Amning

 

Hej fina,

 

HALLELUJA – moment här hemma. Jag har kämpat med amningen och det har gjort så jäkla ont att jag velat gråta, bröst som svällt till det dubbla och i denna värme så har det nästan varit olidligt. Jag gav mig fasen på att ge det ett försök trots att jag flera gånger börjat gråta för det gör så satans ont. Jag handlade en hel del saker som jag har ”ifall om att”  jag skulle behöva, la en hel del pengar på det men är så himla glad över att jag gjorde det nu.

 

Jag har börjar få sår på ena bröstet och det gick inte att amma längre på det bröstet, jag smorde in med salvan hela tiden så det skulle mjuka upp men det gjorde så ont när han sög. Då kom jag på att jag köpt bröstvårtsskydd och öppnade upp den magiska gula boxen – Jag gråter av lycka, det känns knappt när Oliver ammar och han märker inte ens skillnaden, han ammar på som innan! HURRA

Människan bakom dessa borde få pris – lyckan över att kunna amma utan smärta är obeskrivlig!

 

 

Ni hittar exakt de jag har här – klick

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • det finns något som heter nursicare som är som ett förband för just såriga och ömma bröstvårtor. det tar bort smärtan och gör att det läker snabbare, vilket underlättar för både barnet och mamman. Det finns på vissa sjukhus att få men man kan även handla hem själv via en webbshop. det är riktigt bra! https://www.apotea.se/nursicare-6-st

  Kram

  Lydia 2018-07-23 18:07:49
  Svara
 • Själv hatar jag den gula asken och dess innehåll! 😀 min dotter som föddes i april kunde inte amma utan amningsnappen och jag tyckte den var såå osmidig. Jobbigt att amma offentligt då den var krånglig att få på, det kladdade och den skulle rengöras osv. Nu har vi äntligen vant oss av med den!! Men jag förstår ju dig som använder den i annat syfte, har tack o lov inte haft det problemet heller utan nappen!

  Sandra 2018-07-19 11:52:55
  Svara
 • Amningsnapp var min räddning med första barnet med. Hon fick inget ordentligt tag, jag fick sår och det gjorde ont. Den blev också fördärvningen för min amning eftersom den alltid skulle med, skulle kokas, alltid skulle krånglas på ute (går inte att bara amma diskret när den ska på) och att barnet inte tömmer lika effektivt med amningsnapp som utan så jag fick upprepade mjölkstockningar.
  Mitt tips är att ta hjälp av Amningsmottagningen eller liknande och se tlll att Oliver får rätt tag. Om de var rätt tag blir det inga sår. Det gör ont ändå de första veckorna oavsett om de har rätt tag eller inte.. det går över!
  Nu med andra barnet ammar jag utan amningsnappen, hon har bra tag och jag får inga sår. Det är en otrolig lättnad jämfört med första! Kram!

  Evelina 2018-07-19 07:08:38
  Svara
 • Åh ja vet precis hur du känner det gör så fruktansvärt ont.
  När jag fick mitt första barn så använde jag sån amningsnapp men sen vägrade han tyvärr att ta bröstet utan den och det var så jobbigt när man sen var iväg för efter ett tag kommer det mjölk emellan den släpper flyger i väg sen ska man ha på den, sen ska man koka den osv. Åh jag blev så deprimerad av den tillslut så jag slutade amma efter 3 månader. Nu när jag fick mitt andra barn vägrade jag använda amningsnappen jag hade så fruktansvärt ont jag bara grät men köpte multi mam kompresser på apoteket de ör underbara det läkte bröstvårtorna så fort. Salvan fick jag ingen nytta av, inte alls bra tyckte jag. Så mitt tips. Köp multi mam och sluta använda amningsnappen när du känner att det går.

  Frida Apelqvist 2018-07-18 22:48:30
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!