Marbella pt 1

Hej hej hallå 🙂

Sitter i soffan med ett glas rött och njuter av lite Netflix i bakgrunden!

Jag tänkte ge er mina bästa Marbella-tips som jag gjorde med Miami 🙂 ÄLSKAR när jag läser bloggar själv som skriver lite otippade ställen och man får tips om vart tusan man ska gå!

Jag ska vara ärlig, jag var inte helt såld på Marbella för ett par år sedan. Sen från ett år till ett annat så ändrade antingen jag uppfattning och blev förälskad eller så öppnade det en massa nya ställen och det blev en bättre känsla i hela området ? Oavsett vad så är det som att komma ”hem” numera. Jag hittar med bilen överallt och jag har mina favoritställen jag besöker.

BOENDE & SAN PEDRO

Som jag skrev om Miami, HYR EN LÄGENHET. Hotellen här är dyra och inte superfräscha med tanken på priserna! Här finns massor med Svenska mäklare och nästan alla hyr ut sina bostäder under högsäsongerna. Vår kommer hyras ut, mer om det i ett annat inlägg 🙂 Annars kan ni alltid. gå via AirBnb såklart men jag kopplar mer än gärna ihop er med bästa mäklaren här!

Vår lägenhet ligger i ett område som heter San Pedro, ÅK dit. Här är jättefin och bred strand. Massor av restauranger till hälften av priserna till Marbella och Puerto Banus. Jag ska fota dem restauranger som ligger nere vid oss. Strandpromenaden som nyligen fixades är otroligt bred och stensatt hela vägen till Puerto Banus och vidare till Marbella. Med cykel tar det ca 15 minuter till hamnen.

Nedanför lägenheten som ligger precis vis stranden finns massa mysiga restauranger som ligger med front läge mot havet. Några favoriter här är PESQUERES som har klassisk spansk mat med fokus på fisk och skaldjur.

BORA BORA är en strandklubb som är magisk, lugn men som ändå kan bli stökig under högsäsongen. Väldigt god mat.

Min absoluta favorit är El Ancla, därifrån bilderna nedanför är från med tjejerna från förra sommaren.

Den ligger, även den , med front mot havet. Skaldjur och fisk samt tapas är deras grej och herregud vad bra det är. Dem har nyligen renoverat hela sin poolsida och gjort det så sjukt fint. Nästan inga turister och väldigt bra priser med tanken på standarden på maten och service. Vi var här under Mattimåns möhippa. ALLA var supernöjda. Går inte att få till en dålig bild här 🙂

På gatan upp mot centrum i San Pedro ligger sjukt coola restauranger som erbjuder lokal, argentinsk , hälsomat. Ska testa mig igenom alla. Jag är förvånad över hur cool inredning alla har och hur mycket pengar dem måste lagt ner på allt.

När man på bakfyllan inte orkar med tapas så har jag BÄSTA hamburgerstället som ligger i San Pedro, min favvo är en med tryffel och foie Gras……. asså vattnas i munnen. Dem har allt i friterad-väg, pommes, lökringar ALLT du behöver haha.

Här finns massa ECO-restauranger som lockar med acai-bowls och nyttiga tonfisktacos!

Nog om San Pedro haha

DAGSFEST

Det finns ett par bra ställen att stöka till det på dagarna!

Mitt favvoställe är Nikki Beach, ni kan komma dit i tron om att när, dag tar vi det lugnt men sakta och säkert gungas in i tonerna av lite tropisk housemusik som övergår till sprutande champagne och indianer. 🙂 Mindre pool men fin strand att hänga vid. Maten är väldigt god med! Minus är att det ligger säker 30-45 min från Puerto Banus! ca 700 kr med taxi.

