Att börja jobba igen

 

Hej fina,

 

Jag visste inte hur Oliver skulle vara, skulle han vara krävande och orolig, kanske ha kolik? Det gick inte att planera om jag skulle kunna jobba eller inte. Nu har vi blivit välsignade med den goaste, gladaste och snällaste lille bebis vi hade kunnat tänka oss. Han skriker när han är hungrig eller gjort nummer två, annars sover han och äter som han ska. Han har haft något som vi kallar ”vargtimme” det är runt 22-23 som han är väldigt orolig och skriker och ingenting hjälper, detta börjar avta mer och mer, håller tummarna för att det ska försvinna i samband med en ny rutin vi gör varje kväll så vi ”lurar” den där hemska timmen.

 

I dag var första dagen tillbaka på jobbet, nästa en månad sedan han kom och det kändes SÅ BRA, jag har längtat efter att få jobba och prata business och göra det jag älskar. Jag kommer jobba två dagar i veckan och sälja utvalda objekt resten kommer jag göra tillsammans med David, vi är ett så otroligt bra team och jag litar till 100 procent på honom.

Vissa reagerade på att jag började jobba så snabbt men snälla glöm inte att Oliver har en pappa med, så länge jag kan pumpa och han kan ge på flaska så funkar han minst lika bra som jag två dagar i veckan tycker ni inte?

 

Denna bebis tid är så otroligt mysig men jag hoppas inte ni missuppfattar mig nu det är inte en speciellt rolig ålder, det enda Oliver vill göra när han är med mig det är att äta, när han är klar så blir han bara grinig för jag luktar mjölk och vill ha mer trots att han är så mätt att han kräks. Så direkt efter han äter så funkar bara pappa…. sjukt tråkigt jag får liksom inte goset 🙁 det kommer ändras snart och jag längtar!

Åter till jobbet så har vi många bostäder på väg ut i höst och jag ser fram emot att få jobba dessa dagar i veckan och få klä upp mig och inte ha bajs och kräk på mig. För mig kommer detta vara viktigt att få egentid i form av detta och att dryga ut mamma-pengen som är extremt lite jämfört med vad jag är van vid.

 

Skulle jag märka att det inte går så har jag alltid möjligheten att inte jobba, den lyxen är för mig guld värt!

 

 

 

 

Min fina älskling! Han hade sovit i fyra timmar när jag var iväg haha och åt nästan 200 ml som jag pumpat i en flaska, så skönt att han klarar att ta flaska samtidigt som jag direkt efter kan amma, han blir inte förvirrad och äter bra vilket som. Mycket är tack vare flaskorna som vi köpte som gör att han inte får luft i magen och inget magknip som han fick av de andra!

 

Efter vår kvällsrutin ligger han nu här bredvid mig i sin pyjamas och är så söt att jag vill äta upp honom!!!

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej, kul att följa dig 🙂 Har en lika gammal bebis och pumpar som du. Vilka flaskor kan du rekommendera? Har samma problem med luften.. // Ida

  Ida 2018-08-30 23:42:49
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Dr Brown är bäst för vår kille!! De långa blå!! Kram och grattis till er bebis!!

   jannikeebbing 2018-08-31 08:49:23
   Svara
 • Förstår absolut behovet av ensamtid men denna jobbhets och att vara borta långa dagar, herregud! Din bebis vill ha dig nära för att du är hans mamma, och om han vill sutta på bröstet så låt han sutta. Varför skaffa barn ens när man inte ens kan orka med att ha lite kräk på sig?! Om du nu inte har ett starkt psyke så kan du ju åtminstone försöka ge det till din son.

  ”Så länge kan du vara borta
  En bra tumregel är att huvud-anknytningspersonen, som nästan alltid är mamma, de första 6 månaderna inte är borta längre än bebisens ålder i månader – men med möjligheten att dubbla det ibland.
  Till exempel:
  1 månad gammal = 1-2 timmar borta
  3 månader gammal = 3-4 timmar borta

  -Tumregeln kan inte direkt överföras till det andra halvåret, för jag vill självklart inte rekommendera mammor till en 11-månaders bebis att ha 11 timmars arbetsdagar varje dag. Jag rekommenderar att man inte är borta mer än en kort arbetsdag under andra halvåret heller, i alla fall inte förens barnet närmar sig året. Men ett 12 månader gammalt barn kan du ha barnvakt till en halv helg, men vänta med helgresor tills barnet närmar sig ett och ett halvt, och helst inte en långhelg förens barnet är två år. Det är kanske tufft, men tänk på det som en helgardering för att ditt barn ska utveckla ett starkt psyke, säger barnpsykologen Elisabeth Gerhardsen.”

  Anna 2018-08-13 02:45:38
  Svara
 • Hej Du är alltid så fin i ditt hår ,Var klipper du dig och vad har du för slingor.Är det ditt egna hår. Hur som helst du är jätte fin .
  Kram Eva Hoppas du svarar när du kan. 🙂

  Eva 2018-08-12 14:13:56
  Svara
 • Hej,
  Följt dig och din blogg väldigt länge nu, älskar den! Undrar om du vill berätta lite mer kring mammapenning, mammadagar och hela faderullan. Jobbar själv som mäklare och har precis plussat. Oroar mig lite för hur det blir. Har tyvärr inte samma förmån som du med en sambo som kan vara pappaledig. Undrar också hur man gör vid sjukskrivning under graviditeten?

  Tack för en fantastisk blogg!

  B 2018-08-12 01:58:59
  Svara
 • Har en liten tjej som är någon vecka yngre än din. Jag hade gärna jobbat två dagar i veckan under bebistiden men det funkar inte med min sambos jobb. Han kan inte jobba deltid. Med mitt jobb hade det fungerat utmärkt. Förstår dig verkligen att du vill jobba och är lite avundsjuk. Och vad mysigt för din kille och Oliver att få ensamma dagar ihop <3

  Johanna 2018-08-11 09:50:29
  Svara
 • Hej, vilka flaskor är det som funkar? Har en liten 2 månaders hemma som måste få ersättning delvis (då jag får ut på tok för lite mjölk via amning, trots massa försök att öka produktionen). Flaskorna vi använder nu är ok, men han kan äta jättesnabbt med dem och får ont i magen, mycket luft i magen osv.

  Elin 2018-08-11 08:14:01
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!