Amning

Hej fina,

 

Ni är en del som undrat hur det går nu med amning, sovande bebis och hur jag mår i allt. Så vi gör en liten up date kring det, ni som inte vill läsa om bebis och amning får hoppa förbi detta inlägg och ni som vill läsa mer om våra rutiner med honom mm så har jag en kategori som ni ser som heter Barn och Amning, även en under tiden jag var gravid 🙂

 

Vi börjar med amningen:

Oliver är ju en rejäl liten grabb, han väger redan 6 kilo och är nu 7 veckor, haha jag vet han äter heeela tiden. Till en början så var amningen PISS, det gjorde ont och det kändes som om han låg vid bröstet konstant och min rygg och bröst gjorde extremt ont. Sen på en vecka vände det. Han började hitta sin rutin och brösten slutade göra ont, även bröstvårtorna. Detta var himmelriket och vill minnas att det var efter 4 veckor som jag blev bekväm med att börja pumpa med och hann pumpa mellan amningen. Han tar flaska utan problem men det är i princip bara Dr Brown som funkar för annars får han i sig maten för fort och han får ont i magen.

Min pump är livet, jag älskar att ha en flaska fylld i kylen med bröstmjölk så jag enkelt kan ta med i vagnen när jag drar hemifrån, jag är mer bekväm med publik amning men flaska är sååå mycket enklare när han ligger i vagnen eller i min famn när jag är på stan. Han tog flaskan direkt och det är så skönt att se hur mycket han faktiskt får i sig.

 

Sova och amma

Jag använder ersättning på natten ibland och mitt på dagen ibland om jag inte hunnit pumpa! Vi kör på Semper för han gillade verkligen inte Nan som jag köpte först. Han får inget magknip av Semper och är lika go av det. Vi köpte magdroppar i förebyggande syfte från samma märke kanske hjälper de?  Otroligt skönt att ha ett gäng hemma i nödfall, jag vill helst ge bröstmjölk och får typ dåligt samvete när han äter ersättning…. jag vet att det är knäppt men det är så jag känner så jag försöker ge så mycket bröstmjölk jag bara kan men har ersättning på natten för jag är för trött för att amma haha.

 

Han ligger i sin säng bredvid oss och rutinen som jag skrivit om tidigare. Det är så skönt att få honom att somna i sin egna säng och inte vara beroende av att just jag ska natta honom. Så han får flaska som vi håller när han ligger i sin säng och somnar på runt 20 minuter. Då är klockan runt 21 /22 och han sover då till 02 i bland senare och då runt 04. Sen sover han till 07 och då tar jag upp honom i sängen och ammar honom sen sover vi vidare. Vi använder napp och jag hade nog dött utan haha, livräddare.

 

 

 

På dagen har Oliver en rutin och inget jag tvingar fram utan han sover när han vill och hur länge han vill. Oftast så sover han mellan 10-11 sen 13-15 och den längst 17-20 sen 20-21 sen badar vi honom, lyssnar på klassisk musik och gör massagen som jag skrivit om. Sen myser vi och sen läggning vid 21 eller 22!

 

 

 

Hur mår jag ?

 

Nu kan jag säga att jag kommit in i det, efter 7 veckor så känner jag vår son utan och innan, jag vet när han behöver rapas, när han är grinig och vad han behöver på olika skrik. Hur galet är inte det ?

Jag har haft  problem att somna om när han vaknar vid 02/03 för då har jag oftast bara sovit i ett par timmar och inte kommit in i någon djup sömn. Men det är inget att göra åt. På dagarna försöker jag hitta på en massa saker för jag kan lätt känna mig fast i lägenheten om jag bara är hemma och då blir jag deppig. Jag hinner liksom inte göra något även om jag bara är hemma.

Jag blir bättre och bättre på att inte städa så fort han sover utan bara tar det lugnt så det är lite kaos här under dagen överallt. Det har jag haft problem med för jag tycker det känns jobbigt att det är stökigt.

Min kropp är inte helt okej ännu, jag har smärtor i bäcken och rygg men det klarar jag med alvedon och ska försöka hinna en massage en gång i veckan. Amningen gör inte ont alls. Dock är jag konstant hungrig och blir aldrig riktigt mätt. Det krävs verkligen kolhydrater för att känna mättnad.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Men jag dör så fin han är!!

  Emma Soderlund 2018-09-07 03:44:24 http://www.nouw.com/escali
  Svara
 • Kommer du å fortelle din fødselshistorie? 🙂 Alltid spennende å lese 🙂

  Stina 2018-09-06 21:26:52
  Svara
 • Så kul att läsa sånt här då jag fick barn samma vecka som dig! Mycket som är lika och mycket som man själv gör annorlunda men kul att se hur man kan göra på olika sätt. Mer såna inlägg! Började följa dig som inredningsinspo, inte trodde jag det en dag skulle bli ”bebisrutininspo” ??

  Rebecca 2018-09-05 22:53:24
  Svara
 • Kul att få läsa en uppdatering om livet med lille O 🙂 Ett tips om det fortsätter att göra ont i kroppen är att söka dig till en duktig naprapat, kiropraktor eller osteopat. Efter min förlossning fick jag en låsning i bäckenet som inte bara påverkade ryggen utan även nacke och axlar. En behandling senare och jag är som en ny människa!

  Jenny 2018-09-05 22:18:12
  Svara
 • Smidigt att pumpa och ta med flaska. Jag skulle gärna vilja göra samma men funderar på uppvärmningen. Hur värmer du mjölken eller ger du den kall? 🙂

  Emilia 2018-09-05 21:06:03
  Svara
  • Svar på Emilias kommentar.

   Jag har den värmd i en flaska från Glacial den håller värmen i 12-h! Såååå smart!

   jannikeebbing 2018-09-05 21:27:41
   Svara
   • Svar på jannikeebbings kommentar.

    Har du då mjölken direkt ner i flaskan när du har pumpat och sen över i nappflaska när det ska ätas? Smidig med en sådan flaska då, behöver jag med skaffa!

    Ebba Svensson 2018-09-05 22:27:54
    Svara
   • Svar på jannikeebbings kommentar.

    Har du då mjölken direkt ner i den flaskan och sen häller över i nappflaska när det ska ätas? Smidig o något jag ska skaffa, lätt 🙂

    Ebba 2018-09-05 22:25:17
    Svara
 • Det där med djupsömn känner jag igen. Asså vad skönt sova 17-20 sen igen 21 för natten lyx!

  Anna 2018-09-05 20:35:50
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!