Vi är idioter

God morgon!!!

Helt ärligt, vad är det med att man längtar till helgen och att få sova huuuur länge man vill och vaknar 07? Haha. Omöjligt att somna om dessutom. Så nu ligger jag med täcke och kudde i soffan framför Nyhetsmorgon som diskuterar en riktigt bra sak – Är mjölk nyttigt? Jag hoppas innerligt att de kommer gå in på att det inte är bra för miljön heller då det är den största påverkan på koldioxidutsläpp är köttindustrin…… vi måste äta mindre kött.

Visst trodde ni att den största boven var utsläpp samt fossila bränslen? Det är det inte. Googla det, gärna på engelska då Sverige ligger otroligt efter kring detta.

Tänk om vårt nuvarande styrande parti som höjer skatter på diverse saker för att sänka miljöpåverkan i Sverige, kunde testa att ha 2 dagar med vegetarisk mat i skolan runt om i hela landet DET kommer göra påverkan på miljön och vår konsumtion av kött. Utbilda oss om det istället!

Istället ökar de priserna på trängselskatten, parkeringarna i Stockholm samt bensinen. lägg resurserna på andra ställen också för tusan!!!!!!!

2 dagar i veckan äter jag kött, max. Jag hoppas kunna nå 0 dagar. Vårt barn ska definitivt växa upp med mycket vegetariskt och miljötänk!

Nu blev det väldigt djupt, kolla på Netflix dokumentärfilm Cowspiracy och lär er lite om detta!

Orkar ni inte det så kommer här lite snabb-info som får håren på mina armar att resa på sig.

1. Kor står för 51 procent av utsläppen av växthusgaser. Alla bilar, lastbilar, flygplan, båtar och andra transportmedel står bara för 13 procent.

3. En tredjedel av allt land på jorden är förstört, för att vi har fött upp boskap där.

4. Varje dag utrotas 110 olika djur- och insektsarter för att göra plats för uppfödning av kor.

5. 1 000 kvadratkilometer kan ge 2 797 kilo vegetarisk mat. Eller 28 kilo kött

6. Det krävs 3 000 liter vatten för att producera en donken-hamburgare. Det är lika mycket vatten som krävs för att duscha varje dag i två månader.

7. Uppfödning av djur står för 91 procent av all skövling av regnskog i Amazonas.


Nu slutade de prata om mejerikonsumtionen och givetvis sa de inte ett skit om hur det påverkar miljön också.

Ha nu en mysig lördag allihop och TÄNK på vad ni äter!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Ja fyyyyy hatar att jag köpte det för 6 år sedan, hemskt. ALDRIG igen köper enbart fuskpäls nu!

  Bisse 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/bisse
  Svara
 • Ska genast kolla!!! Tack

  Bisse 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/bisse
  Svara
 • Såg en väldigt intressant dokumentär här om dagen på Netflix som heter Beyond the flood. Handlar mer ingående om det du belyser ovan. ? Ett tips när du och magen behöver vila i soffan!

  Emilia 0000-00-00 00:00:00
  Svara
 • Jättebra inlägg och superviktigt ämne! Jag har själv dragit ner rejält. Sett att du använder päls dock vilket gör en djurvän lite ledsen, hur resonerar du kring det? Mvh Filippa

  Filippa 0000-00-00 00:00:00
  Svara
 • Jag håller verkligen med dig! Väldigt många blundar för problemet. Jag arbetar på förskola och jag nästintill gråter varje gång barnen vill dricka mjölk. Jag försöker alltid introducera vatten eller havremjölk. men det lär ju komma hemifrån också. Hos mig tänker vi på vad vi stoppar i oss! <3

