagtid. Varför han vaknade var ju pga hunger och direkt efter matning så somnade han om. Försök klämma in fler mål mat under dagen om det är möjligt. Och speciellt innan läggdags, efter ett uppätet mål kanske han kan få i sig lite till efter stund. För oss funkade det och vår son sover hela nätter sedan 5 månaders ålder. Så skönt för både honom och oss! Lycka till ?

  Jennifer 2018-11-28 11:36:40
  Svara
 • Har tre barn varav den yngsta är 2,5 år. Hon sover fortfarande inte hela nätter och det gjorde inte de andra heller förrän efter 4-års ålder. Så jag har måååånga års sömnlöshet nu, men man vänjer sig. Har försökt sova en hel natt någon gång när jag haft möjligheten men det är helt omöjligt. Vaknar flera ggr som om kroppen är van vid det ”sov”mönstret. Så jag säger bara, kämpa på! Till slut vänjer du dig vid att inte få sova ? Tur dom är underbara! ??

  Sara 2018-11-28 11:16:34
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Känner igen det där,vår minsta är tre år och sover fortfarande väldigt dåligt. Minst en gång varje natt är jag där inne. Ibland vaknar han flera gånger. Visst vänjer man sig men det är ändå tufft framför allt när man ska upp och jobba och måste vara trevlig på jobb:)

   Hanna 2018-11-28 21:09:24
   Svara
 • Jag och min man delar på matningen på natten då lillan blir matsondad. Min man har låtit mig sova ut ett antal gånger för låta mig samla kraft, vilket har varit underbart. Så fortsätt med att din kille få ta några nätter och du sova, så kommer du känna dig som dig själv inom kort. Och boka inte in för mycket, just för att man får superkrafter den dagen man har sovit ut och dagen efter är man galet trött. Men det känns som du redan har koll på allt, så fortsätt med det som funkar för er 🙂

  Andrea 2018-11-28 11:12:48
  Svara
 • Min son (som idag är 4 år) slutade äta vid 9-11 månader (det va också då jag slutade amma) men han vaknar fortfarande varje natt xD men man vänjer sig för mig gör det inget längre att vakna någon gång per natt. Min kropp är så inställd på det så de få nätterna per år som han sover hela nätter (hittills i år tror jag kanske de är runt 7 nätter) vaknar jag ändå till eftersom man är så van vid att göra det, det blir ju en rutin 🙂 Men ni verkar ha en duktig kille som redan kan sova i egen säng, då blir han säker mer självständig i just sovandet och vänjer sig nog snabbt att sova hela nätter när ni bestämt er för att sluta med nattmatningen.

  Angelica 2018-11-28 10:53:15
  Svara
  • Svar på Angelicas kommentar.

   Snälla, säg inte att han är duktig för att han kan sova i egen säng, snarare har han vant sig vid att det är så hans föräldrar väljer att göra. Bebisar som sover i föräldrars sängar, eller i egna sängar i föräldrarnas rum menar du är inte duktiga då alltså? Trams. Bebisar ska inte vara ”självständiga” utan är programmerade att söka trygghet och närhet, särskilt på natten när mörkret och tystnaden faller på.

   Anna 2018-11-28 13:56:19
   Svara
   • Svar på Annas kommentar.

    Jag håller med Angelica, att barn ”behöver inte” äta på natten efter x antal månader osv men det betyder inte att de börjar sova hela nätter för att man trycker i de mer mat på dagen. Bebisar söker trygghet och närhet och det är mycket som händer hos de varje dag som de bearbetar i sömnen. Så att de vaknar kan vara ett behov av att enbart veta att mamma och pappa är där för att sen somna om.
    Jag har två små och med den första var sömnlösheten fruktansvärd för mig och jag minns de första 6 månaderna som ett stort mörker. Men med nummer 2 blev allt mer naturligt och jag förstod mer att hon behöver mig, dag som natt <3 då blev det lättare att hantera.

    J 2018-11-28 15:31:54
    Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!