Gravid vecka 14 – 15


God morgon på er,


Vaknade med ett ryck och trodde att jag försovit mig haha, klockan visade 07 men vilken skillnad det är på ljuset nu på morgonen, så jäkla skönt!


Jag ligger kvar i sängen och njuter av att surfa runt lite och planera dagen i huvudet – underbar start enligt mig. Jag tänkte berätta fortsättning av min graviditet och ge er en vecka för vecka-uppdatering.


Sömn

Fortsatt trötthet och konstiga drömmar, jag fick kämpa för att hålla mig vaken till klockan 22 och slippa vakna 04. Minns ett speciellt tillfälle när vi sov hos Fs mamma och jag vaknade kl 05 och det enda jag kunde tänka på att äta var frukost från McDonalds, ni vet den här extremt goda toasten med skinka och ost.


Mat

Mitt sug efter McDonalds den morgonen var startskottet för att tycka att det var gott att äta igen – ÄNTLIGEN!!! Jag fick cravings och en av sakerna var fruktsallad. Kallt, sött och nyttigt. Jag köpte kilovis med ekologiska produkter och jag kunde sitta med en stor skål och äta på kvällarna. Ingen varm mat ännu, fortfarande mackor eller proteinbars och nötbars.


Hormoner


Jag var så lycklig över att de stressiga dagarna av att riskera missfall mm var över och jag kände ett lugn i kroppen över att lilla mini mådde bra där inne. Nu kunde jag äntligen berätta för alla på jobb och börja säga till folk i min omgivning att jag var gravid. En av sakerna jag hade och har problem med var hur många kunde börja berätta om folk i deras närhet fått missfall eller hur jobbiga deras förlossningar varit – tack men nej tack inte det man vill höra när man är gravid om man inte frågar efter det!!!


Beslut

Jag hade hört talas om Nipt av min mamma som är barnmorska och det blev ett självklart val för oss att göra. Jag ville veta ALLT , alla fel som skulle kunna finnas så vi skulle vara förberedda och även könet. Jag kunde knappt vänta på att få veta om det var en pojke eller flicka!!! Ett enkelt blodprov från mig ( priset ligger mellan 5.000 kr – 7.000 kr beroende på kommun ) efter vecka 10 togs och vi skulle få svar efter ca 1 vecka – det var den segaste veckan i mitt liv!!!!!Jag tog knappt några bilder förens i vecka 18 som på bilden ovan då det inte syntes ett dugg på mig, detta var även jobbigt minns jag för jag ville så gärna känna mig mer gravid och ha en liten mage som de jag följde på instagram. Det skulle dröja till vecka 22 för mig att få en liten kula.

Alla kroppar är annorlunda på vissa syns det direkt!


Den till höger är jag i vecka 7 tror jag haha.Vi vet såklart könet och jag är så LYCKLIG – ni ska såklart få veta om det är en pojke eller flicka också!

Vad tror ni?

PUSS


Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Exakt, fråga din barnmorska!

  Bisse 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/bisse
  Svara
 • Så smart du är!!!! HELT RÄTT

  Bisse 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/bisse
  Svara
 • Pojke! Du har skrivit ”lillen” och liknande som indikerar på en liten pojke ?

  Milla 0000-00-00 00:00:00
  Svara
 • Flicka , helt klart ❤

  Jessica 0000-00-00 00:00:00
  Svara
 • Tror på tjej! Kan man göra NIPT tidigast efter 10 fulla veckor? Vet om var man kan göra det i Skåne?

  Emma 0000-00-00 00:00:00
  Svara
 • Hej svejs. Jag är en tjej med Asperger syndrom.
  Spana gärna in min blogg, läs om Asperger, kommentera och tipsa andra om mig. Jag vill att fler och fler ska få upp ögonen för hur det är att leva med en diagnos. Aspergers syndrom är ingen sjukdom som man kan bli frisk ifrån likt feber eller förkylning. Det jag har är en diagnos en funktionsnedsättning, vilket jag föddes med och också kommer att dö med.
  Följ gärna mitt liv i vardagen med allt vad det innebär och en diagnos som heter Aspergers syndrom.
  Ha det fint. Kram Josephine

  mynameisjossan 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/mynameisjossan
  Svara
 • jag tror ni väntar en flicka. jag själv är gravid(går in i v.38 nu på tors) och jag har precis haft samma cravings som du har (mc donalds, illamående/svårt äta, cravings för frukt mm). Och jag själv väntar en liten tjej ?

  Sandra 0000-00-00 00:00:00
  Svara
 • känns som pojke men hoppas på flicka???

  Enna 0000-00-00 00:00:00 http://sayyeastofashion.blogg.se
  Svara
 • Vilken fin bild på er ??

  Johannagrahn 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/johannagrahn
  Svara
 • Jag tror på flicka ?

  Patricia 0000-00-00 00:00:00
  Svara
 • Det här inlägget fick mig varm i hela hjärtat ? Mcdonalds toast är ju verkligen dundergod haha ? Och jag gissar på att ni kommer få en flicka ? Kram & ha en fin måndag darling!

  janielindahl 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/janielindahl
  Svara
 • Då kul att följa er resa , tror en pojke☺️

  Annelue 0000-00-00 00:00:00
  Svara
 • jag tror ni får en liten pojke!

  Micaela 0000-00-00 00:00:00
  Svara
 • så mysigt att läsa om andras gravidresor också!

  michellenorman 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/michellenorman
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!