Ensamtid

 

Jag är som en ny människa!

 

Min kille, vart ska jag börja!? Jag var helt slut efter att ha varit själv med O i åtta timmar igår ( första gången jag varit själv med honom ) och jag var helt slut av att amma och jag hade inte hunnit äta på hela kvällen så när F kom hem hoppade jag i hans famn och grät en skvätt för att han va hemma haha.

 

Vi gick och la oss vid 23 och jag brukar behöva amma vid 01 igen, nästa gång jag vaknade var hon 05!!!!! Min kille hade legat vaken med O och gosat med honom varje gång han varit på väg att vakna så jag fick över sex timmar av sömn! Jag ville gråta av tacksamhet och kärlek?

 

Jag ammade sen somnade vi om! Jag hade tid idag kl 10 för att fixa mina fransar via Dashl så jag ställde klockan vid 08 och ammade oliver rejält innan jag skulle åka! Jag hade dessutom pumpat 160 ml mjölk om han skulle bli hungrig under tiden jag var iväg!

 

 

Sååå skönt att ha duschat, sminkat mig och nya fina kläder från mango!

 

Snyggt när allt går i samma färgton!

 

 

bra 

 

Allt hade gått bra här hemma och han tog flaskan utan problem! Jag kom hem efter tre timmar , ammade och nu har vi precis haft besök sv farfar och Olga!!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
28kommentarer
 • Var gör du dina fransar? Ser jätte fina ut!

  Tess 2018-08-13 20:41:19
  Svara
 • Såååå inspirerande! Strunta i alla neggo kommentarer och människor som alltid tror de vet bäst. Man anpassar sin mammaroll till det som passar en och ens familj bäst, välkommen 20-talet! Du är grym och älskar att du är ärlig i bloggen, fortsätt vara det, det är därför jag läser din blogg! Massa kärlek

  Emma 2018-07-26 09:55:06
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Tack gulliga du så glas jag blir! Ja denna kommentar ville jag inte riktigt se när jag väl unnat mig något efter den tuffa förlossningen och att ha varit hemma konstant i 2 veckor! Ho. Menade väl hoppas jag 😉

   jannikeebbing 2018-07-27 13:39:14
   Svara
 • Glömde att tipsa om denna sida.

  https://mammasidan.se/baby/varaktiga-konsekvenser-naer-mamma-aer-borta-foer-laenge

  ”En bra tumregel är att huvud-anknytningspersonen, som nästan alltid är mamma, de första 6 månaderna inte är borta längre än bebisens ålder i månader – men med möjligheten att dubbla det ibland.
  Till exempel:
  1 månad gammal = 1-2 timmar borta
  3 månader gammal = 3-4 timmar borta”

  Lilla E 2018-07-26 06:27:51
  Svara
  • Svar på Lilla Es kommentar.

   Lämnade min 10 månaders 4 dagar med mormor och morfar.. Åkte med pappan på resa och ett barn mår bra utav flera anknytningspersoner!

   Emma 2018-07-27 13:56:31
   Svara
  • Svar på Lilla Es kommentar.

   Lilla E:
   Jag var ifrån min nyfödda i 3 timmar på sjukhuset, för jag låg på uppvaket och han på neo. Idag fyller han 1 år och han verkar inte va fått några men pga det?

   Jessica 2018-07-27 13:38:14
   Svara
  • Svar på Lilla Es kommentar.

   Bjäbb bjäbb lilla e, men borde inte du som är så förbannat duktig här i kommentarsfältet umgås lite med din unge då istället för att skriva romaner om hur andra borde göra ned sina?

   Ellie 2018-07-26 12:55:26
   Svara
   • Svar på Ellies kommentar.

    Haha förlåt, men att komma in o kommentera och vara nedlåtande är taskigt, så du menar att om jag är borta från min bebis tre timmar så kommer han få problem sen?? Haha, det är ju ofta en bebis sover så länge och inte ens vet att man varit borta. Jag som dessutom var borta från min bebis i mer än 8 timmar när han kom ut pga komplikationer har ju då redan förstört min unge ?? men det är ok jag får betala för hans terapi sen. Kära Jannike, jag hoppas av hela min kropp o själ att du INTE tar åt dig av för mycket som ”står på nätet”. Ni är fantastiska föräldrar ❤️

    Sofia 2018-07-26 16:13:13
    Svara
   • Svar på Ellies kommentar.

    Jag har aldrig sagt att jag är duktig. Jag som barnmorska tycker bara att informationen på den sidan är bra 🙂 det var bara ett tips!

    Lilla E 2018-07-26 13:36:11
    Svara
    • Svar på Lilla Es kommentar.

     Lilla E Du är fan inte barnmorska. Du är troll. Barnmorskor har annat för sig än att sitta och ge nyblivna mammor dåligt samvete eller prestationsångest genom att sprida massa skitsnack. Det kan jag lova dig.

