Vågade mig ut

 

God morgon fina ni!

 

Vaknade nyss efter ännu en riktigt bra natt med O, han är så snäll!!! Han verkar redan nu har ett schema som han går efter! Äta vid 01 sen igen vid 04.30 och sen nu på morgonen vid 09.30 , då hinner jag bli utvilad som tusan med! Hoppas detta håller i sig han är lite mer än en vecka gammal nu – jag ska läsa på lite om vilka faser som kommer efter detta så jag är förberedd!

 

I går var både jag och F riktigt trötta på att bara ligga inne så vi bestämde oss för att gå ner till Restaurang J, jag känner mig bättre i kroppen , blöder allt mindre och stygnen känns mindre nu med så jag var peppad på att gå de 15 minuterna för att få igång kroppen lite med. Oliver somnade i vagnen och min ångest över att han skulle skrika hela vägen la sig snabbt och jag och F kunde njuta av att vara ute tillsammans på riktigt.

 

 

När vi kommit halvvägs insåg jag att jag hade mina pyjamasshort på mig haha, aja skit i det som nybliven mamma får du se lite lustig ut 😉   Jag var glad att jag inte hade någon kräk eller bajsfläck på mig!

 

 

Det var så himla skönt väder, vindstilla och 25 grader, perfekt första kväll att gå ut. Oliver låg och sov i säkert en timme tills han vaknade och ångesten kom över mig, faaaan. Jag måste amma offentligt, jag är sååå jäkla obekväm med det, dels för att jag enbart ammar honom liggandes hemma och har inte riktigt någon skön ställning för sittande och jag vill inte slänga fram tutten mitt bland folk. Så jag satte mig inne på en toalett och ammade i 15 min – jag dröp av svett och satt riktigt obekvämt. Jag bannade mig själv för att jag är så mesig med att amma öppet och måste testa att göra det för att sitta på en toalett där det var 30 grader var inte nice, O blev sååå arg efter det och vi drack snabbt upp och gick iväg längst vattnet där jag satte mig på en bänk mot vattnet och ammade honom i lugn och ro istället, lycka. Så kvällen blev jäkligt lyckad trots att jag inte vågade amma öppet, det var mysigt att gå iväg och sitta med F längst med vattnet, min stöttepelare till kille.

 

Vår fina barnvagn är från Bonti här i Stockholm och märket är Silver Cross Wave

 

 

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Hej! Med tanke på att du skrev att du inte någon bekväm ställning att sitta i och amma hemma. Har du testat att använda amningskudde? Den kanske kan hjälpa och göra det mer bekvämt att sitta upp och amma (om du vill så klart). Jag tyckte den fungerade så bra, den gav ett skönt stöd för armarna och så låg min son bekvämt på den. Varierade med att sitta med amningskudde samt att liggamma. Kram ?

  K 2018-07-22 21:00:34
  Svara
 • Fastnade på det du skrev med att amma offentligt. Jag har fått en smart ”amningssjal” av en kompis som fungerar lite som en poncho. Den använder jag när jag ammar offentligt så ligger vår lilla pojke under den och äter – han störs minde och jag slipper visa upp behagen så att säga. Skönt för oss båda vid tillfällen då det är svårt att gå undan. Kanske kan va ett tips!

  Anna 2018-07-22 20:07:36
  Svara
 • Innan Ellie föddes(hon är 4 mån) så trodde jag verkligen att jag skulle vara sådär cool och amma offentligt. Visar sig att jag inte tycker om att slänga fram tutten bland folk, haha. Jag har en amningssjal från Les Enfants. Min man brukar hjälpa mig skyla mig tills hon lagt sig till rätta. Sen brukar jag lita mig på honom eller lägga armen på skötväskan 🙂 jag hänger bara sjalen om halsen(den har ett hål), han lägger under henne och håller sedan upp sjalen medans jag lägger henne till rätta. Tips!

  Lisa 2018-07-22 19:25:42
  Svara
 • Bra vagn!

  Conny 2018-07-22 06:08:08 http://www.elstuff.se
  Svara
 • Säger bara Wonderweeks! Bästa appen för att följa urvecklingsfaser, lära sig att se tecken på att fas är på väg och tips på hur man hjälper och stöttar barnet genom fasen.

  Linnea 2018-07-21 23:16:16
  Svara
 • Hej! Usch känner igen mig med min förstfödda. Ammade också bara liggandes så när vi var ute så var det provrummen som var min bästa vän. Just av denna anledning så hatade jag att gå ut. Men nu med min andra son så tar jag fram tutten varsomhelst. Känn ingen press, du rockar!! Tror ingen bryr sig utan enbart du själv. Slappna av och tänk på dig och din son. Att amma är naturligt och den som stör sig på det får helt enkelt vända sig om och dra därifrån.

