11 bästa brunchställen i Stockholm


Hej finaste ni,

I helgen kommer mina föräldrar upp igen – så mysigt!

Vi ska fira min ursöta systerdotter Ebba som fyller år, vaaad ska jag köpa! Tror jag ska köpa en riktigt söt outfit till henne och lova henne en heldag med mig på Skansen eller något liknande, så får föräldrarna lite present med haha.

Jag var inne på Elles hemsida och såg deras fantastiska artikel om olika brunch-ställen i Stockholm och jag bara måste dela med mig av detta till er,


Så här kommer de

_____________________________-

11 HÄRLIGA BRUNCHSTÄLLEN I STOCKHOLM


AV NANNA VON KNORRING

Sugen på brunch i helgen? Stockholm är fylld till brädden av restauranger som erbjuder allt från dignande buffébord till à la carte-menyer med goda alternativ för såväl den sötsugna som för den som vill äta något salt. Champagneglaset, eller varför inte en Bloody Mary, är även en självklarhet på flera bruncher. Här följer elva bruncher i Stockholm som du kan prova redan i helgen.


1. Greasy Spoon

Greasy Spoon är en självklar destination för den som älskar frukost och brunch – här serveras det nämligen varje dag ända fram till sent på eftermiddagen. Välj bland pannkakor, veganska alternativ, variationer på ägg och mycket mer. Observera att stället är väldigt populärt under helgerna, vilket kan innebära kötid då det inte går att boka bord i förväg.


Pris: Meny med priser mellan 45-159 kronor/portion.
Adress: Tjärhovsgatan 19 och Hagagatan 4
Hemsida här.


2. Fotografiska

En brunch för den som vill äta grönt och i säsong! För den som inte vill äta veganskt finns det animaliskt protein som tillval. Serveras lördag och söndag mellan 11.00 och 16.00, med sista ankomst vid 14.00.

Pris: 395 kronor för buffé och entré till utställningarna
Adress: Stadsgårdshamnen 22
Hemsida här .


3. Urban Deli

Populära Urban Deli finns på tre platser runtomkring Stockholm med varierande brunchmenyer. På Nytorget kan du exempelvis beställa allt från skaldjur och burgare till våfflor och charkbrickor. Något för alla i familjen helt enkelt! Brunchen serveras lördag och söndag mellan cirka 11.00 och 16.00, beroende på restaurang.

Pris: À la carte-meny med varierande innehåll och priser beroende på restaurang
Adress: Nytorget 4, Sveavägen 44 och Hesselmans Torg 12
Hemsida här.

Bild från Elle.se


4. Berns Asiatiska

Älskar du asiatisk mat? Då är Berns brunch högst antagligen något för dig. Brunchen serveras på lördag och söndag mellan 11.30 och 16.00 och inkluderar även en dessertbuffé.

Pris: 395 kronor för brunchbuffé inklusive dessertbuffé
Adress: Berzelii Park
Hemsida här.


5. Mister French

Skaldjursfrossa på Mister French brunchbuffé! Förutom skaldjur serveras sallader och varmt från grillen på lördagar och söndagar mellan 11.30 och 16.00. Det finns även bubbel för den som vill sätta ytterligare guldkant på helgen.

Pris: 365 kronor
Adress: Tullhus 2, Skeppsbrokajen
Hemsida här.


6. The Strand på Radisson Blu Strand Hotel

Först ut att servera brunch i Stockholm var The Strand och än i dag håller brunchen en hög kvalitet. Njut av en klassisk brunch till jazzmusik och med utsikt över Nybrokajen. The Strands jazzbrunch dukas upp på lördagar och söndagar mellan klockan 12 och 16.

Pris: Buffé för 325 kronor alternativt à la carte-meny med priser mellan 95-229 kronor.
Adress: Nybrokajen 9
Hemsida här.

Bild från Sthlm Brunch Club

7. Kaknästornet

Brunchen som troligtvis har Stockholms bästa utsikt är belägen högt uppe i Kaknästornet på Djurgården. Här serveras ett brett utbud av salt och sött mellan 11.00 och 16.30 på lördagar och söndagar.

Pris: 295 kronor
Adress: Mörka Kroken 28
Hemsida här.

8. STHLM Brunch Club

På populära STHLM Brunch Club serveras brunch alla dagar i veckan. Under helgerna kan kön ringla sig lång, eftersom många gärna vill njuta av en god smoothie, mättande burgare, klassiska eggs benedict eller en nyttig acai bowl.

Pris: Meny med priser mellan 59-159 kronor/portion.
Adress: Dalagatan 24
Hemsida här.

9. Boulebar

Sugen på att aktivera dig lite på helgmorgonen? På Boulebar kombineras en brunchbuffé inspirerad av Frankrike med boulespel. Öppet lördagar och söndagar mellan 10.30-15.30 i Stockholm, Malmö, Göteborg och Örebro.

Pris: 250kr för brunch, 350 kronor för brunch och 90 minuter boule
Adress: Liljeholmsvägen 14, Rådhusets T-bana, Smeduddsvägen 2, Tantogatan 85 (obs! endast öppet under sommaren)
Hemsida här.

10. The Crooked Brunch på Nordic Light Hotel

På Nordic Light Hotel serveras ”The Crooked Brunch” som har en bred meny med sött, salt, varmt och kallt – något för alla i sällskapet helt enkelt! Brunchen dukas upp både lördag och söndag mellan klockan 12.00 och 14.00.

Pris: 295 kronor
Adress: Vasaplan 7
Hemsida här.

11. Hotel Rival

På söndagar mellan 13.00 och 17.30 dukas Hotel Rivals brunchbuffé upp. Här serveras bland annat råbiff, pannkakor, varma rätter, chark och sötsaker i mängder. För den som vill finns även champagne eller en Bloody Mary på menyn.

Pris: 325 kronor
Adress: Mariatorget 3
Hemsida här.Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Vilka bra tips, min dotter och jag bara älskar att gå på brunch ?

  Lady_P 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/lady_p
  Svara
 • Till listan måste du bara addera Clarion Sign, då kan du kombinera det med att gå två för en på Selma Spa efteråt. Men ABSOLUTA favoriten som du bara måste besöka är Mellqvist på Rörstrandsgatan. Deras frukostpaket och sedan deras egna magiska croissanter dränkta i choklad är TO DIE FOR!! Saknar det något oerhört sedan jag flyttade ifrån Bråvallagatan för kärleken i Uppsala.

  Michaela 0000-00-00 00:00:00
  Svara
 • Griffins steakhouse brunch är grym!! Råbiffen to die for

  Melinda 0000-00-00 00:00:00
  Svara
 • OCH café egoiste i mood-gallerian ??

  tusenfrågor 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/tusenfr%c3%a5gor
  Svara
 • Så gott med brunch ?

  randomelegans 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/randomelegans
  Svara
 • Allt låter ju superbra, måste definitivt testa någon av dem någon gång, brunch som är så gott!!

  ebbalowenberg 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/ebbalowenberg
  Svara
 • Massor bra tips ju!!! ÄLSKAR brunch ?

  ofeliahallqvist 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/ofeliahallqvist
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!