En natt i livet

 

Hej fina,

 

jaha, då ligger jag här igen och klockan är snart 03, en natt mitt i livet. Min killes andetag gör mig lugn och jag är glad över att han får sova gott, det finns ingen anledning att båda ska vara vakna. O vaknade för 20 min sedan och jag gick in och matade honom. Han somnade om direkt men kvar ligger en mamma med hundra tankar.

 

Jag kan inte riktigt ta på alla tankar jag har , det kan vara saker jag sett eller hört under dagen eller småsaker som ligger och stressar mig. Oftast jobb, jag undrar hur det hade varit att ha ett vanligt jobb och vara mammaledig på riktigt. Jag vet att jag aldrig kommer kunna ha ett vanligt jobb då jag skulle känna mig alldeles för låst vid arbetstider och en fast lön som jag inte kan påverka. Därför borde jag bara acceptera det men ibland är det tufft med mycket ansvar när man helst av allt bara vill fokusera på att vara mammaledig.

 

Nu har jag varit mamma i fyra månader, vart tar tiden vägen? Jag känner mig jäkligt bekväm som mamma och jag litar på min magkänsla och jag vet oftast vad O behöver. Det finns dock alltid en liten djävul på min axel som säger att jag kan bättre, att jag borde städa eller fixa hemma. Jag har inte tränat sedan han kom och jag känner hur min kropp ändå har blivit starkare , nu börjar jag bli redo för att gå till gymmet – jag längtar efter att få svettas och den där brännande känslan i lungorna efter ett bra pass. Jag minns hur jag drömde att jag var ute och joggade när jag var gravid! Känslan av frihet! Kanske är det dags att få lite ensamtid på gymmet när min kille kommer hem ? 😉

 

När stressen över att jag inte kan sova kommer smygande så påminner jag mig själv att det är okej att avboka precis allt jag hade planerat dagen efter, det finns INGA måsten. Om jag vill så går jag runt med pyjamas precis hela dagen och sova när O sover. Jag tvingar inte mig själv att ligga och blunda och hoppas på att tröttheten ska komma, jag sätter hellre på en serie och gör en kopp te, den kommer när den kommer!

 

Så jag vill ge alla mammor där som

ligger vakna och läser detta inlägg att ni är inte ensamma haha! Det är nästan så vi borde skapa ett litet forum och en chatt där vi kan ligga och skriva om våra tankar och funderingar på nätterna 😉 för vi hinner inte skriva i sådant på dagarna !

 

Kram på er

 

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Hej du måste testa MiniSats ?du får. Träningen gjort innan din kille kommer hem så kan du göra annat när han har honom. MiniSats och strong mama på sats (man tränar med sina barn. Och har dem i mitten av rummet gråter barnet så lyfter du det och tex fortsätter med dina squats, min pojke älskade det ?. Sen är MiniSats barnpassning som erbjuds ja gick in tränade ett pass medan personalen hade honom så skönt. Om barnet gråter så kommer personalen och hämtar dig. Tyckte det va perfekt så testa ?

  Anfi 2018-11-15 03:27:44
  Svara
 • Hej Jannike och alla andra mammor och läsare! Strålande, inspirerande kvinna! Läser nedan alla kommentarer och åsikter, om perfektion osv. Tänker då bara: måste vi sträva efter vad andra anser vara perfekt? Nej, det kan väl vara vad vi själva anser perfekt. Om det är med en glad unge och ett tvättberg? Eller med en glad unge och ett välstädat hem. Perfektion är väl när Du känner harmoni i dig själv, inte när vi åstadkommit vad samhället anser vara ”det perfekta livet”. Nej, jag tror att när man känner ro och harmoni, då är det Din lycka och Din känsla av att ”allt är perfekt”. Och jag tror att dom känslorna kommer i stunder och då ska vi njuta. Vi måste börja leva för oss själva och inte för bilden av oss i andras ögon. Kram på er alla ❤️ Ni är grymma oavsett!

  Natalie 2018-11-14 17:12:52
  Svara
 • Väldigt tänkvärda ord! Vi gör alla vårt bästa utifrån våra förutsättningar. Jag mår själv bra när det är städat och fint men försöker lära mig att det är okej om allt inte är undan plockat jämt. Min minsta är 3 år och de nätter jag fått sova hela nätter sen han kom kan jag räkna på mina två händer, vissa barn sover dåligt oavsett vad man gör, lägg till två barn i skolåldern med sina läxor och aktiviteter plus ett heltid jobb…
  Vet inte vad jag ville med min kommentar egentligen men ibland behöver man bara lufta sig lite

  Hanna 2018-11-13 19:26:46
  Svara
 • Minns det så väl när babyn vaknade på natten och det var dags för amning..man var trött och kände sig ensam där i mörkret.. men jag kom på att runt om i hela världen sitter där föräldrar på olika platser med sina barn.. likadant som jag.. då känns det inte så ensamt längre. När barnen sen blir större och sover gott i sina sängar kan jag ibland sakna den tiden när man satt där.. konstigt kanske men det var en fantastisk tid som inte kommer åter..allt har sin tid så är livet❤

