Är det verkligen rätt?

Hej fina ni,

 

Jag och ett par andra tjejer i branschen satt och pratade på ett event för ett par dagar sedan kring att personer på instagram med stora konton i princip enbart delar andras bilder och på så vis skapar ett innehåll kring exempelvis mode, mat eller inredning på bekostnad att andra människor lagt ner tid, pengar och själ på att skapa bilderna som de sedan delar vidare. Är man verkligen en influencer då? I många fall så skriver inte ens dessa konton vart de fått bilden ifrån och på så vis får följare och företag att tro att det är de som skapat materialet… Fel säger jag. Ska man dela ett konto så ska de framgå tydligt vem bilden tillhör… håller ni med? Susan  tog precis upp ämnet i sin blogg och jag känner att jag gärna lyfter ämnet jag med.

 

Att personer ska vinna priser, få credd för att dela andras snygga hem eller liknande ser jag som helt absurt – då kan man leva på att ta andras bildmaterial , vilket inte är okej enligt upphovsrättslagen om man inte anger källa… Det är otroligt enerverande också som följare att inte få reda på vart produkterna kommer ifrån eller få hjälp i att hitta sakerna som bilden visar.

 

Ett stort möbelföretag gjorde detta nyligen med en bild hemifrån mig där en följare gjorde mig uppmärksam att de i reklamsyfte använde min bild för att sälja sina produkter, galet.

 

 

Ni kan läsa mer om att dela andras bilder på Instagram utan att ange källa eller få ett okej här – klick

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Du gör såhär ofta.
  Tar upp ämnen som verkligen berör dig på djupet, som är förankrade i din självupptagenhet. Och det handlar alltid om samma sak. Du har kämpat hårt och du är originell. Andra är dåliga och har tagit en genväg och vilka ruttna människor de är.
  Men det handlar om bilder och bloggar. Det måste finnas någon verklighetsuppfattning och en självdistans till yrket influenser.
  Det är inte galet att ta en bild på ett bord. Det är oväsentligt och inte ens värd striden.
  Du skulle inte göra så själv. Bra, kan det inte räcka med att du vet om det?

  Galet är det att barn blir inlåsta i rum i USA och behandlade som fångar och bortslitna från sina föräldrar. Eller att köpa en till inredningsvas som istället kan hjälpa mammor att föda barn. Eller att vi människor är så själviska att vi tycker det är okay att tortera djur för vi behöver nya skor. Eller behöver? Vi har ju en craving så I NEED ett 56 par.

  Det jag försöker säga. Var en bättre förebild och ta samhällsansvar för hur världen kan bli bättre. Det är en influenser på riktigt.
  Och klappa dig i ryggen för att du är grym på att blogga. Men fråga dig själv varför det inte räcker med att du själv vet det.

  Sandra 2018-06-20 22:32:58
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Jag tar självklart upp ämnen som berör mig och det jag skriver om, jag skriver om inredning och min livsstil. Jag är ingen politisk blogg och är inte påläst inom de ämnen som mina extremt duktiga kollegor här på Metro faktiskt gör, jag älskar att läsa deras bloggar om just de ämnen som du vill läsa mer om.
   Jag har kämpat hårt och är originell de som tar andras och mina bilder och kallar sin influensers är INTE originella och tar en genväg, det står jag för.

   Vill du läsa kring USAs politik och hur hemskt den är så är inte detta rätt blogg för dig, jag hade gärna velat ta upp alla fel i världen men jag kan inte ta upp allt som alla vill.

   Jag har nyss ingått ett samarbete som kommer hjälpa världen mot nedskräpning av plast, DET brinner jag för och där kan jag påverka mina följare. Jag önskar att jag hade kunnat ta upp varenda nyhet som berör mig men det skulle innebära att mina följare skulle försvinna, de är här av en anledning och det är att följa mig och den stil och inredning jag visar. Sakta men säkert kan jag väva in saker som jag vill stå för inom politik mm men det får ske gradvis.

   Tack för din kommentar! Ha en härlig midsommar.

   jannikeebbing 2018-06-21 08:40:03
   Svara
 • Det är ju rätt lätt av en inredningsintresserad att förstå vilket företag det handlar om.

  Mikaela 2018-06-18 09:23:35
  Svara
  • Svar på Mikaelas kommentar.

   Ja, det är det kanske, samtidigt gjorde de ett otroligt fel genom att använda min bild i reklamsyfte och ett stort företag som dessa borde ha koll på lagar och regler.Jag mailade dem direkt och de svarade inte ens mig, så sjukt. Ha en härlig dag,

   jannikeebbing 2018-06-18 09:42:21
   Svara
 • Håller helt med, wooord.

  Johanna 2018-06-17 21:40:17
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!