Vi är framme

 

Hej godingar,

 

Möttes av en massa kommentarer på min blogg , en person hade tyckt att jag inte borde ha lämnat Oliver ensam i tre timmar när jag var och fixade mina fransar, jag borde strunta i att fixa mig och det är fel att lämna sitt barn till pappan då… tack för er som svarade på hens kommentar 😉 Jag kommer fortsätta ge mig själv ensamtid, jag tror på att en glad och utvilad mamma ger ett tryggt barn. Så jag ska minsann boka en massagetid här i Åhus idag 🙂 Jag vägrar få dåligt samvete för att jag vill unna mig saker trots att jag är mamma, hur resonerar ni?

 

Nu till lite roligare ämne, vi körde från Stockholm i går vid 06.30 – Oliver vaknade vid 05 som han alltid gör och jag ammade honom galet mycket så han skulle vara mätt och sömnig, det funkade galant. Vi satte honom i bilbarnstolen och han sov som en liten gris i tre timmar lagom till Gränna började han skrika och vi stannade nere vid vattnet där jag gav honom ur flaska som jag pumpat bröstmjölk i. Där satt jag och min kille kommer med en presentask från ingenstans, han har gått och köpt en drömarmband och jag storgrät, han är så jäkla fin – jag kommer för evigt komma ihåg vårt lilla stopp vid vattnet när Oliver för första gången ska ner till Skåne och träffa min familj och Sverige doftade av svensk sommar och min kärlek i bröstet höll på att få mig att tappa luften av hur mycket jag älskar de bägge.

 

 

Kommer alltid minnas känslan när vi sitter här och pratar och F berättar hur mycket vi betyder och

 

 

 

Så chockad och glad

 

Vi fortsatte sen med tre stopp till med mat, blöjbyten ( han bajsade tre gånger på vägen haha ) lite skrik och pumpning i bilen för att ge honom mer mat, matvraket! Det gick otroligt bra att ta sig ner och jag är så lycklig över att va tillsammans med hela familjen. Vi åt massa god tapas hos mina föräldrar där vi bor och njöt av kvällsdopp med min syster, kille och deras barn. De bor i Schweiz annars så vi kan inte ses så ofta som man vill! De har hyrt en stuga som vi var i innan vi gick ner och tog ett kvällsdopp, inte jag ( hur jobbigt att inte få bada på minst sex veckor i denna värme!!! )

 

 

Stranden är så otroligt fin här och vattnet visade 24 grader!

Fina systerdotter!

 

 

Jag och min älskling

 

 

 

 

 

Oliver låg och sov bredvid 🙂

 

 

 

Min galna och underbara mamma!!!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • Var är din beiga poncho ifrån? Perfekt vid amning ju!

  E 2018-07-28 14:16:39
  Svara
 • Du gör helt rätt. Varför skulle inte pappa få vara ensam nu barnet? Plus, dom som har dessa värderingar brukar inte ha några som helst problem med att pappan är borta. Mkt märkligt. Kör du på som du skriver och strunta i alla ”förståsigpåare” 🙂

  Karolina 2018-07-28 11:28:41
  Svara
 • Hej Jannike!

  Grattis till den fina lilla killen ? de som uttalar sig är inget annat än avundsjuka människor som inte kan ta sig egentid. Jag har jobbat med barn i 8-9 år, främst i London men även i Sverige och jag har med alla barn jag arbetat med förklarat hur viktig deras föräldrars egentid är. Vi behöver alla vårt space och man är sitt bästa jag och den bästa föräldern man kan bli när man tar sig dessa timmar här och där, det är viktigt att vänja de små vid det tidigt! Du gör helt rätt så fortsätt med din egentid! Hälsningar från en annan skåning ?

  Linnea 2018-07-28 08:04:30
  Svara
 • Du ska göra det du mår bäst av. Punkt.
  Kram ❤

  Ellie 2018-07-27 18:51:15
  Svara
 • Har tre små barn och jag har tagit största andelen av föräldradagarna men samtidigt har min man ändå sedan de varit små haft mycket tid själv med dem när jag varit iväg på frisörbesök osv och vi har samtidigt delat på vakna nätter mm.

