God morgon mina solstrålar,
Då sätter jag igång med en lite nyttigare sida av mitt liv!
Vaknade av att solen skiner här i Stockholm och jag sitter i soffan med en kopp kaffe och ska äta frukost. Var och storhandlade igår och köpte en massa ägg för jag har sett detta recept gällande ”Cloud eggs”
Hur fantastiskt gott ser inte detta ut?
_______________________________________
Efter frukosten ska jag hoppa i träningskläderna och gå Kungsholmen runt tänkte jag. Ska gå lite i vasastan med och se hur området känns. Så svårt att välja område just nu.
Massa visningar på söndag – spännande.
Här görs äggvitan riktigt flyffig, sen in i ugnen och voila så har ni en GRYM frukost
Nog bättre att skippa brödet men man måste ha lite att leva för 🙂
Ingredients
- 4 large eggs
- kosher salt
- Freshly ground black pepper
- 1/2 c. freshly grated Parmesan
- 1/4 lb. deli ham, chopped
- 3 tbsp. finely chopped fresh chives, for garnish
______________________________________
Directions
- Preheat oven to 450° and line a large baking sheet with parchment paper.
- Separate egg whites and egg yolks, placing the egg whites in a large bowl and the yolks in a small bowl.
- Season the egg whites with salt and pepper. Using a whisk or a hand mixer, beat the egg whites until stiff peaks form. Gently fold in Parmesan, ham, and chives. Create 4 mounds of egg whites on the prepared baking sheet and indent the centers of each to look like nests. Bake until slightly golden, about 3 minutes.
- Carefully add an egg yolk to the center of each egg white cloud. Season yolk with salt and pepper. Bake until the yolks are just set, about 3 minutes more.
Finns inget bättre än en lugn morgon då här