  artibus 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/artibus
  Svara
 • Håller med dig till fullo ❤️ Vi människor måste lära oss att tänka till mer! Vi har bara en planet och vi förstör den mer och mer för varje dag som går. Inte bara det faktum att vi förstör miljö, slaktar djur och överkonsumerar. Med risk för att låta paranoid… Men det finns dem som sitter längst upp på toppen som blundar för fakta och försöker mörklägga vad som faktiskt försigår, ta bara Trump till att börja med. Vi måste alla bidra till en bättre planet och försöka sträva efter ett hållbarhetstänk. Att äta vegetariskt/veganskt helt och hållet, eller i alla fall några gånger i veckan är något vi alla kan göra! ❤️

  janielindahl 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/janielindahl
  Svara
 • Mycket viktigt ämne och det viktigaste av allt är ju faktiskt hur korna mår. De blir ”våldtagna” år efter år och så fort de fött sin kalv tas den ifrån dom, alltså sekunden efter. finns videos på när korna springer efter sina fråntagna kalva och ”gråter”. jag är vegan och kommer aldrig sluta vara det för djuren ❤️

  Johannagrahn 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/johannagrahn
  Svara
 • Ja, det är skrämmande. Vi är så i framkant nr det kommer till jämnställdhet och hoppas detta kan komma att belysas mer under 2018

  Bisse 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/bisse
  Svara
 • Visst är det galet, jag vill så gärna att vi ska upplysa Sverige genom sociala medier med även sånt här, jag brinner verkligen för det här samt att inte uppvisa alkohol på ett ohälsosamt vis. Kram

  Bisse 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/bisse
  Svara
 • Hej, förstår hur du tänker men bara för att jag skriver om inredning eller snygga kläder betyder inte det att jag kan vilja påverka miljön. Tycker du då det är bättre att inte påverka alls? Kan jag påverka att folk köper mindre kött och mejeriprodukter så är jag nl´öjd som tusan. Sen att mina läsare väljer att byta ut sina möbler ser jag inte som att jag påverkar hela jordens befolkning. Vi överkonumerar verkligen och då får jag uppmana mina följare att tänka en extra gång. Du kommer nog bli glad över mitt senaste ambassadörskap kring en app som kommer påverka att folk har möbler liggandes på vindar och förråd samt vad vi kan göra kring detta! Tack för bra kommentar, njut av lördagen

  Bisse 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/bisse
  Svara
 • Jag förstår dina tankar och håller med dig, men samtidigt känns det inte som ett riktigt genomtänkt inlägg från din sida. Stora delar av dina inlägg handlar om konsumtion. Inläggen fylls med nya saker som du tycker är fina och vill ha, där du även ger länkar till var vi läsare kan köpa dessa produkter. Att köpa nya saker, nya möbler och nya kläder m.m. bidrar till en överkonsumtion vilket jorden inte klarar av. Vi lever redan 30 % över jordens kapacitet. Hur tror din konsumtion påverkar jordens resurser? Din teori håller inte, det fungerar inte att enbart sluta att äta kött och prata om att tänka på miljön, samtidigt som de produkter du köper och tipsar om transporteras över stora delar av jorden. Om du vill lära dig och ert framtida barn att ta hand om vår planet som borde du konsumera mindre produkter/kläder, äta råvaror som kan odlas i Sverige samt animaliska produkter som inte påverkan miljön exempelvis kanin.

  Annika 0000-00-00 00:00:00
  Svara
 • Vad glad jag blir att du belyser detta ämne! Såååå viktigt! Vi såg den dokumentären samt What the health och Forks over knifes i somras, har varit vegetarianer sedan dess! Kan inte föreställa mig att äta kött igen….. Vi köper ff mejeriprodukter men har minskat det drastiskt då vi inte dricker mjölk längre! Ni stora influencers har en stor påverkan på era följare, önskar fler tänkte som du! Ha en fin dag!

  Petra 0000-00-00 00:00:00
  Svara
 • bra skrivet! vi ligge så otroligt mycket efter i det här landet tyvärr …

  Ulrica 0000-00-00 00:00:00
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!