Min vecka

 

Hej fina ni,

 

Dags att börja med min vecka igen nu när vi är tillbaka i lägenheten och alla rutiner – skönt efter att ha varit iväg och bott på olika platser i två veckor! Nu ska Oliver och jag få lite rutiner i vardagen då hans pappa började jobba idag så nu ska han och jag umgås hela dagarna, läskigt men jag är verkligen redo för vi har lyckats få en fin rutin under den senaste veckan och han är väldigt snäll!

Dagen idag började med att jag skulle fixa fransarna så jag behövde hjälp en timme av F ! Detta var första gången jag skulle köra bil med honom själv, gaaah. Det gick verkligen över förväntan. Jag ammade innan vi åkte så han var mätt och hade extra mat i flaska så jag lämnade honom mätt och belåten på Fs kontor där han fick träffa alla! Jag var tillbaka 1 h och 30 min senare med en massa fika till alla kollegorna – mycket uppskattat haha.

 

 

 

Sen åkte jag och min trogna följeslagare till Ica Maxi och köpte allt vi var sugna på, jag passade även på att köpa en massa blöjor och våtservetter – det var extrapris haha, blev helt exalterad haha, snacka om att livet är annorlunda nu – älskar det.

 

 

Sötnosen sov hela tiden och som ni kan se på bilden så har jag en flaska med mat om han skulle bli arg och skrika, bästa som får honom lugn är mat – tjockisen 😉

Kan ni förstå lyckan när jag står i charken och ser att de har färsk tryffel – omg LYCKA. I kväll blir det pasta med färsk tryffel – hur jäkla gott! Tack Ica Maxi nacka – bästa saluhallen! Min kille är hemma vid 21 i kväll så jag ska överraska med någon god middag till oss!

 

 

Nu ligger O och sover, han har sovit i snart två timmar , han har samma rutiner nästan varje dag. Så skönt då hinner jag fixa här hemma och jobba undan lite mail och så innan han vaknar och är väldigt hungrig 🙂

 

Tisdag

Jag ska hämta ut prover på ett samarbete där jag fått äran att göra en egen design, så taggad att få se resultatet! Efter det ska det bara mysas hemma hela dagen och blogga! Förutom ett återbesök för O – det är på Nacka forum så jag ska nog gå en sväng i lite butiker om han tillåter efter 🙂

 

Onsdag

Jag och David har foto på två lägenheter så jag ska hjälpa till med stylingen på en av de – så kul! Det tar bara en timme så jag får hjälp med O under tiden sen ska han få följa med på nästa foto – så jag sitter just nu och pumpar en massa för att kunna ha med mig i morgon – hej kossan! Sen ska vi hem och mysa!

 

Torsdag

In till stan och äta lunch med min tjejkompis, blir ett ställe som funkar med barnvagn och enkelt att parkera så skönt! Sen ska jag till en styling och hjälpa till med lite piff, Oliver får hänga på och titta på när mamma jobbar 😉

 

Fredag

In till stan igen och äta lunch med Jessica min söta tjejkompis som jag saknat såå mycket. Jag tar båten in och möter henne i närheten, såå härligt.  Sen blir det mys hemma med mina killar.

 

 

Veckans bästa

Jag ska lansera mitt samarbete där jag designat själv samt att Oliver är en stor del av detta samarbete! Kommer mer info snart! Så himla kul att kunna jobba med sociala medier nu under min mamma-ledighet!

 

Veckans sämsta

 

Att jag ännu en gång ska behöva försvara att jag lämnar vår son till sin pappa ett par timmar, att en människa ska sitta och skriva elaka saker bakom en skärm och anta att jag inte kan ta hand om vår son och att jag har ett svagt psyke? Tänk om jag hade varit med om en olycka? Eller blivit sjuk och varit tvungen att lämna bort min son till sin pappa ett par timmar eller till och med dagar, har jag då förstört vår son? Detta är helt sjukt att andra kvinnor klankar ner på andra kvinnor…. Vi alla gör vårt bästa och jag gör mitt bästa med min son. Att jag väljer att jobba ett par timmar någon gång i veckan innebär inte att jag inte älskar honom.

 

Personens kommentar:

Förstår absolut behovet av ensamtid men denna jobbhets och att vara borta långa dagar, herregud! Din bebis vill ha dig nära för att du är hans mamma, och om han vill sutta på bröstet så låt han sutta. Varför skaffa barn ens när man inte ens kan orka med att ha lite kräk på sig?! Om du nu inte har ett starkt psyke så kan du ju åtminstone försöka ge det till din son.