  Jag tror många som uttalar sig om hur andra föräldrar agerar eller inte kanske inte har barn själv. De flesta barn har två föräldrar där det är viktigt att man redan från början spenderar mycket tid med båda även om den ena ammar, nu när ni har fått flaskmatningen att fungera också är det väl ytterligare ett plus att de kan dela den stunden.

  Men mycket av att vara en bra förälder är att själv känna att man orkar och ha energi så gör det som du/ ni vill och vad som fungerar för er och strunt bara i alla ’goda råd’ från folk om du inte känner att du vill prova det. Ni kommer fixa denna tiden galant!

  Ps. Nu när ni i Åhus och gillar god gnocci, gör en pastasås med Ratckegårdend svartkål och parmesan, vi lever på det just nu och den är fantastisk!

  Caroline 2018-07-27 18:34:43
  Svara
 • Min son hamnade på sjukhus när han föddes och jag blev kvar på ett annat par dagar
  Han klarade sig fint med sin pappa 🙂
  Tror inte han har några men av det ! Inte kan jag ha dåligt samvete för det !

  Jossa 2018-07-27 17:44:18
  Svara
 • Blir så peppad av dig! Fantastiskt att ni lever i ett sånt jämlikt förhållande, det mest märkliga här är att folk verkar tycka det är konstigt att pappan får lika ansvar! Det borde ju vara en självklarhet. Själv kan jag inte amma min kommande bebis så för oss är det inget snack om saken, vi kommer mata varannan gång. Betyder det att man är en dålig mamma och att bebisen kmr må dåligt för att jag inte är den som ”knyter an” mest? Nej det betyder att vi båda gör vårt bästa utöver våra förutsättningar och att bebis kmr knyta an till oss båda. Jag kommer också ha precis lika stor rätt att gå till gymmet en timma, lyssna på en podd ifred eller fixa mina naglar ENSAM, precis som min man också kmr ha möjlighet att göra för vi är TVÅ personer som skaffar barn. Keep up the good work och fortsätt vara lika härlig och ärlig, det hjälper en kommande mama. Kärlek!

  Emma 2018-07-27 17:08:48
  Svara
 • Hejsan, följ ditt hjärta och magkänsla. Låt inte andras meningar påverka dig. Pappan måste väl också få sin tid med barnet utan mamman som gärna vill visa hur saker ska göras ? nej, ge dig själv massor av egentid! Det är du värd!
  Jag har två välmående tonåringar som är idrottande coola tonåringar som älskar fina kläder, åka på resor och gå på restaurang(de fick alltid hänga med på restaurang och lärde sig uppföra sig där) låt barnet vara en naturlig del av ert liv och låt barnet leva runt er och knte tvärt om. Ni fanns först? Bättre för parförhållandet att ni också hinner vara älskande par om ni även har turen att det finns far/morföräldrars om kan få lite tid med barnbarnet ? barn blir trygga om många får älska dom❤️
  Njut av ert nya liv som föräldrar, och kom ihåg att andas!

  Mona 2018-07-27 16:54:01
  Svara
 • Härliga bilder!
  Blev nyfiken på hur armbandet ser ut som du fick av F?

  Emma 2018-07-27 15:50:19
  Svara
 • Hallååå och välkommen till 2018! Folk måste ha missat att det även finns mamma-mamma och pappa-pappa, vem är då viktigast för barnet? Jo FÖRÄLDRARNA! Finns ingen viktigare än den andra! Herregud mm blir ju mörkrädd! Njut av din egentid och i detta fall gör troligtvis pappan det även med att få vara själv med eran son vilket också skapar en speciell relation. Jag och min sambo delade på föräldrarledigheten och han säger att det gjorde så mycket i relationen mellan dom två som han aldrig hade fått annars! Heja er vilket teamwork!!! PS. Folk kanske är avundsjuka DS. 🙂

  Frida 2018-07-27 15:13:31
  Svara
 • Oh vilka härliga bilder.
  Jag har följt din blogg ett tag o så såg jag Linda din mamma?
  Vet att vi träffats o umgåtts lite som barn då våra mammor varit kompisar o arbetskamrater hälsa henne gärna från Mia Alm
  Lycka till med lille Oliver o tack för en mysig blogg?

