Förlossningsväska

 

Hej fina ni,

 

Nu är det dags att visa er vad jag har packat i min förlossningsväska. Det blev faktiskt väskor haha. Jag har packat en väska till mig och en till lillen. Det var enklast att få en överblick på packningen då.

 

 

 

 

 

Min väska

 

Pyjamasbyxor från Oysho i mjukaste bomull. Jag valde ett par extra stora byxor så jag inte känner att de sitter åt någonstans och jag får plats med stora trosor och binda i.

Pyjamastopp som ser ut som en skjorta i bomull med knappar hela vägen så jag enkelt kan amma och ha honom liggandes på mitt bröst och få närhet.

– Sköna inneskor.

– Gummiband till håret , dessa gör så att du inte får märken i håret och är sjukt bekväma.

– Stora trosor som rymmer bindor , jag har packat fem stycken så jag har med lite fler än vad jag behöver.

– Strumpor

– Två amnings BH – klick

– Två amningslinne – klick

– Inlägg till BH för bröstmjölksläckage – klick

– Vetekudde som kan värmas till smärtlindring

-ID-handlingar och plånbok

-Läppbalsam

-Balsam och schampo

– Egen duschtvål

– Egen kudde att sova med

-Eget toalettpapper, har hört att det kan vara lite hårdare papper på sjukhus

– Hårborste

-Bodylotion

-Vattenflaska

-Druvsocker

-Godis och choklad

-Proteinbars

-Förlossningsbrev

-Kamera

-Dator med laddare

 

 

1. Amnings-BH / 2. Höga trosor  / 3. Amningslinnen /

 

 

 

 

Bebis-väska

 

– Tre bodys som går att knäppa upp hela vägen ner alltså inget man måste trä över huvudet!

– Blöjor för nyfödda

– Napp till nyfödd – klick

– Små strumpor två stycken olika

– Handskar till händerna

– Två söta mössor

– Två mjuka filtar, en stor och en mindre. Den ena har vi sovit med i ett par veckor så den har vår doft!

– Småhanddukar till kräk mm

-Babyskydd för vi ska köra hem – vi kan sätta den på vagnen direkt så smart.

-Snuttefilt

 

 

Perfekt med egna saker och toalettpappret är tydligen ett måste haha

 

 

Vi har sovit med filten och snuttefilten i sängen i flera veckor så de luktar oss 🙂

 

 

Att ha kläder som man slipper trä över huvudet känns mest bekvämt för oss så skönt att kunna lägga honom i kläderna !

 

 

Allt ska tvättas innan 🙂

 

 

 

1. Body från Livly / 2. Mössa från Livly / 3. Otroligt mjuk filt / 4. Små söta skor

 

 

Detta ursöta set från Livly är det första jag tänkte klä honom i, så gulligt när allt matchar

 

 

1. Små handdukar / 2. Mysig filt / 3. Kräm till ömma bröstvårtor / 4. Våtservetter /

 

 

 

Jag har packat härliga produkter så jag kan rå om mig själv lite med, härliga hårprodukter och kroppsprodukter! Även en skrubb till ansiktet kommer nog kännas skönt efter att ha svettats 😉

 

 

 

Söt snuttefilt – klick

 

 

Viktigt – haha. Massa godis, så vi kan äta innan och efter. Vi kommer även ha med datorn så vi kan kika på lite film och serier om han tillåter :)Mn flaska håller kylan i 24-h och kommer härifrån – klick kommer va riktigt skönt att ha en flaska och slippa resa sig upp för att dricka ur ett glas! Även proteinbars känns som ett bra alternativ om jag har problem att få i mig mat.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
31kommentarer
  • Tipsar om parfymfria produkter! Jag älskar den du har från rituals men jag kunde omöjligt duscha med den på bb (knappt nu efter 5 månader heller) när min lilla lilla pyttebebis (3,8 kg ?) bara låg och snosade på mitt bröst och lärde känns mig och min doft (och pappas såklart). Hade köpt allt parfymfritt inför förlossningen.
    Annat tips! Man är inte jättehungrig på mat så tips kan vara att ta med klämmisar. Jag hade typ 10 klämmisar (ja, för barn ?) som jag drog i mig när jag behövde energi. Godiset låg faktiskt kvar i väskan trots att jag är en godisgris.
    Sista tipset som du måååste köpa! Medela hydrageldynor för bröstvårtorna. Funkar bara så länge mjölken inte runnit till men var såå himla bra. Lägg i kylen och använd så fort bebis inte snuttar. Inget kladd som med purelankrämen. Hade gärna skickar dig mina oanvända som ligger i kylen men är på västkusten 4v till och då är ju bebis garanterat ute! ? stort lycka till nu! Du har en fantastisk tid framför dig. Ta mycket bilde roch många videos, de små knorrbebisljuden är underbara och man glömmer fort!

