Vad ger dig rätten?

 

Hej fina,

 

Jag har knappt lagt ut någon bild på mig med ”underkläder” sedan jag blev gravid just av den simpla anledningen att jag inte känner mig så bekväm med det, så igår gjorde jag det, jag la ut en bild i sport-bh och shorts med min kula och direkt fick jag kommentarer om hur jag borde se ut, vad som var fel på mig. HUR kan ni känna ett så stort behov av att kommentera en tjej som är gravid och hur min kropp ser ut? Att min mage ser ut att vara alldeles för liten och att jag inte äter som jag ska? För ett par dagar sedan skrev jag ett personligt inlägg om min kropp och hur jag blev retad när jag var yngre  ( kan läsa det här – klick )

 

Jag skakar av mig dessa kommentarer då jag vet att vår son mår bra och jag mår bra, jag kan dock inte förstå hur man kan klanka ner på en annan människa på detta sätt? Att dessutom skriva sarkastiskt att jag har silikonbröst som ser ut att explodera när som helst fick mig att skratta rakt ut, denna person förstår nog inte hur kvinnokroppen fungerar vid en graviditet och att brösten blir större…. usch sorry för tråkigt inlägg men jag var tvungen att skriva av mig min frustration lite…

 

Vi alla ser olika ut, även under graviditeter så är vi olika, vissa mår kanon och vissa mår otroligt dåligt. Vissa går upp 30 kilo andra går upp 10 kilo, VI ÄR OLIKA! Ingen ska behöva stå till svars för hur de ser ut och vi ska slut kommentera andras kroppar om de är smala eller tjocka. Jag vill att vår son ska växa upp i ett samhälle där det är okej att inte se ut som alla andra.

 

Med hormoner i kroppen så blev jag genast ledsen och tänkte men gud är jag för liten? Äter jag för dåligt? Blir så arg på mig själv att jag ens för någon minut tänkte på det och tog åt mig,

 

 

Med knappt tre veckor kvar så kan jag inte vara mer stolt över min kropp och vad den klarar av, hur den bär upp det liv där inne.

 

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
35kommentarer
 • You look amazing.

  Ida Emilie 2018-06-12 11:44:53
  Svara
 • Hej Jag heter Rosie är 52 år mamma till 2 tjejer på 28 och 24 år. Läser din blogg för jag gillar din stil o smak. Bry dig inte om dumma kommentarer du är så fin som du är och snart en liten fin son. Tycker du ska var stolt o glad snyggo , kram Rosie

  Rosie 2018-06-12 08:30:43
  Svara
 • Du är otroligt fin!
  Våga inte tro något annat! Och tänk, snart är han här!

  Emma 2018-06-12 08:29:58
  Svara
 • F?CK ’EM! Kämpa sista tre veckorna nuuu all lycka ❤️❤️❤️

  Fanna 2018-06-12 05:56:09 http://fanna.metromode.se
  Svara
 • Du är jättefin! Bry dig inte om vad andra tycker och tänker, jag gick upp lika mycket i båda mina graviditeter (10 kg) och tappade allt nästa direkt efteråt men det skiljde 15 cm i midjemåttet mellan 1an och 2an. Njut av den fantastiska kropp vi kvinnor är födda med och lycka till med inspurten! Plötsligt är magen borta och då saknar man den 🙂

  Tintin 2018-06-12 00:28:19
  Svara
 • När jag såg bilden på dig tänkte jag ”goals!”- du har ju verkligen GLOW och ser så fräsch och välmående ut ☺️ Förstår inte de negativa kommentarerna alls. Eller ja, det handlar om avundsjuka, det är tydligt iallafall ?

  Anna 2018-06-11 23:14:19
  Svara
 • Så tråkigt att vissa inte vet bättre. Man ska helst bara gå upp 11 kilo. Det är enligt rekommendation. Du är fin som du är. Förstår inte att folk kan vara elaka och kommentera om graviditet och andras barn. Fy skämms.

  Emanuela 2018-06-11 22:20:42
  Svara
 • Bry dig inte om dem! Du är ju skitsnygg och fin som du är. Jag gick bara upp ca 8 kg med alla mina tre barn så jag vägde dom mest 58 kg och dessa kilon var som bortblåsta på två veckor efter förlossningen. Vi är som sagt alla olika med olika förutsättningar. Mina tre hjärtan är fullt friska och vägde alla runt 3200 g när de föddes. Kram kram!

  Katarina 2018-06-11 22:15:36
  Svara
 • Jag har aldrig kommenterat på din blogg, men vill bara säga att du ser fantastiskt fin ut!! Jätte fint gravid på alla sätt och vis.

  Anna 2018-06-11 21:16:06
  Svara
 • Det första jag tänkte när jag såg bilden var bara wow. Vilken vacker kvinna och vilket glow du har. Ville bara säga det. Kram!