”Så länge kan du vara borta
En bra tumregel är att huvud-anknytningspersonen, som nästan alltid är mamma, de första 6 månaderna inte är borta längre än bebisens ålder i månader – men med möjligheten att dubbla det ibland.
Till exempel:
1 månad gammal = 1-2 timmar borta
3 månader gammal = 3-4 timmar borta

-Tumregeln kan inte direkt överföras till det andra halvåret, för jag vill självklart inte rekommendera mammor till en 11-månaders bebis att ha 11 timmars arbetsdagar varje dag. Jag rekommenderar att man inte är borta mer än en kort arbetsdag under andra halvåret heller, i alla fall inte förens barnet närmar sig året. Men ett 12 månader gammalt barn kan du ha barnvakt till en halv helg, men vänta med helgresor tills barnet närmar sig ett och ett halvt, och helst inte en långhelg förens barnet är två år. Det är kanske tufft, men tänk på det som en helgardering för att ditt barn ska utveckla ett starkt psyke, säger barnpsykologen Elisabeth Gerhardsen.”

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Men haha… strunta i såna människor, fortsätt inte ens läsa tråkiga kommentarer, det är en dålig människa som ger dålig energi och det behöver ingen. Du är självklart en jätte bra mamma och Pappa vill ju också vara själv med bebis!

  Lina 2018-08-24 17:24:34
  Svara
 • Måste bara inflika med att det inte är klokt att vuxna människor ägnar sig åt nätmobbning.

  Nyblivna föräldrar har nog med press från omgivningen som alltid tycks ha åsikter och synpunkter på allt. Ni är föräldrar och ni vet förhoppningsvis vad som är bäst för ert barn och ert liv! Barnets behov av anknytning och att få möjlighet att utveckla en trygg och nära relation till pappan, är av precis lika stor vikt som till mamman. Ni är kompetenta nog att fatta beslut utifrån vad som är det bästa för ert barn. Det finns de mammor som börjar arbeta heltid någon månad efter förlossningen och att pappan är hemma med barnet i fråga. Allt beror på er familj och era förutsättningar!

  ”Lämna bort”? Vilket märkligt begrepp när det är barnets pappa man talar om.

  Försök att inte ta till dig av individers negativa energi. Låt dem inte påverka dig i din föräldraroll. Du gör säkert ett fantastiskt jobb.

  Din blogg är förresten så
  Inspirerande. Och du är inspirerande! 🙂

  Ta hand om
  Dig och din fina familj!

  Isabella 2018-08-20 12:45:05
  Svara
 • Alltså, det är så tröttsamt med den här nätmobbningen som en del vuxna ägnar sig åt. Pekpinnar hit och dit och mästra över andra. Födde min första för nitton är sedan. Ganska snabbt efter förlossningen fick jag problem med ryggen. Jag kände att det var något knas i kroppen för det gjorde så vansinnigt ont och jag föll ihop i en hög på golvet när det högg till i ryggen. Det tog ganska lång tid innan läkarna kunde fastställa en diagnos och under den tiden och flera månader framåt kunde jag bara gosa och mata min bebis. Min man fick gå alla promenader, bada alla bad, byta alla blöjor, ta alla bäras- runt- i- lägenheten- stunder. Jag blev bra i ryggen igen, men det tog lång tid. Idag är min härliga, underbara och älskade unge en nittonårig ung man och han har aldrig haft några så kallade anknytningsproblem för att jag, hans mamma inte kunde vara med honom 24/7 hans första år i livet. Kör hårt på det du tror på och skit i resten/kram

  Åsa 2018-08-18 19:29:56
  Svara
 • Du och bara du vet vad som är bäst för dig och din bebis!! Ingen annan. Fortsätt köra på med det som du o O mår bra av så kommer allt bli toppen ? jag har själv en 6 mån gammal liten tjej och blir så trött på alla ”måsten” som finns för oss mammor idag. Helt fantastiskt att du har ett jobb som möjliggör att du kan kombinera familjelivet med det du älskar, keep it up!!☺️

  Emily 2018-08-15 17:30:41
  Svara
 • Ah, hjälp vilka människor det finns! Det är både jobbig och härligt och allt annat på en och samma fång att vara mamma. För att orka måste man få lite tid för sig själv då och då. Superviktigt! Sen när barnet/barnen är lite större tycker jag att man ska, om man har möjlighet såklart, unna sig ensamtid tillsammans med sin partner. En middag, någon övernattning då och då, en weekendresa. Guld värt och barnen får en fin relation till farmor/mormor/morfar eller någon annan närstående.
  Du gör ett superjobb!