Puro beach kommer tvåa. Här är poolen magisk och mer chill ställe. God mat med asian-fusion meny. Ligger ca 20-30 min från Puerto Banus. Älskar att shoppa i deras klädesbutiker, ni ve t stora klänningar man kan ha på stranden och guldiga bikinis 😉

Tredje plats kommer OC, här rekommenderar jag ”säng” då poolen är kall och stor. Ganska dyra såna även vid lågsäsong. Här är det ordentligt med drag, stöket står engelsmännen för, antingen stirrar du på dem med skräckblandad förtjusning eller så lägger du dina svenska och tråkiga fasoner åt sidan och stökarloss för en dag 🙂 SJUKT god mat är där, valet faller nästan alltid på pizza eller quesedillas !

För dem nyttiga och lite mer hälsosam mat finns det ett som ligger vid Hotell , där är det gluten, laktosfritt, sockerfritt u name it fritt haha. Väldigt goda saker och otroligt fräscht ställe.

På kvällen brukar vi ofta hänga här, det är som en stor innergård med massa ljus och livemusik. Här kan du välja mellan flera olika restauranger som serverar: Italienskt, Asian, Thai, Spanskt. ALLA är goda. I mitten finns loungemöbler och goda drinkar. En och annan spontandans av gästerna brukar det bli dessutom 🙂

Ett ställe som vi hängde mycket på förr men inte längre är , där har det varit ok till magisk mat, live band och många som bosatt sig i Marbella hänger här. I anslutning finns ett uteställe som är bra!

RELAX

För er som gillar spa. Precis som jag är Villa Padierna det självklara valet. O M G vilket spa. Detta hotell ligger ca 20 min från Puerto Banus, det ser ut som en stor herrgård. Inne finns en stor pool och en utomhus. Här finns säkert 10 olika bastu och behandlingar som är helt fantastiska. Här finns restaurang som blickar ner över dalen , golfbanan och havet. Otroligt rogivande.

Jag har numret till en tjej som kommer hem till oss och kör massage, det kan vara det bästa som finns när du stökat dagen innan och behöver lite avslappning 🙂 Hon kommer med brits och är väldigt duktig!

PADEL OCH TENNIS

Detta är en sport jag ÄLSKAR och det är här padeln startade. Mängde av utomhusbanor finns det. Det ligger en precis vid lägenheten, kostar runt 30 euro att li medlem en månad med spel från 08-22 HUR BRA?

Annars brukar vi spela på Real padel club Marbella, den är också super för där kan du paras ihop om ni fattas en spelare. Tennisbanor finns det överallt! runt 10 euro för en timme!

LÅÅÅNGT inlägg och mer komme rom vart du hittar bäst shopping och ännu mer tips!

Älskar min långa kjol! Har länkat till en liknande om du klickar på bilden

Alla bilder är från EL ANCLA, hr satt vi på baksidan mot poolen, finns även terrass mot havet!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej Bisse! Älskar att få tips från någon som känner till en plats! Ovärderligt!
  Vi har varit ganska mkt i Miami och bland dina tips var där ändå ett par nya för mig att testa nästa gång vi drar dit (om några veckor haha)!
  Vi ska till Key West för första gången nu i februari, tänkte höra om du snälla kunde skicka ett par tips på vad vi inte får missa (framförallt restaurang), varken där eller på vägen dit? Som IG följare kändes det som att där finns ett par restauranger jag inte vill missa ?
  Min farfar älskade Key West, men gick dessvärre bort förra året så denna resa är lite speciell på det sättet – så synd att jag aldrig fick hans egna rekommendationer ?

  Sussie 0000-00-00 00:00:00
  Svara
 • Hej Bisse ! Jag älskar din blogg och jag tycker det är superbra att du länkar till vart du köpt diverse grejer?? Som jag förstått det så jobbar du som mäklare eller är jag helt tokigt på det. Om du inte redan gör det så borde du även ge dig in i inredningsbranschen . Du är ju så grym och riktigt duktig och kunnig. Följer dig så klart även på insta. Uppskattar att du även länkar till lite billigare för oss som inte har dom möjligheterna och bara köpa design / Kram från Eslöv i Skåne ?

  Marita 0000-00-00 00:00:00
  Svara

senaste från Home

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!