    L 2018-07-10 23:15:27
    Svara
  • Hej!
    Födde för 4 månader sen och vad jag kan ta med mig som är viktigast är:
    Stödstrumpor – använd så mycket du kan! Efter förlossningen svullnar man upp ÄNNU mer, galet.
    Natusans bröstinlägg – provat alla varianter och dessa håller tätt bäst och formen är bäst för att passa i bh-n.
    Babynest
    Purelan
    Nagelfil bebis
    Babyolja till rumpan (bebbe) för att få bort det kletiga bajset i början 🙂
    Bh:ar från boob (fast food) – när mjölken rinner till så kan man plötsligt inte stänga bh-n i ryggen och då är dessa perfekt då de har förlängare till ryggen ?
    Lipsyl, borste, tandborste. Tips är att köpa hem rejält med förlossningsbindor och apolivas är mest lika förlossningens egna. Sno även med dig så många nättrosor hem som du kan då dessa är magiska ?
    Egna trosor, toapapper och vetekudde var totalt onödigt 🙂
    Nu blev det långt, tror jag sa det bästa ?
    Kram!

    Louise 2018-07-10 20:48:58
    Svara
  • Amningsnapp var min räddare på BB då sonen vägrade att ta bröstet oavsett vad jag eller barnmorskorna gjorde! Glad att jag packade ner det ? Lycka till mig allt!

    Felicia 2018-07-10 20:39:28
    Svara
  • Sportdryck, typ Powerade (självklart inte energidryck med massa koffein) är mitt tips. Jag hade med massa snacks och godis, men när det väl kom igång fanns ingen möjlighet att äta. Dricka funkade mellan värkarna. Snacksen gick dock åt under BB-tiden.

    Vi fastnade på BB längre än planerat, och hade inte direkt möjlighet att åka hem och hämta saker, så vi var glada att vi packa lite extra kläder och grejer.

    Elin 2018-07-10 17:39:38
    Svara
  • Ett tips jag var glad över att få var att ta med en längre kofta! De där sjukhusrockarna kan vara något genomskinliga och kan va skönt att ha en kofta som hänger ner över!? Stort lycka till med förlossningen och er pojke!! Tack för en fin blogg❤️

    Annelie 2018-07-10 12:08:12
    Svara
  • Ett tips är att ta med egna alvedon och Ipren ibland fick jag vänta länge på min smärtlindring ,,(fast dom kom ju så fort dom kunde förståss) så med nr 2 hade jag ett eget kit med?

    Jenny 2018-07-09 23:11:15
    Svara
  • Hej Jannike! Om ni inte redan åkt så har jag ett tips som ingen skrivit vad jag kan se. Nästa gång jag får barn så ska jag definitivt ha med BÄRSJAL! Vissa barn vill inte ligga i den rullvagnen ni får på BB och det kan vara skönt att kunna gå och äta/komma utanför rummet och då kan ni ha bebis nära huden i sjalen om du har en. I övrigt önskade jag att jag prövade Medelas amningsnapp innan mina bröstvårtor blev för såriga. Förutom kompresser så är dessa guld och det är inte svårt att sluta med den. Det hjälper barnet att greppa bröstet om det har svårt för det som min dotter hade. Men det kan finnas på bb också, men för säkerhets skull ifall det blir svårt med amningen eller gör ont. Annars är ett babynest som fler skrivit också något som jag inte hade med mig men som vi i efterhand hade tyckt varit bra att ha med! Stort lycka till! Kram ?

    Nicole 2018-07-09 22:55:54
    Svara
  • Mitt bästa tips är vattenflaska med sugrör! Jag blev fruktansvärt törstig i början av att amma & då va det skönt att slippa resa sig varje gång för att dricka. Sen sån kompresser till bröstvårtorna som andra redan tipsat om var guld! Jag provade även amningsnappar ett tag 🙂

    Ester 2018-07-09 22:26:46
    Svara
  • Ett absolut måste är Multi mam kompresser för bröstvårtora! De kyler ner, återfuktar och håller bröstvårtorna mjuka. Mkt bättre än salvan enligt mig. Lycka till!

