Hur gör vi det enklare? Sömnrutiner

 

Hej fina,

 

Jag skrev tidigare om att Oliver har ett par timmar på kvällen allt mellan 18-23 och det håller i sig mellan 1 timme till 2 timmar och då är han väldigt orolig, han är helt mätt, torr blöja och ingen magknip (vad jag tror) han kan ligga vid bröstet och suga men är så mätt att han spottar ut mjölken och börjar sen skrika – inget hjälper.

Det har varit så här sen han var tre veckor och samma tidpunkter, det är därför jag inte tror på magknip så jag och min mamma kallar det ”Vargtimmen”

 

 

Det jag och min kille har börjat göra när han är så här otröstlig och bara skriker så gör vi detta grepp, går runt i lägenheten och pratar med honom, då blir han såå lugn.

 

 

Om han mot förmodan har ont i magen och det är samma tid så gör vi även denna övning med massage – kolla klippet på youtube här – klick då blir han med lugn!

 

Sen har vi gjort något som är väldigt mysigt även för oss som föräldrar. Vi har en kvällsrutin numera som vi följer varje kväll vid samma tidpunkt som hans vargtimme brukar starta eller om den redan hunnit starta.

 

 • Vi börjar med att lägga fram hans handduk och tar av honom hans kläder och blöja och fyller badkaret med vatten, babyolja och lavendeldroppar. Lavendel har en lugnande effekt.
 • Vi spelar lite avkopplande musik och brukar blanda lite olika som finns på youtube!
 • Sen tar vi honom in i hans rum och hans skötbord för att ta på honom hans pyjamas som har en liten droppe lavendel på sig också, jag tror att han kommer förstå ju äldre han blir att lavendel är lika med – nu ska vi sova 🙂
 • Innan pyjamasen åker på så gör vi en massage med kräm på hela kroppen som ska vara lugnande för bebisar.
 • Efter det lägger vi honom i hans nest och sätter på en white noise maskin som ni kan läsa om här – klick
 • Jag har pumpat bröstmjölk och vi lägger honom i hans säng bredvid vår säng som går att gunga och ger honom mjölken med flaska när han ligger där i samtidigt som vi gungar honom.
 • Vi tänder en nattlampa så det inte är för ljust i rummet – klick
 • TADAAAA han sover 🙂

 

 

Pyjamasen redo

 

 

Jag köpte oljan på Ica Maxi bland hälso-sakerna

 

 

 

 

Bild på denna fina portabla nattlampa – klick

 

 

 

 

Sängen hittar ni här – klick

 

Nest – klick

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hej Jannike! Vi fick tips om att använda pysventiler och byta våra D-droppar mot oljefria D-droppar. Troligtvis är det en period som snart är över men det är värt att prova sig fram.

  Nikki 2018-08-16 21:41:46
  Svara
 • Hej janicke och grattis till din lilla son. Förmodligen är han i ett sk utvecklingsprång. Ladda ned appen ”växa och upptäcka världen” så ser du hans utvecklings faser han går igenom och hur ni på bästa sätt kan hjälpa honom igenom dessa.

  Den var helt ovärderlig för mig när min son var nyfödd och jag precis som du arbetade under tiden och vi delade väldigt lika där hemma.
  Lycka till!

  Jenni 2018-08-16 10:16:22
  Svara
 • Hej,
  Tycker inte de låter som kolik, snarare kvällsoro, min som har också det.. ingenting hjälper förutom att bli bärd eller ligga vid bröstet och använda de som ”napp”. Här är en bra artikel om kvällsoro

  Kvällsoro, maratonamning och magknip: 17 akut-tips!

  Vad mysigt med ers kvällsrutiner.. så gulligt ☺️?

  Sofie 2018-08-15 14:58:56
  Svara
 • Hej Jannike,
  Min son har samma och är ganska säker på att det är kvällsoro, inte kolik. Här är en bra artikel som hjälpt oss ?

  Kvällsoro, maratonamning och magknip: 17 akut-tips!

  Så mysigt med eran kvällsrutin ?

  Sofie Tillandet 2018-08-15 14:54:34
  Svara
 • Hej!
  Jag fick min tös någon vecka före dig, och hon har ungefär samma sak, men oftast beror det på magont och gaser. Men, vad är det för massagekräm som ska vara lugnande? En sån vill jag hitta! Har du länk el så? Oliver är underbar! Och TACK för att du skriver om behov av egentid, jag slutar ALDRIG förvånas över hur mkt tid människor kan lägga på att tycka och tänka saker på nätet om andra som de inte ens känner utan följer för att de är influencers el kändisar. Dessutom undrar jag vad de egentligen tänker om sina barns fäder, som att de inte skulle kunna ta hand om barnen? Jaja. Pepp till dig iaf!!

  Josefin 2018-08-15 09:57:39
  Svara
 • Älskar din blogg! Får såå mkt inspiration till lägenheten samt till vår nyfödde bebis, 4 dagar gammal idag?

  Madeleine Söderberg 2018-08-15 09:48:00
  Svara
 • Hejsan!! Jag tycker det låter som att lille Oliver har kolik. Vid kolik kommer skrikperioderna oftast i ett tydligt mönster, alltså vid ungefär samma tid och vanligen under kvällarna. Kolla hos vårdguiden ang kolik, där finns råd och knep ni kan använda er av.
  Det är en bedårande liten kille ni har!! Stort Grattis ❤️

  Cissi 2018-08-15 09:01:04
  Svara
 • Hej, vår dotter är nu tre månader och hade tidigare liknande för sig som Oliver. Nu verkar ni ju hittat en bra rutin som funkar för er. Men vi fick tipset av BVC om pysventiler som finns på apoteket som hjälper till ifall att de har gaser i magen. Dessa var guldvärda för oss och gjorde att vår lilla tjej slutade skrika på kvällarna. Vi har även gett henne Sempers droppar med bakteriekultur som finns på apoteket!?

  Ida 2018-08-15 08:49:32
  Svara
 • Jättebra med en rutin ju! Min lille hade aldrig kvällsoro med flera på mitt BVC har berättat om just detta fenomen, samma tid varje kväll! Det är jättebra att ni hittat just vad sompassar för er ❤️

  Sofia 2018-08-15 08:14:40
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!