  Marie 2018-11-13 09:04:08
  Svara
 • Tack för en fin påminnelse och ett bra inlägg! Ibland känns det som att man ska gå under med alla krav man har på sig om träning, städat hem, aktiviteter osv. Vi alla gör så gott vi kan utifrån våra förutsättningar. Med det sagt så vill jag säga att jag blir så inspirerad av din blogg! Tack ❤️

  Catrine 2018-11-13 08:56:07
  Svara
 • Men dom mammor som har det fint och städat hemma, som tränar 3-4 ggr i veckan men ändå lägger sin själ i sina kids som för det mesta är glada… är inte vi oxå bra? Jag förstår att man kanske inte alltid orkar, hinner eller ens vill. Men det finns ju vi som gör det. Säkerligen för att barnen oftast sover bra om natten. Men det är ändå tröttsamt att ”visa den riktiga sidan av mammalivet” jag har 2 barn. En snart 3 åring och en 8 månaders. Jag har ett städat hem och tränar ofta. Det finns inte många stunder av kaos
  (ibland förstår jag inte ens hur det kan se ut som det gör hos vissa som visar den ”riktiga” sidan.. faktiskt?)
  utan mest skratt och kärlek. Vår familjs riktiga sida är den som ni säger inte finns, det tycker jag är märkligt. Jag ser inte ner på någon och vet att livet och energin är olika för alla. Men skulle jag lägga ut den bilden ovan men med texten ”bra mammor har rent hemma, tränar ofta, lagar 100% eko husmanskost, Aldrig ett tvättberg liggandes och ändå lyckliga glada uppmärksammande barn” då hade jag fått en massa skit. En liten heads-up bara. Förstår såklart att tanken är god. Men det finns två sidor i detta.

  Hannah 2018-11-13 06:49:51
  Svara
  • Svar på Hannahs kommentar.

   Ehhhh. Det är väl ganska självklart att ni också är bra, det ena utesluter väl inte det andra? Och precis som Jannike skriver så får ju hon skriva utifrån sig själv och kanske vad hon själv vill höra (och även jag ?).. Men jodå, visst är även såna mammor som du Hannah jättebra mammor!

   J 2018-11-13 10:48:50
   Svara
  • Svar på Hannahs kommentar.

   De flesta eftersträvar, och blir stressade över, att ha det ”perfekta” livet precis så som du beskriver det. Men det är svårt att nå dit och för de flesta så går det inte ihop, ändå så tror vi att det är så det ”ska” vara. Vi blir stressad och sätter press på oss själva. Därför behövs bilder och inlägg som Janikkes, som talar om att man är bra även om man inte lyckas nå dit. Du kanske inte ska ta quoten ordagrant. Det finns inget som säger att de som lyckas uppnå det där som de flesta strävar efter, inte skulle vara bra. Bara att vi som inte gör det också är bra. Det finns liksom inte samma behov av att säga att de som är ”perfekta” är bra, för det säger sig självt ju. Klarar man allt, som du verkar göra, är det ju helt fantastiskt och all cred till dig. Hoppas du kan se på det på ett annat sätt och förstå att vissa blir stressad av att försöka vara perfekt, och att det är viktigt att visa att man inte behöver det för att vara bra. Alla mammor som gör sitt bästa är bra!!

   (Du är så viktig Jannike, fortsätt vara bäst!)

   En annan mamma 2018-11-13 09:09:45
   Svara
  • Svar på Hannahs kommentar.

   Hej Hannah! Jag förstår precis hur du tänker, jag har en 7 veckors bebis och driver ett bolag samtidigt och har inte heller några tvätthögar, eller ett stökigt hem. Ska tillägga att jag har 3 kids, men alla är olika och prioriterar olika, har olika behov och jag tror att mycket grundar sig i sömnen och hur bebisen är på dagarna. Jag är anser mig själv vara galet effektiv men hade förmodligen inte haft ett kliniskt rent hem och vikt tvätt om jag inte hade fått sova på nätterna eller haft en sovande bebis på dagarna.. som du säger så finns det två sidor och båda är lika viktiga att få visa tycker jag. Kram

   Linda 2018-11-13 08:26:33 http://www.nouw.com/lindatamandi
   Svara
  • Svar på Hannahs kommentar.

   Wow vad duktig du är som hanterar allt med barn, träning, perfekt hem och allt annat! Detta är just anledningen till att jag inte skriver om det du mår ju kanon alltid och behöver inte pepp eller höra att andra har det likadant som du. Så du får helt enkelt bortse från mina inlägg där jag inte orkar träna eller säger att det är okej att ha ett ostädat hem!

   Duktiga mammor som du finns där ute också och ni får göra vilka quotes ni vill 🙂 detta quote är till mig och de andra helt enkelt!

   Ha en fin dag och wow vilken energi du har

   jannikeebbing 2018-11-13 08:17:59
   Svara
 • Hej. Jag som kommenterade här om dagen. Ligger i soffan och kan inte sova sen min lilla vaknat o nu ligger bredvid pappan i vår säng. Tänkte gå upp o städa…. men vågar inte riskera att 3,5 åringen vaknar…..

  Matilda 2018-11-13 04:51:45
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!