     Ellie 2018-07-26 18:43:43
     Svara
 • Det är bra att komma bort en stund och tanka energi, det ör även bra för oliver och för Frans att få egentid utan dig. Lycka till imorgon och kör försiktigt neremot Skåne ❤️❤️❤️

  Sofia 2018-07-26 02:26:12
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Ja eller hur så tänkte jag med! Frans älskar att va med honom lite själv med! Tack söta vi är framme nu sååå skönh

   jannikeebbing 2018-07-27 13:37:36
   Svara
 • Tänk på att det finns en anledning till varför bebis vaknar så ofta under natten. Det är inte bra att din man tröstar honom och försöker få honom att somna om bara för att du ska få sova. Under sommaren (speciellt i den här värmeböljan) så måste bebisar amma oftare än vanligt. Det är deras sätt att ”dricka vatten”. Om du känner dig trött redan nu skulle jag rekommendera dig att stanna hemma och sova samtidigt som bebis sover under dagen, inte ge dig ut på promenader och träffa människor. Släpp alla måsten, försök att stanna upp och njuta för den här tiden kommer du aldrig få tillbaka igen. Jag fixade inte mina fransar, naglar, mig själv osv de första månaderna och jag är SÅ tacksam över att jag valde att spendera de timmarna med min son istället. Du hinner knappt blinka innan han är ett år.

  Lilla E 2018-07-25 23:11:41
  Svara
  • Svar på Lilla Es kommentar.

   Hej Lilla E!

   Jag tycker det blir lite märkligt när nån känner att man måste ge råd i sin yrkesroll på sociala medier.. för jag kan inte att Jannike ber om råd någonstans i sitt inlägg? Kan du? Hennes mamma är BM, tror du inte att hon frågar henne i första hand? Jag är själv läkare men har inget behov av att kommentera liknande om hälsa/kroppen när människorn inte ber om specifika råd. Du kanske ska reflektera lite över detta beteende? Det kan uppfattas som moraliserande och nedlåtande.

   Linnea 2018-07-27 14:17:34
   Svara
  • Svar på Lilla Es kommentar.

   Så knäppt på BB sa de till mig att be pappan mysa lite med dottern, då jag behövde vila bröst och hela mig , samt sova de vill inte ha bröstet hela dygnet , och vi har en väldigt trygg dotter som får kärlek av oss båda , hon är nu 6 månader
   Men om du inte har en partner förstår jag dig , hade inte lämnat bort vår dotter till någon annan … men pappa är lika bra som jag ibland bättre ?

   Rita 2018-07-26 12:11:06
   Svara
   • Svar på Ritas kommentar.

    Det jag menar är att så fort bebisen sover eller inte är hungrig så kan pappa ta över och mamma kan vila om man nu vill det. Men om bebis sovit några timmar och vaknar på natten, speciellt i den här värmen, så ska man inte försöka somna om bebis eller försöka tysta med gos bara för att mamma ska få fortsätta sova. Då ska man mata! Annars så ska pappa såklart mysa med bebis precis lika mycket som mamma 🙂

    Lilla E 2018-07-26 12:43:12
    Svara
  • Svar på Lilla Es kommentar.

   Man kan vara med sitt barn 24 timmar/dygn och vara den sämsta mamman , man kan ge sig själv lite tid 2 timmar och vara den bästa mamman de andra 22 timmarna , underskatta INTE pappan och hans möjlighet att ge sin barn kärlek under de två timmarna , finns de mammor som behöver behandlingar pga sjukdomar strålning ,medicinering, dialys mm nu gav du dem en riktig känga ! Så onödigt

   Nellie 2018-07-26 12:05:23
   Svara
  • Svar på Lilla Es kommentar.

   Men snälla. Bara sluta lägg såna kommentarer. Bums.

   Ellie 2018-07-25 23:18:54
   Svara
   • Svar på Ellies kommentar.

    Hon ska absolut få ha egentid men det med amning är helt rätt. I sådan här hetta är det lätt för liten bebis att bli uttorkad. De vaknar på nätterna av en anledning så tidigt. Deal with it.

    Magda 2018-07-26 10:50:01
    Svara
    • Svar på Magdas kommentar.

     Tror inte ett barn somnar om igen om det är törstigt eller hungrigt , det har inte mina gjort utan då hörs de rejält , klart man inte gör så varje natt men tror inte! denna lilla gossen fick men av det , men en piggare mamma som läker sina bröst och fått lite återhämtning
     På barnmorska utbildningen får man lära sig att stötta och peppa mammorna att amma efter bästa förmåga , om man ger sådana bezzerwisser råd som från en kollega?ovan Är det inte konstigt att så många slutar amma
     En mamma är den klokaste för sitt barn och underbart om hon har en stöttande partner bredvid sig , ni mammor är kloka starka fantastiska om ni så ammar eller inte , delsummaräknarn eller ger på flaska , lita på er egen förmåga att ta beslut
     Kram en annan barnmorska

     Mia 2018-07-27 12:51:12
     Svara
 • Vad kommer väskan ifrån?

  Naomi 2018-07-25 22:28:40
  Svara
 • Så bra ? du kommer snart att hitta en toppen rutin ❤️ Det är svårt i början men snart kommer det ❤️

  Sarakalhor 2018-07-25 16:32:35
  Svara
 • Alla rätt så jäkla duktig du är❤️SuperMOM❤️

  Ann 2018-07-25 16:09:04
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!