  Siri 2018-06-11 20:56:21
  Svara
 • Trist med avundsjuka 🙁

  Anna 2018-06-11 20:50:02
  Svara
 • Hej! Jag brukar inte kommentera inlägg jag läser, men detta berörde mig. Vem ger rätt att kritisera andra, vem ger rätt att kritisera dig? Det händer allt för ofta, överallt! Folk som inte alls har minsta inblick i hur man lever och hur man mår, men måste tycka av olika anledningar. I många fall säkert avundsjuka. Jag gick upp åtta, ja 8 kilo med nr 1 och 10 kg med nr 2. Jag och mina barn mådde perfekt! Alla värden var kanon! Ja, förutom kanske järnvärdet då, men det är ju en annan femma. Så är det ju för nästan alla. Jag åt som vanligt, kanske något extra. Och huvudsaken är att både jag och barnet mådde bra! Jag fick två välskapta barn.
  Du är jättefin och jag är övertygad om att du gör det du trivs med. Vissa vräker i sig allt de kommer över, med graviditet som ursäkt, vissa äter som vanligt eller lite mer, andra kan inte äta pga illamående. Och andra samlar på sig vatten och kan inte rå för att de går upp i vikt. Det är såååå olika från kvinna till kvinna!
  Skaka av dig, stå på dig. Du skall vara stolt med all rätt! Du är grym!

  Linda 2018-06-11 20:43:32
  Svara
 • Vill bara säga att du är jättefin och det verkligen strålar om dig!! Lyssna inte på de missunnsamma, avundsjuka och tråkiga människor som måste spy galla!!
  Heja dig ❤️

  Cissi 2018-06-11 20:35:03
  Svara
 • ❤️❤️❤️ sååå fin

  Annelie 2018-06-11 20:33:43
  Svara
 • Du är vacker!

  Helen 2018-06-11 20:28:38
  Svara
 • Du är supervacker ? strunta i alla knäppisar därute. Galet trist att människor inte kan vara glada för andra. Ända anledningen till elaka människor är avundsjuka och missunnsamhet. Fortsätt att vara dig själv och tro på dig själv. Du är superhärlig. Lycka till om några veckor. Du kommer älska att vara mamma❤️

  Johanna Danielsen 2018-06-11 20:28:17
  Svara
 • Men vad är det gör fel på människor! Det syns knappt på vissa att man ens är gravid, har inget med maten att göra. I vanlig ordning, avundssjuka!

  Therese 2018-06-11 20:22:39
  Svara
 • Så sjukt trist att man ska överhuvudtaget kommentera ”en kropp” som är någon annans ”egendom”! Tänk om sån energi las istället på vettiga saker!
  Du ser fantastisk och glad ut! Du gör det som känns bra för dig och ditt barn och det är the bottom line! Lycka till med upplevelsen som väntar ?

  Jenny 2018-06-11 20:21:56
  Svara
 • Att kvinnor kan vara så nedlåtande och elaka mot varandra är tragiskt. Tror att det beror på svartsjuka/avundsjuka i de flesta fall! Det strålar om dig så så var säkert fallet även denna gång.
  När har du bf? Har själv 6/7

  Elinor 2018-06-11 20:05:57
  Svara
 • Herregud ja.. vi är för smala, för tjocka, för långa/korta för en ”normal graviditet”, äter för mycket, äter för lite, tränar för hårt, är lata.. och för att inte tala om den där killen vi dejtade i andra klass gud mitt barn lär ju bli förstörd för livet för jag var ihop med den tönten. ??‍♀️ Du rockar (iaf utåt) denna geaviditet och du gör det helt utomordentligt perfekt, för bara du är mamma och vet bäst för din lilla son. Allt gott till er och lycka till!

  Tina 2018-06-11 20:04:29
  Svara
 • Det är så fruktansvär när människor ska smutskasta en på socialanedier. Men jag ville bara skriva att jag beundrar din respons till detta! Riktigt bra skriver! Vi har alla olika kroppar och ämnesomsättning. Det är inte rätt att kommentera andras kroppar på så sätt.

  Tycker att du ser helt fantastisk ut och er son kommer få riktigt grymma föräldrar!?

  Joy 2018-06-11 20:03:44 http://nouw.com/kalajalindeman
  Svara
 • Tycker du ser helt fantastisk ut ❤️ Du är en sån inspiration och power women som har så vettiga värderingar och sprider så mycket energi! You go girl!