  Maria Alm 2018-07-27 14:37:35
  Svara
  • Svar på Maria Alms kommentar.

   Hej fina Mia ❤️ Hoppas allt är bra med dig och din lilla familj så många minnen från när ni var små , saknar Åse så❤️ Kram till dig och Therese/. Linda

   Linda 2018-07-28 09:00:19
   Svara
 • Min uppfattning om personer som hela tiden klagar på att man lämnar sina barn med någon annan är personer som inte har den möjligheten själv och vill ge alla andra dåligt samvete över det. Det är A och O att man som mamma tar tid för sig själv och få en paus för att ladda sina batterier för att orka med. Det är sjukt intensivt med barn och speciellt första tiden så ta tid till dig själv och gör det du mår bra av! Då mår ditt barn också bra för du kommer ha ett helt annat tålamod och ork. Plus de som klagar på att man lämnar med pappan måste jag verkligen undra från vilken planet de är. Man har två föräldrar och båda föräldrarna behöver få tid med sitt barn. Inte som att du lämnar ditt barn med en främling på gatan.

  Yasmina Moussaouo 2018-07-27 14:33:58 http://www.glamevent.se
  Svara
  • Svar på Yasmina Moussaouos kommentar.

   Inte helt sant. Jag är ensamstående utan hjälp och var en av dem som röt ifrån under aktuell kommentar. För mig är det (i min avsaknad av detsamma) snarare tydligt hur viktigt det är att ibland få tid åt sig själv och jag har ofta tänkt att det vore fantastiskt att ha en partner att DELA ansvaret med i möjligaste mån och att jag förmodligen varit mer frekvent på topp som mamma (gör mitt bästa och är utmärkt men dock ofta trött och sliten).

   Ellie 2018-07-27 18:56:04
   Svara
 • ÄLSKAR din beiga poncho med pärlor på axeln, vart kan man köpa den?? kramis

  Isabelle 2018-07-27 14:25:53
  Svara
 • Det var nog min största chock som förälder, utöver kärleken man bara exploderade av till sitt barn, att folk har åsikter helt öppet om hur man skall vara, hur man skall göra och inte! var och en gör precis som man vill! Så jäkla bra jobbat av dig! ❤️ Min son är 10 månader, och världens tryggaste även om vi haft egentid! Så fortsätt med egentid! Det är så viktigt att få hämta ny energi! Det har vi varit duktiga på att ge varandra! Många säger 1året med bebis är det jobbigaste, vi har nog inte känt så och jag tror fanken det är för man har hjälpts åt hela tiden! Du är grym! Och så sunt resonerat! Jag hejar på dig! ❤️

  Frida 2018-07-27 14:10:21
  Svara
 • Ja stackars personen när den får sitt livs chock när den får reda på att det finns pappor som är pappa lediga =O.. Klart som fan du kan lämna ungen med sin PAPPA han har också rätt till sitt barn och är lika bra förälder som dig? Du kanske ammar men det löser sig med pumpen och ungen får samma kärlek och omsorg. Min man va pappa ledig i nästan 8 månader med vår pojke han va precis lika bra som mig.. Klart man ska kunna hjälpas åt båda har fött ungen att va mamma e ett heltidsjobb klart man ska kunna gå och träna sminka sig fixa sig som innan och få avlastning. Vill välkomna personen till år 2018

  Anfi 2018-07-27 13:55:46
  Svara
 • Vad än du gör kommer du få en massa folk som tror sig veta vad som är bäst för dig och ditt barn.

  Jag tycker att du gör helt rätt, jag personligen skulle bli galen om jag inte fick egentid för återhämtning utan min dotter. Självklart älskar jag henne men jag behöver andrum ytan henne för att va den bästa mamman hon kan få.

  Sen vill jag även påpeka att majoriteten av de förhållanden som tar slut under småbarnsåren gör det pga att fadern till barnet känner sig exkluderad. De slängs in i ett ansvar med instruktioner när de ska vara hemma med barnet efter 1-1,5 år och känner knappt individen… Och det är sällan pga att dom inte velat vara e laktiga utan snarare att de inte fått vara med, flask mata o vara själva med barnet för modern som tror att de inte är kapabla.