    Ilona 2018-07-09 21:48:32
    Svara
  • Hej!
    Jag fick mitt andra barn i april och jag måste tipsa om multi-mam kompresser finns på apoteket till såriga bröstvårtor. Jag hade så ont denna gång och körde först sån medela brötsvårtskräm men dessa kompresser är sååå mycket bättre så ett tips.
    Sen köp tvättlappar som du blöter och torkar bebis med, inte våtservetter. Våtservetter är så starkt så använder det endast om vi är ute och inte har tillgång till vatten. En gång när vi var på picknick och spillde en enorm pöl med kaffe på filten fick vi bort allt med våtservetter syntes inte ett spår av att det varit kaffe på. Då kan man verkligen föreställa sig hur starkt medel det är i dom.
    Stort lycka till inför förlossningen Jannike!

    Frida 2018-07-09 21:48:18
    Svara
  • Hej. Födde mitt andra barn nu i januari och förutom alla bra tips som du redan fått så fick vi ett grymt tips från vår mvc’are (som vi gjorde båda ggr) och det var att se till att ni båda äter ngt ordentligt innan ni åker in – typ pasta. Dels för att ex min första förlossning tog 13h och på den tiden åt inte min sambo och om han inte ätit innan hade han tuppat så ha ngt snabbt ni kan värma på – sen behöver du energi.
    Men det bästa rådet jag fick sv samma tjej var: ”se till att ni tar hand om varandra. Är mamma och pappa glada mår barner bra. Boka in en date night längre fram där ni rår om varandra extra när man kommit ut ur bubblan.”
    Lycka till!

    Sarah 2018-07-09 18:56:08
    Svara
  • Hej! Några små funderingar:
    Vetekudde finns jättebra på förlossningen så den kan du hoppa. Tänkte också på det här ang parfymerad duschkräm som nån redan skrivit om…använd oparfymerad i början. Blir starkt för bebben annars ?
    Bebisvantarna – är det för att han inte ska riva sig? Finns jättebra små nagelfilar på bb som man kan fila ner naglarna försiktigt (iaf där jag jobbar). Och tänk på att bebben gärna har händer och fingrar i munnen och suger på…det kan han inte om han har väntar på sig.
    Lycka till nu!! ?

    Karin 2018-07-09 00:58:47
    Svara
  • glöm inte dricka! och gärna vattenflaska.

    Sen gällande våtservetter så kan jag säga att Libero inte är en hit för nyfödda, alldeles för starka och rumporna blir röda. Jag har testat det mesta från det billigaste till dyrare varianter och enligt mig så är Apoteket Hjärtats våtservetter de SÄMSTa, big varning på de, och Kornans Apoteks egna, Doris de bästa och mildaste, samtidigt tillräckligt våta 🙂 https://www.kronansapotek.se/Kronans-Apotek-V%C3%A5tservetter-f%C3%B6r-barn/p/758515

    stort lycka till nu! 🙂

    Vicktoria Murawska 2018-07-08 23:01:18 http://instagram.com/vicktoriamurawska
    Svara
  • Jag ser att du redan har fått toppenbra tips! Bröstvårtskrämen är helt suverän och har inte kunnat leva utan den med några av mina barn. Det som är super är att du kan amma fast än du har smörjt bröstvårtorna. Stort lycka till! Kram

    Katarina 2018-07-08 22:25:40
    Svara
  • Hej
    Jag födde nyss barn och måste tipsa om att du tar med dig en tunn morgonrock, Babynest och Amningskudde. Mycket packning men guld värt. Du kan också hoppa vetekudde då dom har bästa såna på sjukhuset som du dessutom inte behöver vara rädd för att få ”vätskor” på ?

    Emma 2018-07-08 21:54:31
    Svara
  • Inte för att vara geggig men se till att tvätta kläderna innan du tar på bäbisen.
    Så mycket kemikalier i dessa nya kläder ( Gäller alla fabrikat även de ekologiska). Trust me.
    Lycka till!
    /G

    Gesica 2018-07-08 21:49:21
    Svara
  • Mitt bästa tips är att ta med bebynest till bb!! Så är chansen större att han vill sova själv och inte på er hela tiden!
    Lycka till!!?