  Almedina 2018-07-21 22:44:58
  Svara
 • Åh, hög igenkänning på detta! ALLT man skulle göra själv de första gången/erna gjorde mej riktigt skakis. Och i synnerhet att amma. Jag hade en tunn scarf över axlar och en fin bh där spetskanten syntes istället för att bara ’fälla ner’ och hela tutten syns. (Köpt mina från glammom).
  Men det bästa av allt är när man känner sej redo att utmana sej själv att göra de där sakerna så växer man varje gång och blir mer och mer bekväm.
  Stressa inte med allt det nya, det tar lite tid innan man verkligen får kläm på allt. Hejja dej! <3

  Anna 2018-07-21 22:37:51
  Svara
 • Vilken mysig familj ni är♡♡
  Stort grattis till er lille O.. han ser verkligen så gullig ut..
  Älskar din blogg och att följa er…

  All kärlek till dig och din underbara familj ♡

  VIKTORIA 2018-07-21 22:34:52
  Svara
 • Ett tips bara som jag tyckte gjorde offentlig amning mer bekvämt: köpte amningsbh som har som en spetskant så när man öppnar den kommer verkligen bara bröstvårtan ut o när barnet ammar ser man ju inget för dess huvud. H&M har en jättefin modell där det är 2 pack en svart o en vit. Känns inte som att hela bröstet är flashat! Hjälpte mig i alla fall!

  Sabina 2018-07-21 19:55:34
  Svara
 • Känner igen mig till 110% med amningen. Mitt bästa tips, ta dig ut på stan och planera in att amma på ett amningsrum i stan, typ att ni äter lunch på stan och att du sen planerar in amningen (om det går) så du kan gå till ett amningsrum (nacka forum har grymma, även NK eller Mood). På så sätt får du öva lite att amma utanför hemmet men på ett sätt ändå lite ifred. Sen vill jag tipsa om denna när du känner dig redo för att amma lite mer offentligt: https://www.bigbaby.se/les-enfants-nursing-scarf-poncho-gra
  Kram!

  Sandra 2018-07-21 19:53:58
  Svara
 • Du är så fin som delar med dig av alla känslor! Önskar att jag hade kunnat hitta en blogg som din när man satt där med sprängfyllda tuttar och en bebis som skrek ?? det ger en stryka att veta att ens ”panik” och galna känslor är fullt normala!❤️
  Nu ät mina barn 3 och 6 år gamla , full fart och mycket kärlek!

  Ta en dag i taget, gör det i din takt, det finns inga rätt o fel utan gör det som känns bäst för dig!

  Stor kram! ❤️

  Malin Danielsson 2018-07-21 14:51:06
  Svara
 • Du ska inte klanka ner på dig själv för att du känner som du gör kring amningen. Alla är vi olika och vissa känner sig med bekväma kring att amma bland folk än andra, och det är okej oavsett hur man känner. Jag lovar att du kommer finna ett sätt att få allt att kännas bättre med tiden 🙂 Jag kan, precis som dom andra, rekommendera att ta en tunn tunn filt. Jag har använt Aden + Anais Swaddle blanketts sen dag ett, både som en tunn filt samt för amning. Älskar dom och det gör min son med !! Tunna, superskönt Muslin tyg, samt att dom andas. Brukar knyta ihop två hörn som en uggla och trä över huvudet så slipper den ramla ner över axlarna 🙂 rekommenderar varmt! <3

  Malin 2018-07-21 14:11:24
  Svara
 • Förstår din känsla med att amma offentligt. Jag Köpte mig en fin poncho som jag kunde gömma ossunder när det var amningsdags, kändes faktiskt helt ok att amma med den när vi var ute på vift…

  Caroline 2018-07-21 13:07:31
  Svara
 • Hej Jannike förstår din känsla då min dotter har en baby o känner samma .Vi köppte den tunnaste vita sjal med spets kant på lindex den släpper igenom luft men döljer bröstet den lägger min dotter över när hon måste amma ute. artikel nr till skarf 7724389 finns säkert kvar i nån butik. Försök att samt göra som du gjorde sätta dig vid en bänk o ta det lungt o amma i ro. Allt är nytt för er alla nu så få inte panik du kommer hitta din styrka o ro och era rutiner. Bara ett litet tips. Min dotter blev så mkt tryggare ju mer tiden går o den lilla är nu 4 månader. Hon ammar när den lilla behöver oavsett men sjalen åker upp och det tycker jag känns bra för alla. Många kramar Eva o söt baby o fin familj kramis

  Eva 2018-07-21 12:07:27
  Svara
 • Investera i en snygg amningstopp så behöver det inte bli så utfläkt. Kanske inte världens allra snyggaste plagg men suveränt framförallt i början. Det tar lite tid att hitta sig själv i sin mammaroll och vad som känns ok. Strunta i att läsa på så mycket- alla bebisar är olika och jag tyckte själv att det skapade mer frustration hos mig själv. Låt det ta tid- hitta sätt som funkar för just er! Njut! ?

  Maria 2018-07-21 11:15:38
  Svara
 • Känner igen mig så mycket i det där med att amma offentligt första gången.
  Med min son så sprang jag hellre hela vägen hem med vagn, barn och picknick packning än att amma offentligt. Men jag införskaffade mig en fin stor tunn sjal som jag alltid hade med mig så attjag kunde ”gömma” mig. Struntade i vad andra tyckte om offentlig amning men jag kände mig verkligen inte bekväm i början men när spärren släppte så kunde jag amma överallt.
  Med min dotter så ammade jag överallt.
  Hoppas att din spärr släpper fortare än kvickt så att dina dagar blir lugnare och att du känner dig bekväm ❤️

  Emilie 2018-07-21 11:07:52
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!