  Catta 2018-06-11 19:59:25
  Svara
 • Men usch! Hur människor tar sig friheter idag är sjukt… Hela du är jätte fin och jag tror att du helt o hållet ser ut som du ska i din kropp/graviditet. Din son har säkert följt sin kurva helt rätt också, så alla som säger något är bara avundsjuka och inte tillräckligt pålästa. Har en vän som inte visste att hon var gravid förens 7 månaden, gick upp endast 1-2 kg på den tiden. Så alla kroppar är olika och regera olika, när ska folk förstå detta! Lycka till med allt när det är dax och ta hand om er ?

  Sandra 2018-06-11 19:58:14
  Svara
 • Du är otroligt fin!! Sån härlig glow och din mage är så söt!

  Stephie 2018-06-11 19:56:51
  Svara
 • Trött man blir! Har man inget snällt att säga bör man låta bli att kommentera.

  Du strålar Jannike! Jag hoppas verkligen att du inte tar åt dig av dessa elaka kommentarer.

  Emma R 2018-06-11 19:54:18
  Svara
 • Du ser jättefin ut! Fattar inte hur folk kan skriva sånt och du vet vad det kallas va? Avundsjuka! Jag gick upp 25 kilo med min äldsta och jag tror mycket beror på att jag unnade mig alldeles för mycket godsaker och det får man ju göra hur man vill med, men jag hade även mycket vätska och 10 kilo gick bort direkt efter förlossningen. Med min andra dotter åt jag mycket nyttigare och tänkte verkligen en gång extra när jag skulle slänga i mig godis osv. Gick inte upp lika mycket, och magen mådde hur bra som helst. Så det kan vara jätteolika från person till person och från graviditet till graviditet. Fan för bittra människor alltså, skaka av dig de kommenterarena bara, som sagt REN avundsjuka.

  Nidal Ben Youssef 2018-06-11 19:53:20
  Svara
 • Såna jädra nättroll! Bra att du kan skaka av dig men det ska inte ens förekomma sånt skit! Du är superfin både gravid och ikke/gravid! Precis som du skriver vi ser alla olika ut och det gäller ju även vid graviditet! Stor jättekram till dig och till lillen! KRAM

  Sofia 2018-06-11 19:52:45
  Svara
 • Du är grym! Man blir peppad av att följa din resa och du STRÅLAR! Låt ingen få dig att tro något annat.

  Angelica 2018-06-11 19:52:18
  Svara
 • Jag blir inte förvånad
  I mitt arbete som barnmorska möter jag gravida kvinnor dagligen , och ofta får vi prata om just detta !! Att folk sagt till den gravida oj så stor du är, är där inte två? Oj så liten! är den frisk,?växer barnet som det ska ? Äter du ordentligt? ,jisses så stor du blivit , du ska inte äta för två
  Herregud kvinnor !Sluta trycka ner varandra och tänk så här innan ni öppnar era munnar
  Ska ni säga något till en annan person , så ska det innehålla två kriterier av dessa följande tre
  1. Det ska vara sant
  2. Det ska vara Nödvändigt
  3. Det ska vara snällt
  Lev efter den regeln så blir det kanske en bättre värld
  Och alla ni tyckare därute !lämna bedömningarna till Barnmorskorna de både vet och kan vad som är normalt
  Vi är alla olika tackochlov , en del är bara mkt elakare än andra

  Kram till er alla vackra olika kvinnor
  Från Barnmorskan samt Bisses mamma och en stolt sådan

  Linda 2018-06-11 19:51:32
  Svara
 • Vart får du dessa kommentarer? Majoriteten av dina blogginlägg har ju 0 kommentarer?

  Lina 2018-06-11 19:39:37
  Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Jag godkänner alla kommentarer som skrivs här…. Dessa kommentarer godkände jag inte av den anledningen att de var extremt onödiga och elaka….. Men tack för ditt stöd… herregud

   jannikeebbing 2018-06-11 19:42:41
   Svara
 • Hej, Du är JÄTTE FIN, så vacker som gravid. Lycka till med allt inför och efter Er stora dag . Kram från mig i Flen <3

  Ann-Sofie 2018-06-11 19:31:55
  Svara
 • Men oj, och jag tänker bara wow så snygg mamma ! Så såg jag inte ut med mina 3 , snarare som en strandad val ? men jag önskar jag varit lika fin som dig där på sluttampen.
  Du ser stark och fräsch ut. Men alla graviditetskroppar är olika , precis som alla bebisar ser olika ut och växer olika. Jag tycker de är alldeles för dåliga på att se olikheter även hos BM och bvc, de är alldeles för inrutade på sina tabeller .dom om någon borde ju veta kan man tycka..

  Evelina 2018-06-11 19:31:18
  Svara
  • Svar på Evelinas kommentar.

   Tack gulliga du, blir så trött på männsikor.. Ja den där jäkla tabellen har jag lust att kasta ut från fönstret ibland, alla ser inte likadana ut. Usch.

   jannikeebbing 2018-06-11 19:43:44
   Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!