    Erika 2018-07-08 21:27:44
    Svara
  • Det kommer gå toppen!! Jag ångrade att vi inte hade med ett nagelkit för bebisar/barn (finns på apoteken) så det togs med nu till barn nr 2.
    Blöjor o bebisolja kommer ni få på BB ??

    Lena 2018-07-08 20:50:56
    Svara
    • Svar på Lenas kommentar.

      Tack snälla!!! Fick det av mina systrar så det ska definitivt packas ner nu med’ kram

      jannikeebbing 2018-07-08 21:37:25
      Svara
  • Hej!! Så mysigt att det snart är dags, du kommer klara detta fint!
    Jag arbetar som läkare på neonatal och undersöker de flesta bebisarna på BB, och vill bara tipsa om att undvika bebis-nappen första veckan ifall du tänkt amma, just för att det tar så mycket energi för bebisen att suga på en napp —> då kommer den inte orka suga på dina bröst —> då får den ingen ny energi —> den blir tröttare och det blir en ond spiral och många bebisar droppar i blodsocker.. så fort din mjölk runnit till (tar ca 3-4dagar) och du känner att du har en välfungerande amning så brukar vi säga att nappen är helt OK! Det är bara våra rekommendationer men du får såklart göra precis som du vill! Vi brukar även säga att så länge mamman mår bra så mår bebisen bra – så glöm inte att ta hand om dig själv ❤️ (Ledsen att det blev en så lång kommentar) Tack för en grym blogg och önskar dig lycka till inför förlossningen och din nya roll som mamma. Hejja dig!!

    Karin 2018-07-08 20:36:33
    Svara
    • Svar på Karins kommentar.

      Men gud, TACK! Så jäkla bra råd! Jag tror helt på det där och ska inte ha med napp!! Tusen tack gulliga du för riktigt bra råd! Stor kram

      jannikeebbing 2018-07-08 21:36:48
      Svara
  • Jag fick min lilla dotter för 3 veckor sedan och har ett bra tips som var guld värt, en facial mist som jag sprutade i ansiktet mellan värkarna när jag ville bli lite ”nedkyld” – så skönt och sen också när ”allt” var över och vi blev kvar i förlossningsrummet några timmar innan vi fick åka till bb hotellet. Skönt att fräscha upp sig lite efteråt innan man kunde ta sin välförtjänt dusch:)

    Carolina 2018-07-08 20:06:05
    Svara
  • En sak som jag önskade att jag hade införskaffat eller blivit tipsad om innan jag fick min lille bebis är att skaffa mellanlägg när du ska amma om det nu börjar göra ont (oftast gör det ju de). För mig vart det en mardröm, hade så såriga bröstvårtor och grinade så fort jag skulle amma vilket är ju så trist och onödigt om man inte behöver:).. Så införskaffa mellanlägg, det finns på apoteket om du nu inte har de:)! Lycka till?

    Sandra 2018-07-08 19:52:03
    Svara
  • Älskling ❤️ Du verkar bra förberedd, vi längtar sååå. Glad du har Frans vid din sida

    Linda 2018-07-08 19:38:47
    Svara
  • Tips tips: Åååh, du ska nog inte använda rituals-duschkrämen den absolut första tiden med bebis om du har tänkt att amma och så. Den luktar jättestarkt för en nyfödd bebis (har den själv hemma), och de är såå känsliga och behöver känna bara din doft för anknytningens skull och för att amningen ska funka. Det sitter doftkörtlar på bröstvårtorna osv som är till för att underlätta amningen och lära barnet din doft. Sen har de känslig hy också och kan utveckla allergier. Så mitt tips är att byta till oparfymerat! Jag har BF på söndag och har packat ner lactacyd duschkräm, och oparfymerad deo+bodylotion i BB-väskan ❤️ (Schampo och balsam kör jag däremot mitt vanliga?) lycka till bästa du ❤️

    Rebecca 2018-07-08 18:56:27
    Svara
  • Stort grattis till eran kille. Ett litet tips ang. godiset…jag hade massor av godis med mig med nötter och de fick vi inte ta in på bb.

    En annan grej som är bra att ha är amningsinlägg till bh. Hos mig sprutade det och jag blev konstant blöt i början. Stort lycka till!

    Cecilia 2018-07-08 18:54:56
    Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!