  Så ni gör helt rätt för er och för ert barn. Med tanke på att ni är väldigt drivna individer båda två så gör det som känns bäst för er gällande ledigheten med… Ex kan nå nog båda må bra av att både få vara hemma och få utlopp för ert driv i arbetet igenom att jobba 50% o va hemma 50%.

  Hur dom haver… Lycka till o skit i folk, aldrig fått höra så mycket skit om vad jag bör o inte bör göra förrän jag blev mor ?

  Selma 2018-07-27 13:53:58
  Svara
 • Jag resonerar precis likadant, tycker att det var helt sjukt när jag fick chockade blickar när jag sa att min son var med sin pappa. Man är ju två föräldrar. Tror att man kommer längre om man ger varandra tid ifrån bebis ibland och man får ej glömma att man samtidigt ger sin man egentid med bebis. Idag är han sju månader och har världens finaste band med sin pappa och jag kan med trygghet ”lämna” honom både hos sin pappa och hos andra för han är så trygg av sig. Klart att man ska få egentid! Helt rätt! Men sen är de helt rätt att inte vilja det också men hur man själv vill göra kan man hålla för sig själv, tycker jag iallafall ?. Ha en fin semester i Skåne!

  Alexandra 2018-07-27 13:39:17
  Svara
  • Svar på Alexandras kommentar.

   Exakt så känner jag!!!!! Hans pappa är Såå duktig med honom och deras band ska också få växa utan att jag är där hela tiden och tar plats! Tack för du skrev fina!!! Stor kram

   jannikeebbing 2018-07-27 13:52:50
   Svara
 • Helt rätt att ta dig ut några timmar och få egentid. Det gjorde jag alldeles för lite med min tjej. Med nästa barn kommer jag, om jag så måste, tvinga mig själv att fixa fransar, ta massage eller en fika med en kompis ensam. Man måste ha glädje och orka med livet som mamma, då kan livets goda hjälpa till med den där lilla extra energin!

  Amanda Ankarstorm 2018-07-27 13:37:45
  Svara
  • Svar på Amanda Ankarstorms kommentar.

   Tack snälla från en erfaren mamma jag ska definitivt fortsätta och jag blir mer harmonisk och energifylld av denna egentid. Stor kram till dig!!

   jannikeebbing 2018-07-27 13:54:21
   Svara
 • Hmm den personen som skrev detta har antingen inte barn, eller valt fel person som pappa till sitt barn. Man är två föräldrar som skaffar barn enligt mig och man delar på ansvaret över sitt barn. Att mamman skulle betyda mer för barnet är något vissa kvinnor skapar genom att inte tillåta pappan ta för sig. Min sons pappa är minst lika trygg och lycklig med sin pappa som med mig, han badar honom, nattar honom och massa annat. Förstår verkligen inte folks behov av att trycka ner andra mammor, särskilt inte dig som är ny i rollen och kanske har mycket hormonkänslor till och från. Kram till er!

  Josie 2018-07-27 13:36:26
  Svara
 • Jag resonerar och lever efter mottot ”glad mamma, glad bebis”. Jag träffar vänner utan mitt barn, jag har varit på möhippa, födelsedagsfest utan min bebis. Han hade då kvalitetstid med sin far och de älskar det båda två. Vår bebis är lik trygg hos sin mamma dom hos sin pappa, vilket jag ser som viktigt för mig, jag menar, tänk om det händer mig något? Jag kanske blir magsjuk och inte kan ta hand om mitt barn då finns pappa och är lika trygg som mig. Jag resonerar även stt alla får göra som de mår bäst av utan att det ska ges dåligt samvete. Bebkstiden ör underbar MENden blir ännu bättre upplever jag när jag fått lite andrum och sömn. ❤️❤️❤️

  Sofia 2018-07-27 13:29:32
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Precis så ska man leva!

   Anfi 2018-07-27 13:57:22
   Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Tack goa du, exakt så tänker jag med! Jag hade blivit helt matt och nog lite nedstämd av att inte kunna göra något för mig själv ibland. Tack för du delar med dig! Stor kram och hoppas du njutet av helgen!

   jannikeebbing 2018-07-27 13:33:49
   Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!