  Emma 2018-08-15 07:42:39
  Svara
 • Som jag längtar till fredag! Ska bli så mys att se er! <3

  Jessica Fredriksson 2018-08-14 20:00:27 https://nouw.com/jessicafredriksson
  Svara
 • Hej Jannike!
  Jag tycker att du rent ut ska skita i sådana ”trolls” kommentarer, visar ju bara att det är en avundsjuk ”människa”, som inte har något bättre att göra än att klanka ner på mammor som dig, som lyckas få ihop både kärlek till sitt barn o sitt arbete. Undrar varför pappor aldrig får kommentarer som dessa!!! Tycker det är helt underbart att ni samarbetar. De e KÄRLEK ❤️

  Åsa 2018-08-14 08:08:32
  Svara
  • Svar på Åsas kommentar.

   Tack gulliga du, blir ändå chockad att vi 2018 ska behöva ta en sån här diskussion – Fint av di att skriva. Min kille stöttar mig verkligen och det är skönt att han inte tänker som dessa personer.

   jannikeebbing 2018-08-15 03:45:17
   Svara
 • Förfärliga människor det finns. Bry dig inte om det. Men jag vet hur svårt det är när barnen är små och någon kommer med oinbjudna åsikter. Har själv två finfina trygga killar som är 9 och 13 år. Har jobbat och rest mycket både med och ifrån dem och vi har en fantastisk relation. Gör det som passar er bäst, och låt ingen bok eller knepig person säga något annat. Happy mom happy kids❤️❤️

  Linda 2018-08-13 23:40:39
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Det tror jag stenhårt på med! Happy mom happy kids, jag har mer energi när jag gör så här!

   jannikeebbing 2018-08-15 03:46:01
   Svara
 • Folk är så fjantiga. Du verkar vara en fantastisk mamma så ta inte åt dig av några patetiska människor som är avundsjuka och känner att de måste kommentera elakheter genom en skärm… Tycker att det är jättebra att man lämnar barnet till sin pappa ibland när du behöver egentid. Det är ju lika mycket deras barn och ansvar ❤

  Emmy 2018-08-13 20:52:40 http://www.nouw.com/emynem
  Svara
  • Svar på Emmys kommentar.

   PRECIS så tänker jag herregud , vad hände med lika ansvar? Blir barnet skadat av att vara med pappan???

   jannikeebbing 2018-08-15 03:47:42
   Svara
 • Herregud… Det är väl klart att någon ska ha expert åsikter 🙂
  Jag tycker du är sjukt gullig om din familj o så himla BRA för er att det fungerar att du också kan jobba lite eftersom du vill o trivs med det. 🙂

  Madde 2018-08-13 20:43:14 http://lifebymadde.wordpress.com
  Svara
 • Jag förstår mig inte på dessa elaka människor med sina fula pekpinnar… Suck…
  Strunta i vad andra säger!
  Grattis till ER!

  Deniz 2018-08-13 20:16:38
  Svara
 • Det var det dummaste jag läst. Er fina familj skall göra det som är bäst för er och framför allt det som känns rätt för er.
  Det finns många människor som har åsikter. Man kan inte resa med barn – funkar visst
  Man kan inte vara på restauranger – funkar med
  Barn in inte vara med på jobbet – funkar bra om man är egenföretagare?
  Man måste, borde och får inte……. – jo det får man om man vill
  Skapa egna regler, res, gå ut och ät, ha kul. Det enda som händer är att man skapar trygga och sociala barn.
  Livet är till för att levas.
  Njut av din fina familj. Du är grym och har fina fransar?

  Lena 2018-08-13 19:55:46
  Svara
  • Svar på Lenas kommentar.

   Tack söta du,
   Så jäkla rätt, allt funkar om man vill. Det är du själv som sätter gränserna. Jag tror verkligen på att ju mer barnen får följa med desto bättre, jag var med mina föräldrar överallt!!
   Stor kram till dig

   jannikeebbing 2018-08-15 03:53:28
   Svara
 • Haha men herregud, så tragiskt:) Tycker det är så tråkigt att folk ska ha så mycket åsikter till nyblivna mammor, förstår att det är en känslig period för remen hoppas verkligen inte att ni tar åt er.
  Alla familjer gör det som passar dem bäst och det är förmodligen bättre för alla parter med lite omväxling. Heja dig!

  Melissa 2018-08-13 19:15:16
  Svara
 • Skit fullständigt i vad andra säger.
  Jag lämnade min 3 månaders bäbis hos mina föräldrar en lång helg och efter det fortsatte jag. När han var 3 åkte han 1 månad till Thailand med de. Nu när han är -4 är han fullständigt normal ( både han och 10 årig syster) och de flög själva till Thailand i vintras där mina föräldrar väntade. De klarar sig själva, blir inte rädda och blir självständiga individer som behöver inte hålla mig i handen hela tiden

  Sara 2018-08-13 19:07:03
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!