Bubblan fortsätter

 

Hej babes,

 

Liiite svalare idag eller? Har jag vant mig vid värmen? Oavsett så är jag ganska utvilad i dag, Oliver fortsätter att vara sjukt snäll och sover i 4-timmar i sträck på nätterna och amningen känns redan bättre med tanken på att ena fick vila med hjälp av skyddet jag tipsade om. Nu kan jag amma på det bröstet igen så skydden är borta nu igen. Viktigt att inte vänja bebisen vid skydd och jag fick en massa bra råd på insta och här om de som använt skydd.

Vi hade tid klockan 09 för hörselkontroll av O och det gick fint, han sov som tur var hela bilresan och inne hos barnmorskan , siste fem minuterna hem började han skrika och bajsa hahaha TUR.

 

Jag tänkte dela med mig om de råd jag fick kring skydd av bröstvårtan – vilka som funkar är väldigt individuellt från barn till barn och mamma till mamma såklart. Så här kommer råden från mammor som skrivit till mig 🙂

 

 • Var försiktig med för långvarig användning då bebisen kan få en annan sugteknik och kan få problem att ta bröstet utan skyddet.
 • Ha koll så bebis inte får i sig för mycket luft och för lite mjölk.
 • Risk att få mjölkstockning för bebis kan inte suga ur mjölken ordentligt så håll lite koll på dina bröst så du ej får feber mm!
 • HÅLL UT de första fyra dagarna det blir bättre efter jag lovar. Börja INTE med amningsskydd för då kommer bebis kanske inte ta vanligt sen.

 

 

Vänjer honom vid att sova i egen säng så han inte ska sova fritt i vår säng, lite farligt och han tar sjukt mycket plats haha

 

 

Här finns liknande att ha bredvid sängen för runt 1200 kr – klick

 

 

 

 

Jag har tufft att äta just nu men min kille lockade med en skagenmacka så den fick jag ner tillsammans med lättöl – GUD VAD GOTT!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej! Vill bara dela med mig av min amningsupplevelse. Jag började med amningsskyddet på BB och kände en sån otrolig lättnad. Innan gjorde det så himla ont. Hade ont i nästan en månad trotts att jag körde amningsskyddet. Tror inte det hade gått annars. Fortsatte med det under större delen av amningen. Inte optimalt enligt vissa. Funkade kanon för mig och upplevde aldrig det som ett problem, varken med luft eller amningsteknik eller mjölkstockning. Vissa får inte amningen att funka alls. För mig funkade det med amningsskyddet. Det var lycka för mig! Dessutom funkade det kanonbra att introducera flaska (om det var för den annorlunda sugtekniken, vet jag inte), vilket skapade lite andrum för mig efter som det var lättare att lämna bort. Kör hårt på det som känns rätt för dig!

  Rebecca 2018-07-24 13:08:55
  Svara
 • Man kan aldrig vänja sitt barn att sova själv när det är så litet. Trygghet och närhet är a och o. Jag lovar han kommer inte sova i er säng när han är 18?? Vips är tiden förbi när de vill vara nära sina föräldrar och vänner går före. Trodde också med dottern att jag skulle få henne att sova själv men det gick åt skogen. Alltid haft mina barn nära och det gör dem trygga. Lycka till.

  Anna 2018-07-21 15:04:04
  Svara
 • Hej!
  Du nämnde att Du smörjde med kräm men inte vilken det var. Vill i alla fall tipsa om en sak som hjälpte mig när jag fick såriga bröstvårtor: purelan!
  Jag fick prover från barnmorskan på sjukhuset och det gjorde att smärtan blev mycket mindre när vårtorna blödde. Helt ofarligt för bebis. Tuben är supereliten men dryg. Vill också säga som hon sa till mig- håll ut! Vet att det gör sjukt ont men när såren har läkts blir det inte lika känsligt – i alla fall var det så för mig. Länk här: https://www.apotekhjartat.se/produkt/medela-purelan-brostvartskram-12ec24a4/?gclid=EAIaIQobChMI7sK1vcev3AIVB6aaCh0OQw8ZEAQYASABEgJFL_D_BwE

  Lycka till 🙂 har själv en liten på gång (nr 2) men bara v 22 än så länge så får vänta ett tag till på undret.

  Linda 2018-07-21 08:31:59
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Tusen tack! Den har jag med den är underbar!! En natt med den och bröstet är som nytt! Stor kram till dig och jäklar vad kul med nummer två jag vill ha en till känner jag redan nu haha

   jannikeebbing 2018-07-21 10:12:43
   Svara
 • Jag kan varmt rekommendera multimam kompresser till ömma och såriga bröstvårtor. De svalkar ljuvligt, mjukar upp och lindrar! De är helt grymma! Jag har tre barn och goda amningserfarenheter med alla. Första veckorna är jobbiga men det blir bättre. Lindra med kompresser, smörj med balm från samma märke. De är verkligen kanon! Lycka till!!

  Caroline 2018-07-20 21:12:29
  Svara
 • Amning är inte en lätt match. Duktig du är som kämpar på. Jag har inte kunnat amma någon av mina tre barn i mer än 3 veckor. Djupa såriga bröst med blod och och hemsk viktnedgång med äldsta dottern. Hamnade på akuten med henne då min mjölk inte gav henne ngt. Kunde sitta timmar i sträck. Usch får tårar bara jag tänker tillbaka.

  Hana 2018-07-20 11:03:04
  Svara
 • Jag använde amningsskydd för det mesta under tiden min äldsta dotter ammade, och det gjorde hon i 10 månader. Det var aldrig några problem utan hon ammade på vare sig amningsskyddet var på eller inte. Mjölkstockning fick jag innan jag började med amningsskyddet. Med det menar jag på att var inte rädd för att använda skyddet om det behövs, du ska inte behöva fara illa för att du är rädd att O inte kommer amma utan skyddet senare. Ta hand om dig!

  Åsa 2018-07-19 13:49:45
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!