Oliver 3-4 månader

 

Hej bästa ni,

 

Ni är många som frågar hur det går med amning, rutiner och hur jag mår! Så nu kör vi en månadskoll på mig och Oliver helt enkelt 😉

 

Oliver blir fyra månader i morgon och jag känner verkligen hur mycket som hänt den senaste månaden med hela hans motorik och humör! Det är helt sjukt hur mycket som händer på bara en vecka och jag förstår varför små bebisar sover så mycket då det tar in så mycket intryck varje dag och hur hjärnan utvecklas.

 

Amning

Vi kan börja med amningen för det är här den största förändringen har skett. Som jag skrivit tidigare så började jag med p-piller och min mjölkproduktion blev katastrof! Den rubbades helt och vi började med ännu mer ersättning än vad vi haft tidigare. Förr så pumpade jag och vi gav flaska och gav ersättning en gång precis innan han skulle sova. Under ca 10 dagar så kunde jag knappt få ut någon mjölk varken när jag pumpade eller ammade, jag kämpade som tusan för att få igång det igen. Jag var tvungen att sluta med mina p-piller och börja på minipiller istället då kom mjölken tillbaka med O var verkligen inte intresserad av att amma längre då. Jag kan säga att det var fasen tufft känslomässigt att han inte längre ville amma. Det var sällsynta fall på nätterna som han gjorde det men aldrig på dagarna. Då blev han bara arg. Så jag fortsatte pumpa och ge med flaska. Så nu var det 50/50 med ersättning och bröstmjölk. Att ta fram den där jäkla pumpen hela tiden var SÅ tråkigt och jobbigt. Så jag började trappa ner även med pumpen. Vi vävde in mer och mer ersättning och idag är det enbart ersättning. Jag pumpar inte längre och ammar inte heller. Jag måste erkänna att det är så fruktansvärt skönt. Hans mage funkar väldigt bra med ersättning och jag tackar uppfinnaren av den maskin vi har hemma! Vi trycker på en knapp så kommer det 37 graders ersättning – perfekt blandat!

 

Sömn

Han fortsätter att förvåna mig varje kväll jag lägger honom, han är som en klocka, han har redan sina rutiner.

 • Vi lägger honom klockan 19. Först ger vi honom gröt ( det började vi med igår ) Sempers gröt med katrinplommon som vi blandar ihop. Sen badar vi, sen på med pyjamas och vi förbereder ersättningen. Sen myser vi lite till med honom i soffan och när vi märker att han börjar bli gnällig så går en av oss in med honom i hans rum och hans säng där han äter ur flaskan. Han brukar oftast somna innan han hunnit äta upp sina 200 ml, så han brrukar vakna igen efter 30 – 60 min för att äta upp resten sen sover han oftast för natten. Han vaknar allt mellan 03-05 och då brukar jag bära över honom i vår säng och ger honom en ny flaska ersättning den brukar han äta upp helt och somnar om direkt igen. Sen vaknar han nästa gång vid 07 och vill gå upp!
 • På dagarna har han något slags schema själv med. Han brukar vilja gå upp vid 07/08 och är vaken till 10 sen sover han allt från 30 min – 2 timmar, väldigt olika. Han brukar vara vaken som mest 3 timmar.
 • På senaste tiden har han varit lite stökig att sova på dagarna, han kommer liksom inte till ro. Men jag har de senaste dagarna lagt honom i hans vagn och då somnar han direkt.

Min sömn däremot, usch. Jag har sååå svårt att somna om i med att jag slutat amma så blir jag inte lika trött längre när jag ger mat. Så ibland ligger jag vaken flera timmar – så drygt. Så jag har varit extremt trött de senaste veckorna , kan bero på vädret med 🙁

 

För mig har det varit väldigt viktigt med att han sover i egen säng och eget rum för min egna skull. Jag behöver friheten i sängen och han och jag sover mycket bättre när vi inte ligger i samma rum! Jag vet att många tycker jag var lite snabb och hård kring detta men det funkar för oss!

Humör

Enligt appen wonder weeks ska han vara inne i en riktigt jobbig period just nu ( åskmoln haha) men jag måste säga att han är lika go som innan, det var värre med förra språnget – då va han jobbig haha. Han har börjat le massor och skrattar högt, han är ett riktigt charmtroll och ler mot allt och alla. Jag har flera gånger trott att han varit ledsen och skrikit men han har enbart börja leka med sin röst med galna skrik haha.

 

Utveckling

Han har gjort sjukt stora framsteg på bara en månad. I dag vände han sig från rygg till mage flera gånger och nu vill han inte sluta vända sig haha! Han håller huvudet helt själv och kan sitta med hjälp av en stol. Han älskar att stå på mig och nästan hoppa och gunga upp och ner. Han kan ligga i sitt gym länge och ligger gärna på mage. Han verkar dock tröttna snabbt på sina gamla leksaker och vill gärna se nya verkar det som! Han kan greppa saker och ta de mot sin mun och älskar filtar som han drar upp och ner över ansiktet.

 

 

Jag har olika kategorier där ni kan läsa mer om rutiner mm !

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Så kul med uppdatering!

  Josefine 2018-11-12 08:44:31 https://varmepumpeshopen.no/
  Svara
 • Känner igen mig i det där med att vilja ha barnet i eget rum och säng. Mina barn flyttade jag in i egna rum strax efter jag slutade nattamma runt 8 månader. Så skönt, annars låg jag vaken och väntade på minsta ljud och sov då med andra ord skitdåligt.

  Mina barn är nu 1,5 år och 3,5 år och sover oftast i egen säng tills det är morgon. Vaknar dom och vill sova i vår säng får de oftast sova med sin pappa och jag sover på deras rum. Har så svårt att sova tillsammans med dom p.g.a det rör sig så mkt och ska sova typ på mitt ansikte.

  Matilda 2018-11-11 20:44:35
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!